Garages

Van bergruimte, klusruimte tot ideale manier om uw auto tegen weer en wind te beschermen. Onze houten garages en carports zijn leverbaar in veel verschillende modellen en afmetingen.

Vraag het Jaap

Vraag het Jaap Onze Garage & carports specialist

Mijn tip voor de bouw van een carport

Bekijk mijn tips

Gaat u zelf aan de slag? Dan adviseren wij u uw overkapping te verankeren met H-ankers. U heeft 1 H-anker per paal nodig.

Top 10 blokhutten
 1. ACTIE Garage 3352 Interflex 330x520 cm
  Normale prijs 3.859,00 Speciale prijs 3.214,00
 2. Garage Dillon 320x560 cm
  320x560 cm
  Normale prijs 2.859,00 Speciale prijs 2.379,00
 3. Garage Rydell 470x570 cm
  470x550 cm
  Normale prijs 4.919,00 Speciale prijs 4.099,00
 4. Garage 3755 Interflex 375x550 cm
  Normale prijs 4.879,00 Speciale prijs 4.065,00
 5. Garage Moa 598x500 cm
  598x500 cm
  Normale prijs 4.799,00 Speciale prijs 3.999,00
 6. Garage Marketta 380x536 cm
  Normale prijs 3.539,00 Speciale prijs 2.949,00
 7. Actie garage Zadeldak 370x470cm 28mm
  Normale prijs 3.689,00 Speciale prijs 3.075,00
 8. Woodpro Garage Goy 350x350 cm
  Normale prijs 4.195,00 Speciale prijs 3.495,00
 9. Lugarde Garage Oklahoma 44 mm G4 - 500x550 cm
  Normale prijs 6.250,00 Speciale prijs 5.925,00

Eerst zien en ervaren Zoek een showroom in de buurt Met 7 showrooms, altijd dichtbij

Klanten aan het woord

 • 3 dagen geleden
  Heel fijn bedrijf van bezoek aan…

  Heel fijn bedrijf van bezoek aan showroom tot het plaatsen van de blokhut uitstekend geholpen Plaatsen blokhut door vakman en precies zoals afgesproken ; fantastisch werk geleverd. Ik kan iedereen dit bedrijf van harte aanbevelen. Verdient een 10 met een griffel Zojuist is de monteur weggereden en is de blokhut geplaatst. Mijn oprechte dank voor het geleverde vakwerk van: Klussenbedrijf van Wagensveld uit Woudenberg Deze Heer stond op de afgesproken tijd van 7uur voor de deur en is direct begonnen met de montage; Alles is door hem tot in de puntjes afgewerkt en afgehandeld. Echt een vakman !!!!! Waardering ook voor uw bedrijf voor het sturen van zo een bekwaam iemand en de gehele afhandeling Van begin tot eind. Het was mijnerzijds een genoegen om met U zaken te doen. Hoogachtend: P.Corver

  Peter
 • 2 weken geleden
  Een supermooi tuinhuis alleen jammer…

  Een supermooi tuinhuis alleen jammer dat de vloer niet zo goed was

  H. Verkooyen
 • 2 weken geleden
  Uitbreiding van Fazenda das Papoilas onder de Portugese zon!

  Enige jaren geleden bestelde we bij Van Kooten een speelhuisje voor onze kinderen. Gezien we toen zeer tevreden waren over de prijs/kwaliteit zijn we ook nu overgegaan tot de bestelling van 2 pipowagens en een tuinhuis. Gezien we deze nodig hadden voor ons buitenverblijf in Portugal was er toch iets meer communicatie nodig dan normaal. Alles verliep echter ontzettend vlot en we zijn erg tevreden over de ontvangen pakketten

  Femke Naudts
 • 2 weken geleden
  Vlotte bestelling en levering

  Vlotte bestelling en levering. Perfecte levering op afgesproken datum en uur. Er was wel een raam stuk. Via vast aanspreekpunt link gekregen om nieuwe te bestellen. Kosten worden terugbetaald.

  Kris Gilops
"Echte toppers op het gebied van kwaliteit en montage."

We kunnen van Kooten van harte aanbeleven. Alle materialen zijn echt van topkwaliteit al met al een zeer goede zaak waar u met vertrouwen kunt kopen.

Kees & Ina, Numansdorp

Vragen en antwoorden
Meestgestelde vragen over garages en carports
Wanneer kies ik een garage, wanneer een carport?

