Houten woning

Liefhebbers weten het al: een houten woning geeft sfeer, karakter én warmte. Daar komt bij dat dit natuurproduct in staat is om warmte en geluid heel goed te isoleren. Ook reguleert hout de vochtigheid. 

Natuurlijk wonen
Gezien de vele voordelen die een houten woning kenmerkt wordt een dergelijke woning ook wel als tweede huis gebruikt. Op een oppervlakte van 40 of 60 meter kunnen diverse vertrekken worden ingetekend. Uiteraard kunt u de woning voorzien van alle gewenste gemakken. Als dit verblijf nabij de hoofdwoning staat, verdient het aanbeveling om de stijl van beide woningen op elkaar af te stemmen. 

Recreatiewoning
Een houten woning wordt ook wel gebruikt als recreatiewoning. Dan kunt u denken aan een ruimte om in te sporten. Hout past hierbij! Dit materiaal is sfeervol en staat garant voor een gezond leefklimaat. Heeft u juist behoefte aan extra kantoor- of opslagruimte? Ook dan kan een houten woning prima dienst doen.

Woningaanbod
De meeste woningen die Van Kooten Tuin & Buiten Leven aanbiedt, zijn gemaakt van Noord-Europees vurenhout. U kunt kiezen uit onbehandeld of geïmpregneerd hout. Andere variabelen zijn: de afmetingen, het aantal en de positie van ramen en deuren, wel of geen verdieping en wel of geen veranda. 

Fundering
Een voorwaarde voor jarenlang plezier van uw houten woning is dat deze wordt geplaatst op een vlakke en verharde ondergrond. Verder is het raadzaam om gebruik te maken van funderingsbalken. Zo is de woning zo goed als mogelijk beschermd tegen vocht en schimmel. 

Bestel nu uw woning
Op deze pagina vindt u een compleet overzicht van alle mogelijke woningen en bestelt u de houten woning van uw voorkeur. Bij de aflevering ontvangt u een bouwtekening, waarmee u de woning zelf kunt opbouwen. Mocht u tijdens de montage onverhoopt tegen problemen aanlopen, dan kunt u de diverse montagefilms op de website raadplegen. Natuurlijk kunt u ook altijd bellen met een van onze deskundige medewerkers. U kunt de montage ook aan hen overlaten. Vooraf krijgt u dan een meerprijs aangeboden.