Kapschuur info

Als het gaat om de uitvoering van een kapschuur, zijn de mogelijkheden eindeloos. Van kant en klaar tot maatwerk. U kunt de kapschuur gebruiken als overdekt terras, hobbyruimte, opslagplaats of carport.

Vraag het Jaap

Vraag het Jaap Onze Kapschuur specialist

Mijn tips voor de bouw van een kapschuur

Bekijk mijn tips

Een voorwaarde voor jarenlang plezier van uw kapschuur is dat deze wordt gebouwd op een vlakke en verharde ondergrond, zoals bestrating of beton. We raden u aan om gebruik te maken van funderingsbalken. Zo blijft de kapschuur beter beschermd tegen vocht en schimmel.

Top 10 blokhutten
 1. Lariks/Douglas kapschuur Boekelo - ongezaagd houtpakket 900x340 cm Doe-het-zelf (DHZ)
  B900xD340xH312 cm
  Normale prijs 3.119,00 Speciale prijs 2.599,00
 2. Lariks/Douglas kapschuur Goor 600x390 cm OP=OP
  B600xD390xH312 cm
  Normale prijs 2.279,00 Speciale prijs 1.899,00
 3. Kapschuur De Hoeve XL 1217x440 cm - Combinatie 3
  B1217xD440xH375 cm (dakmaat)
  Normale prijs 13.485,00 Speciale prijs 11.235,00
 4. Kapschuur De Hoeve XL 926x440 cm - Combinatie 2
  B926xD440xH375 cm (dakmaat)
  Normale prijs 8.989,00 Speciale prijs 7.489,00
 5. Lariks/Douglas Kapschuur Bergen XL type 11 zwart 1302x452 cm
  1302x452x326 cm
  Normale prijs 10.705,00 Speciale prijs 8.919,00
 6. Kapschuur Roig 598x300 cm
  598x300 cm
  Normale prijs 2.339,00 Speciale prijs 1.949,00
 7. Kapschuur Excellent 1100x432 cm
  Normale prijs 12.999,00 Speciale prijs 9.950,00
 8. Kapschuur de Deel 630x340 cm - Combinatie 3
  B630xD340xH300 cm
  Normale prijs 4.629,00 Speciale prijs 3.859,00
 9. Kapschuur De Hoeve XL 926x440 cm - Combinatie 3
  B926xD440xH375 cm (dakmaat)
  Normale prijs 9.839,00 Speciale prijs 8.199,00

Eerst zien en ervaren Zoek een showroom in de buurt Met 7 showrooms, altijd dichtbij

Klanten aan het woord

 • 1 weken geleden
  We zijn erg blij met het resultaat

  We zijn erg blij met het resultaat. Mooie materialen en maat vast. De hele veranda/overkapping samen met mijn vrouw uitgemeten en opgebouwd met behulp van de instructie video's op youtube en de uitgeprinte instructiebrochure. foto's volgen wanneer de tuin opnieuw bestraat is

  Paul van Wijnen
 • 2 weken geleden
  Goede kwaliteit en prima service

  Goede kwaliteit en prima service

  H. Voogt
 • 2 weken geleden
  Hele goed service

  Hele goed service. Tuinhuis een week eerder laten komen en de aangepaste leveringsdatum werd netjes van te voren bevestigd. Alles is geheel volgens wens geleverd

  Ron
 • 2 weken geleden
  zeer goede service

  zeer goede service, vriendelijk personeel wat meedenkt, afspraken worden goed nagekomen

  Klant Lammert Grashuis
"Fantastische kapschuur"

“Onwijs veel plezier van onze fantastische aankoop bij van Kooten!”

- Fam. van der Mark, Klaaswaal

Vragen en antwoorden
Meestgestelde vragen over kapschuren
Hebben jullie een stappenplan voor het bouwen van een kapschuur?

Bij elk pakket dat wij leveren is een bouwtekening aanwezig. Op deze bouwtekening staat een gedetailleerde tekening, hoe de kapschuur gemonteerd moet worden. Er zijn een aantal wel een paar zaken waar rekening mee moet worden gehouden. Voor bepaalde grote kapschuren zijn er vergunningen nodig, kijk hier goed voor bij uw gemeente. Kijk of de kapschuur op een geschikte goede fundament komt te staan. Het dak is het eerste wat u ziet van uw kapschuur, zorg voor een juiste dakbedekking. Mocht u er nog niet uitkomen met het bouwen van de kapschuur, dan staat ons montage team voor u klaar!

