Overkappingen

Bent u een buitenmens en wilt u ook bij wat minder weer lekker buiten zitten? Al met een simpele overkapping aan uw schuur of huis kunt u genieten van de frisse buitenlucht.

Vraag het Nico

Vraag het Nico Onze Overkappingen specialist

Mijn tip voor de aanschaf van een overkapping

Bekijk mijn tips

Bedenk waar in de tuin u graag zou willen zitten en maak aan de hand daarvan de juiste keuze voor het type overkapping. Kies voor een vrijstaande overkapping, een verlengstuk van uw schuur of juist aan de gevel van uw woning.

Top 10 blokhutten
 1. Prieel Classico 430x430 cm + gratis daksingles + gratis thuisbezorgd
  Normale prijs 1.259,00 Speciale prijs 1.049,00
 2. Veranda Grasshopper 300 345x353 cm LAATSTE STUKS! Uitverkocht!
  294 x 303 cm
  Normale prijs 1.299,00 Speciale prijs 699,00
 3. Doe-het-zelf (DHZ) Prieel Beerze 620x520 cm
  600x505 cm
  Normale prijs 1.789,00 Speciale prijs 1.489,00
 4. Carport Curitiba 300x500 cm NU maar €550,- Thuisbezorgd
  300x500 cm
  Normale prijs 659,00 Speciale prijs 550,00
 5. Lariks/Douglas Buitenverblijf Doe-het-zelf (DHZ) Nijverdal 900x410x262 cm
  900x410x262 cm
  Normale prijs 4.799,00 Speciale prijs 3.999,00
 6. Prieel Grande 490x290 cm + gratis daksingles + thuisbezorgd
  Normale prijs 1.259,00 Speciale prijs 1.049,00
 7. Prieel Mitch 350x350 cm
  330x330 cm
  Normale prijs 1.749,00 Speciale prijs 1.458,00

Eerst zien en ervaren Zoek een showroom in de buurt Met 7 showrooms, altijd dichtbij

Klanten aan het woord

 • 4 dagen geleden
  Goede advisering en uitvoering!

  Wij hebben een Lugarde blokhut met luifel (overkapping) aangeschaft via Van Kooten in Amersfoort. Vanwege onze wensen konden we nergens een standaard model vinden naar onze smaak. Adviseur Koos Dey heeft met ons meegedacht over de moderne uitstraling van het geheel, goed geluisterd naar onze praktische gebruikswensen, zonder de prijs-kwaliteit uit het oog te verliezen. Aan huis is alles nauwkeurig ingemeten, uitgetekend en uiteindelijk in 2 dagen keurig geplaatst door professionele timmermannen. Er staat nu een mooi en robuust bouwwerk op maat waar we vele jaren plezier van gaan hebben. Zowel in de winter als zomer kunnen we nu heerlijk zitten en genieten van het buitenleven in onze eigen tuin.

  Sharon (Amersfoort)
 • 1 weken geleden
  Prachtig resultaat met een perfecte service!

  Prachtig resultaat met een perfecte service! Deze mannen ontzorgen je compleet en klant is koning!

  F.W.van Dijk
 • 1 weken geleden
  Afspraak niet nagekomen

  Ik heb een eenvoudig tuinhuisje gekocht, met een expliciete afspraak over een afwijkende deur en raampartij. Alles werd correct geleverd, behalve die raam/deur, die ineens niet in die maat te leveren is, terwijl levering daarvan diverse malen via e-mail is bevestigd. Een tegenvaller na de positieve contacten.

  H. Koenen
 • 1 weken geleden
  Goed advies en begeleiding.

  Goed advies en begeleiding, tot dusver alles perfect verlopen.

  A. De Gelder
"Prettige en goede service"

"Hartelijk dank voor de prettige en goede service betreft het plaatsen van de overkapping voor onze handicarts. Vanaf aankoop, aflevering en montage was alles uitstekend geregeld. Vriendelijke monteurs met kennis van zaken. “

- Golfclub Cromstrijen

Vragen en antwoorden
Meestgestelde vragen over overkappingen
Wat is de juiste hoogte voor een overkapping?

De juiste hoogte van de overkapping is afhankelijk van waar u de overkapping wilt plaatsen. Wilt u de overkapping tegen het huis plaatsen, dan dient u rekening te houden met de ramen en het waterafvoer. Meestal wordt hier een helling van 5 graden voor gebruikt. Als u de overkapping los in uw tuin wilt zetten dan kan de hoogte verschillen naar wat u wilt. Wilt u een hogere overkapping van meer dan 2,5 meter? Kijk dan even bij uw gemeente wat de regels zijn, en of u hier dan een vergunning voor nodig heeft.

Heb ik een bouwvergunning nodig?

Een overkapping mag meestal vergunningsvrij gebouwd worden. Er zijn een aantal uitzonderingen: als de overkapping groter is dan 30 vierkante meter, de overkapping beslaat meet dan 50% de tuin, als de overkapping als hoofdwoning gebruikt gaat worden. Mocht de overkapping vanaf de straat zichtbaar zijn, vraag dan even bij uw gemeente na wat de regels hierover zijn. De maximale hoogtematen zijn bij de meeste vergunningsaanvragen rond de 3 meter.

Hoe werkt jullie montageservice?

Als u gebruik wilt maken van onze montageservice kunt u dat aangeven tijdens het verkoopgesprek. Afhankelijk van hoe groot de overkapping is, wordt de montage ingepland. De afdeling planning neemt dan contact met u op over een datum. U kunt voor de afspraak doorgeven wat u het makkelijkst uitkomt, dan proberen wij daar rekening mee te houden. Als u de afspraak bevestigd heeft, komt ons montage team op de desbetreffende dag langs.

Hebben jullie een stappenplan voor het bouwen van een overkapping?

Bij de overkapping die wij leveren zit meestal een bouwtekening bij. Begin vooraf met het uitzoeken van de juiste plaats in uw tuin. Zo kunnen wij daar rekening mee houden als wij de overkapping voor u op maat bestellen. Komt de overkapping tegen het huis te staan? Zorg dat de ruimte waar de overkapping komt leeg is. Zo heeft u voldoende ruimte om te werken. Zorg ook voor stevig gereedschap. Zo staat uw overkapping in mum van tijd overeind. Wilt de montage niet echt lukken en heeft u liever professioneel hulp? Ons montageserviceteam staat voor u klaar. Heeft u alleen een vraag, dan kun u altijd even bellen!

Uitstekend 8.8 uit 10

Alle overkappingen

Een overkapping in de tuin kan een goede keuze zijn, u kunt dan namelijk wanneer het regent toch buiten zitten. Als u echt een buitenmens bent, kijkt u dan eens bij Van Kooten Tuin & Buiten Leven wat uw mogelijkheden zijn. U kunt denken aan een blokhut of terrasoverkapping, maar ook aan een tuinoverkapping. Het ligt er maar net aan waar dat u graag wilt zitten. Misschien wilt u bij uw tuinhuis graag een overkapping maken, zodat u daar droog kunt klussen en toch buiten kunt zijn. Deze en andere mogelijkheden worden waar gemaakt door Van Kooten Tuin & Buiten Leven.

Lees meer Lees minder