Vlonderplanken in uw tuin

Terug naar het overzicht

Iedereen heeft andere ideeën over de gewenste inrichting en uitstraling van zijn tuin. Als je jezelf erin gaat verdiepen dan besef je pas echt hoeveel verschillende mogelijkheden er zijn. Neem nu alleen al de ondergrond van de tuin; veel natuur en groen of bestrating?


Heb je de keuze voor (een deel) bestrating gemaakt; welke kies je dan? Siergrind, tegelwerk, (kunst)gras of vlonderplanken? De laatst genoemde, de vlonderplanken, zijn perfect voor in een netjes afgewerkte, moderne tuin. Een vlonder is niet alleen erg praktisch, maar versterkt ook de beleving van je tuin of terras.Houten VlonderplankenAls je graag houten vlonderplanken in je tuin wenst dan is er keuze uit de geïmpregneerde (van eiken, grenen of vurenhout), de hardhouten of de douglas vlonder. De hardhouten vlonderplanken zijn kwalitatief hoogwaardiger dan de geïmpregneerde vlonderplanken en garanderen dan ook voor een lange periode een mooie kleur en kwaliteit.


Hardhouten vlonder Douglas VlonderplankenDouglas hout is het hardhout onder de naaldsoorten. Onze douglas planken dragen het FSC®-keurmerk wat een eerlijk en verantwoord natuurlijk product beloofd.


Douglas vlonder


Composiet vlonderplankenEen trend onder de vlonderplanken is de uitvinding van het composiet als materiaal. Onze composiet vlonderplanken onderscheiden zich door de samenstelling van 40% kunststof en 60% hout. De composiet planken hebben daardoor een natuurlijke look die helemaal niet ‘kunststof’ oogt maar alsnog veel lijkt op de houten vlonderplanken. Het voordeel van de composiet vlonderplanken is het onderhoudsvrije materiaal en de sterkte van de planken. Door het toegevoegde kunststof zijn de planken sterker dan de houten vlonderplanken, maar wel net zo bewerkbaar.


Composiet vlonder

Terug naar het overzicht
vergelijken