Waar moet ik op letten bij de bouw van een kapschuur?

Er zijn verschillende zaken waar u rekening mee dient te houden. Het belangrijkste is of u uw kapschuur mag plaatsen en de afmetingen van uw kapschuur. Gaat u bijvoorbeeld een kapschuur bouwen die een hoogte heeft van meer dan 3 meter? Controleer dan bij uw gemeente of u deze mag bouwen. Anders kunt u hiervoor een vergunning aanvragen. Een goede fundering is ook altijd belangrijk. U wilt natuurlijk dat uw kapschuur stevig staat en niet zomaar omwaait.

Hoe werkt jullie montageservice?

Als u uw product heeft samengesteld met de verkoopadviseur of via internet, dan kan u kiezen voor om het product door ons montage team te laten monteren. De tarieven hiervoor en hoe lang de montage van uw product duur, zijn afhankelijk van uw product deze kunt u allen bij ons opvragen. Door onze planning wordt u dan ingelicht wanneer de montage plaats zal vinden. Onze monteurs beginnen meestal vroeg in de ochtend. Mocht de klus niet klaar zijn, dan wordt er een vervolgafspraak gemaakt.

Welke type hout kies ik voor mijn kapschuur?

Kapschuren kunnen met verschillende houtsoorten opgebouwd worden. Voor de robuuste uitstraling wordt vaak voor lariks Douglas hout gekozen. Douglas hout kom uit het noordwesten van Europa. Het Douglas hout is een sterk houtsoort en heeft een hoge duurzaamheid. De lariks Douglas houtsoort een milieuvriendelijk alternatief. Een ander houtsoort is vaak Noord-Europees vurenhout. Het Scandinavisch vurenhout is het vaakst gebruikte houtsoort. Vurenhout is makkelijk te bewerken, zo kan u ervoor kiezen om uw kapschuur te laten impregneren tegen een meerprijs. Door de kapschuur te impregneren en daarna te beitsen, is uw kapschuur weerbestendig!

Kan ik een kapschuur op maat laten maken?

Dit is zeker mogelijk! Door uw wensen door te geven, komt er voor u een droomproduct te staan. Als Van Kooten Tuin en Buitenleven willen wij u daar graag in helpen en adviseren. Wij heten u welkom in onze showroom in één van onze vestigingen. U kunt ons ook bellen op 0186-655990 of mailen naar info@vankootentuinenbuitenleven.nl

Uitstekend 8.8 uit 10

Kapschuur

Als het gaat om de uitvoering van een kapschuur, zijn de mogelijkheden legio. Niet alleen kunt u variëren met breedte en diepte, ook de wanddiktes zijn variabel. Verder kunt u kiezen uit verschillende daktypes. De veelal wat grotere kapschuren uitgevoerd met een zadeldak of wolfskap worden ook wel gebruikt als carport of houten garage. De kapschuren uit ons assortiment worden van duurzame houtsoorten gemaakt. De meest gebruikte zijn respectievelijk Lariks Douglas hout en vurenhout. Beide houtsoorten zijn zowel geïmpregneerd als onbehandeld verkrijgbaar. Welke keuze u ook maakt, u bent verzekerd van een kapschuur met een lange levensduur.

Een kapschuur online bestellen

U vindt een compleet overzicht van de diverse kapschuren en overkappingen op onze gebruiksvriendelijke website. Het bestellen van de kapschuur van uw keuze doet u eenvoudig en snel via de webshop. Bij ons aanbod vindt u de relevante bouwmaterialen bij de producten onder opties om gemakkelijk mee te bestellen. Zo hoeft u niets te vergeten en kunt u meteen aan de slag met het bouwen van uw kapschuur.

Een kapschuur bouwpakket met instructie

Een kapschuur bouwen kunt u zelf. Alle kapschuren worden geleverd als bouwpakket en voorzien van een gedetaileerde bouwtekening. Brengt het monteren van de kapschuur onverhoopt problemen met zich mee, bekijk dan de montagevideo’s of neem telefonisch contact op. Tegen een meerprijs kunt u de montage ook uitbesteden aan onze deskundige medewerkers.

Lees meer Lees minder
vergelijken