Een garage of carport kiest u omdat u uw auto veilig wilt hebben staan. Er zijn een aantal verschillen tussen de garage en carport. Een garage is meestal helemaal dicht terwijl de carport open zijkanten heeft. Een garage kan duurder zijn dan een carport. Dit komt doordat je voor een garage meer materiaal nodig is. De garage biedt door de dichte wanden wel meer bescherming. Wilt u wat meer gerichter advies? Neem dan contact met ons op of bezoek één van onze overdekte showrooms.

Carport tegen woning of bestaande schuur bouwen?

Het hangt van u woning af of u tegen uw woning kunt bouwen. Meestal moeten er een aantal meters tussen de woning en de perceelgrenzen zijn. U kunt zelf de ruimte nuttig gebruiken, maar kan eventueel voor uw buren in de weg komen te staan. Wilt u de precieze regels willen weten dan kan u dit navragen bij uw gemeente.

Heb ik een bouwvergunning nodig?

Je mag vergunningsvrij uw carport of garage bouwen. Dit valt onder artikel 2 en 3 van bijlage II Bor. In artikel 2 staat dat het gebouw niet meer dan 30 m2 zijn. In artikel 3 staat dat de carport een bestemmingsplan moet hebben. Deze zijn niet van toepassing op de dichte garage, omdat deze door twee wanden omsloten wordt. Voor de zekerheid kunt u het altijd nog navragen bij de gemeente.

Hebben jullie een stappenplan voor het bouwen van een carport?

Het belangrijkste is dat er een goede ondergrond is voor de garage. Deze grond mag niet gaan verzakken, dit kan later problemen gaan geven. Bij elk pakket dat wij leveren is een bouwtekening aanwezig. Mocht u er zelf niet uitkomen met de montage, dan staat zowel ons telefonisch- als montageteam voor u klaar!

Hoeveel kost het om een garage te bouwen?

De kosten van een garage is per project verschillend. Zo kunt u veel opties toepassen waardoor uw garage duurder uitvalt. Mocht u ervoor kiezen om de garage te laten bouwen door ons montage team wordt hier een meerprijs voor gerekend. Wilt u een offerte opvragen voor uw garage dan kan dit altijd. Ons team staat voor u klaar!

Wat is de gemiddelde levertijd van een houten garage?

De levertijd van een houten garage hangt af van uw product. Een geïmpregneerde garage duurt de levertijd iets langer dan een onbehandelde garage. Ook als u voor een maatwerk garage kiest kan hierop een langere levertijd zitten. Tijdens het verkoopgesprek kan een schatting gegeven worden van de verwachtte levertijd.

Uitstekend 8.8 uit 10

Garages & Carports

Bent u van plan om binnenkort een carport of garage te bouwen? Kijk dan eerst eens in het ruime aanbod van Van Kooten Tuin & Buiten Leven. Hier vindt u sfeervolle houten garages en carports van de beste kwaliteit. Ze zijn leverbaar in veel verschillende modellen en afmetingen en uitgevoerd in diverse onbehandelde of geïmpregneerde houtsoorten. Er zijn talloze uitvoeringen tuinbergingen en blokhutten beschikbaar waar u een keuze uit kunt maken. Van modern tot rustiek en van klein tot heel erg groot.

Houten garage

Een houten garage biedt net zoveel ruimte en bescherming als een betonnen exemplaar. De aanschafprijs van hout ligt echter veel lager. Bovendien is het eenvoudiger om een bouwvergunning aan te vragen voor een houten garage dan voor een betonnen bouwwerk. Heeft u niet voldoende ruimte om een complete houten garage te plaatsen, dan kan een praktische carport uitkomst bieden. Een ideale manier om uw auto toch tegen weer en wind te beschermen.

Houten carport

Een houten carport kan vrijstaand geplaatst worden of tegen een bestaande muur aan gemonteerd worden. Alle carports en garages worden geleverd als handig bouwpakket. De uitgebreide handleiding en de benodigde installatiematerialen krijgt u er uiteraard bij. U kunt er zelf direct mee aan de slag. Tegen een meerprijs kunt u de montage ook door ons laten verzorgen. Kiest u voor een kantelpoort of een dubbele houten deur? U maakt het helemaal zoals u dat zelf wilt! Nog even netjes afwerken met een dekkende of transparante beits in een kleur naar keuze. Zo creëert u een ruime bergplaats die perfect past bij de stijl van uw woning en tuin.

Op maat gemaakt?

Heeft u liever een carport of garage op speciaal op maat gemaakt, dan helpen wij u hier graag bij! Neem een kijke op onze website en vul het formulier in of kom langs in een van onze showrooms voor de mogelijkheden. Als u nog vragen heeft kunt u contact met ons opnemen.

Lees meer Lees minder