Buitenverblijven

Op een late zomeravond net wat langer buiten genieten, ook na de ondergaande zon? In uw buitenverblijf blijft de warmte hangen onder de overkapping en is het nog lang aangenaam in uw tuin.

Vraag het Jaap

Vraag het Jaap Onze buitenverblijven specialist

Mijn tip voor de aanschaf van een buitenverblijf

Bekijk mijn tips

Een buitenverblijf kan prima gecombineerd worden met een afsluitbare berging. Zo zit u niet alleen heerlijk beschut in de tuin, maar heeft u ook de tuinkussens of bbq accessoires altijd binnen handbereik.

Top 10 blokhutten
 1. Buitenverblijf Tynaarlo type 18 980x400 cm onbehandeld + GRATIS EPDM
  960x400x260 cm
  Normale prijs 9.499,00 Speciale prijs 7.999,00
 2. Buitenverblijf 405x450 cm - incl. wanden
  405 x 450 cm
  Normale prijs 4.099,00 Speciale prijs 3.699,00
 3. Buitenverblijf Refter XL 900x400 cm - combinatie 2
  900x400 cm (dakmaat)
  Normale prijs 8.639,00 Speciale prijs 6.009,00
 4. Buitenverblijf 313x450 cm - incl. wanden
  313 x 450 cm
  Normale prijs 3.149,00 Speciale prijs 3.065,00
 5. Buitenverblijf Siena 1470x415 cm combinatie 3
  1470x415 cm
  Normale prijs 20.599,00 Speciale prijs 17.139,00
 6. Buitenverblijf Mensa L 500x400 cm - Combinatie 2
  500x400 cm (dakmaat)
  Normale prijs 4.049,00 Speciale prijs 3.370,00
 7. Buitenverblijf Toscane 940x545 cm - Combinatie 3
  940x545 cm cm (dakmaat)
  Normale prijs 15.099,00 Speciale prijs 12.589,00
 8. Kapschuur De Heerd 500x410 cm - Combinatie 2
  500x410x325 cm
  Normale prijs 3.475,00 Speciale prijs 2.899,00
 9. Buitenverblijf Siena 930x415 cm combinatie 5
  930x415 cm
  Normale prijs 12.699,00 Speciale prijs 10.595,00

Eerst zien en ervaren Zoek een showroom in de buurt Met 7 showrooms, altijd dichtbij

Klanten aan het woord

 • 1 weken geleden
  We zijn erg blij met het resultaat

  We zijn erg blij met het resultaat. Mooie materialen en maat vast. De hele veranda/overkapping samen met mijn vrouw uitgemeten en opgebouwd met behulp van de instructie video's op youtube en de uitgeprinte instructiebrochure. foto's volgen wanneer de tuin opnieuw bestraat is

  Paul van Wijnen
 • 2 weken geleden
  Goede kwaliteit en prima service

  Goede kwaliteit en prima service

  H. Voogt
 • 2 weken geleden
  Hele goed service

  Hele goed service. Tuinhuis een week eerder laten komen en de aangepaste leveringsdatum werd netjes van te voren bevestigd. Alles is geheel volgens wens geleverd

  Ron
 • 2 weken geleden
  zeer goede service

  zeer goede service, vriendelijk personeel wat meedenkt, afspraken worden goed nagekomen

  Klant Lammert Grashuis
"Echte toppers op het gebied van kwaliteit en montage."

We kunnen van Kooten van harte aanbeleven. Alle materialen zijn echt van topkwaliteit al met al een zeer goede zaak waar u met vertrouwen kunt kopen.

Kees & Ina, Numansdorp

Vragen en antwoorden
Meestgestelde vragen over buitenverblijven
Op welke ondergrond bouw ik een buitenverblijf?

Uw kunt u buitenverblijf op vrijwel alle ondergronden bouwen. Deze ondergrond dient stevig te zijn. De vloer mag niet gaan verzakken naar verloop van tijd, want dat staat uw buitenverblijf niet stevig meer. De ondergrond van het buitenverblijf moet vlak en geheel waterpas zijn. Wilt u uw buitenverblijf optimaal beschermen? Dan kunt u ervoor kiezen om funderingsbalken onder uw buitenverblijf te plaatsen. Deze balken lopen schuin af voor het afwateringsprofiel. De funderingsbalken beschermen het buitenverblijf ook tegen optrekkend vocht.

