Vijf tips bij de aanschaf van het buitenverblijf van je dromen

Terug naar het overzicht

Welk doel heeft jouw buitenverblijf?
Het is handig om van tevoren te bepalen waarvoor je een buitenverblijf wilt gaan gebruiken. Als je alleen spullen op wilt ruimen zoals tuingereedschap en je zomer-sierkussens, dan volstaat een klein tuinhuis of zelfs een tuinkast. Maar wil je een lounge-plek in de tuin of denk je aan een overdekte barbecuehoek, dan zit je al snel in de categorie gemiddeld tot groot tuinhuis of overkapping. In alle gevallen is het raadzaam om in één van de showrooms van Van Kooten Tuin en Buiten Leven een afspraak te maken met een adviseur. Zij maken alle mogelijkheden bespreekbaar en komen misschien zelfs wel met een idee waar je nog niet aan had gedacht.


Welk materiaal heeft jouw voorkeur? 
De materiaalkeuze bepaalt voor een groot gedeelte de Look & Feel. Het is daarom belangrijk om van tevoren na te denken over het soort materiaal waar jouw voorkeur naar uitgaat. Veelal zal er voor houten constructies worden gekozen vanwege het natuurlijke uiterlijk, het is relatief goedkoop en gemakkelijk te bewerken, maar er zijn alternatieven. Het voordeel van een metalen tuinhuis is dat ze onderhoudsvrij zijn en kunststof roest niet. Beiden rotten niet en zijn daardoor duurzaam. Aluminium tuinkamers zijn op dit moment HIP & HAPPENING. Laat je ook eens informeren over de voordelen van aluminiumconstructies.


Tuinkamer


Welke kleur heb je het liefst?
Wil je harmonie en balans met het Buiten Leven? Ga dan voor natuurlijke materialen en kleuren. De mogelijkheden in kleuren zijn in bepaalde mate afhankelijk van de materiaalkeuze. Is een bepaalde kleur voor jou belangrijk, vraag dan of het gewenste materiaal verkrijgbaar is in jouw lievelingskleur.


Kies je accessoires als laatste
Het is niet helemaal reëel om te denken dat het eindresultaat precies zo zal zijn zoals het in je hoofd zit. Het totaalplaatje zie je pas als het buitenverblijf gerealiseerd is op jouw plekje grond in een andere omgeving dan de showroom waar je je keuze maakte. Wacht daarom altijd met de aankleding van jouw nieuwe buitenverblijf tot de basis staat. Van daaruit kun je weer verder met de invulling van de tuin van jouw dromen. 


styling


Mocht je nog twijfels of eventuele vragen hebben, de adviseurs van Van Kooten Tuin en Buiten Leven staan voor je klaar. Je kunt ook altijd één van de showrooms bezoeken ter inspiratie. (EXTRA TIP: Maak dan gelijk een paar foto’s voor je moodboard.)


Heb je al een schitterend buitenverblijf, maar wil je toch eens iets veranderen? In de showrooms of op de website vind je alles op het gebied van Buiten Leven zoals loungesetsBBQ’s en trendy accessoires.

Terug naar het overzicht