Meest gebruikte hout voor een buitenverblijf of overkapping.

Het meest gebruikte hout voor een buitenverblijf of een overkapping zijn toch wel het Douglas hout en het vurenhout. Douglas hout is meer van het Noordwesten Europa. Douglas hout is een sterke houtsoort, en heeft veel draagkracht. Het tweede houtsoort wat veel gebruikt wordt is vurenhout. Dit is een Noord-Europees houtsoort. Voor het Scandinavisch houtsoort wordt het vaakst gekozen, omdat dit het makkelijkst te behandelen is. Door het vurenhout te impregneren wordt de duurzaamheid verlengt. De blokhut dient dan nog wel gebeitst te worden.

Een zadeldak of platdak?

Het kiezen tussen een zadeldak of een platdak is geheel een eigen keuze. Erg grote verschillen zijn er niet, maar zal een paar voordelen noemen voor een plat dak en een zadeldak. In de zomer kan het onder het platte dak warmer worden dan onder een zadeldak. Doordat het zadeldak dan hoger ligt krijgt de warmte meer speling, en kan de warmte goed omhoog. Een zadeldak kan misschien iets duurder uitvallen omdat het meer dakbedekking nodig heeft.

Hoe kies ik de juiste positie in mijn tuin?

De juiste positie kan natuurlijk een hele klus zijn. Vooral als u voor een groter buitenverblijf wilt gaan, en u een grote tuin heeft om in te delen. Het is natuurlijk ook net wat u wil. Mocht u buitenaf wonen, dan heeft u al meer om over na te denken. Mocht u uw buitenverblijf hebben uitgezocht, dan kan u ook altijd advies vragen aan één van onze verkoopadviseurs.

Heb ik een vergunning nodig voor een buitenverblijf?

Vaak is er geen extra vergunning nodig voor het bouwen van het buitenverblijf. In 2014 is de wetgeving zo aangepast dat er meer mogelijkheden zijn om te bouwen met minder vergunningen. Een aantal voorwaarden zijn dat het buitenverblijf een schuin dak heeft, en dat het dakvoet niet hoger kan zijn dan drie meter.

Uitstekend 8.8 uit 10

Buitenverblijf

Een buitenverblijf is ideaal als het buiten wat kouder wordt, maar wanneer u toch nog even van het buitenleven wilt genieten. Een buitenverblijf is een mooie overkapping in uw tuin waardoor u ook van de tuin kunt genieten als het weer niet helemaal mee zit. Doordat uw tuinmeubelen niet nat worden in het buitenverblijf, hoeft u zich bij regen geen zorgen te maken over het binnenhalen van uw tuinkussens. Maar ook op een late zomeravond blijft de warmte net wat langer hangen onder de overkapping en is het nog lang aangenaam in uw tuin. Zeker wanneer u een gezellig haardje of terrasverwarmer in uw buitenverblijf installeert.

Meer plezier met een buitenverblijf

Een buitenverblijf biedt u de mogelijkheid om de ruimte gezellig aan te kleden met een fijne loungeset, leuke accessoires en natuurlijk een barbecue,omdat de elementen hier door de overkapping geen invloed op zullen hebben.In de zomer bieden buitenverblijven u beschutting tegen de hitte van de felle zon, terwijl u er in de winter gewoon uw tuinmeubelen in kunt laten staan.

Berging en overkapping in één

Een buitenverblijf kan prima gecombineerd worden met een afsluitbare berging. Zo zit u niet alleen heerlijk beschut in de tuin, maar heeft u ook alles wat u nodig heeft zoals tuinkussens of bbq accessoires altijd binnen handbereik. De berging kan ook prima dienst doen als werkplaats of als schuurtje voor al uw tuingereedschap. De mogelijkheden zijn eindeloos. Buitenverblijven zonder zijwanden zijn overigens ook uitstekend te gebruiken als carport om uw auto beschut te parkeren! Bent u op zoek naar een mooie overkapping zonder zijwanden? Bekijk dan ook eens de mogelijkheden met een prieel. Wilt u zien wat een buitenverblijf voor uw tuin kan betekenen? Laat u dan inspireren door onze reeds geplaatste buitenverblijven. Voor meer informatie over een buitenverblijf, blokhut of overkapping kunt u contact met ons opnemen.

Lees meer Lees minder
vergelijken