menu

prieeltjes

Prieeltjes
In een prieeltje geniet u op elk moment van de dag van uw tuin. Als het in de zon te warm wordt, biedt een prieel de gewenste schaduw. Ook als het flink regent, is het aangenaam vertoeven onder een prieeltje. 

Multifunctioneel tuinhuis
Als u denkt aan prieel, verschijnt vast het beeld van een mooi landhuis op uw netvlies. Vroeger werden de tuinen van dergelijke huizen voorzien van een fraai, glazen prieeltje. De bewoners nuttigden hier graag hun thee. Naast genieten van een hapje én een drankje wordt een prieel tegenwoordig ook wel gebruikt als opbergruimte. Dan kunt u denken aan een stalling voor fietsen, de grasmaaier of uw bootje.

Open of gesloten
Tot het assortiment van Van Kooten Tuin & Buiten Leven behoort een aantal uit Noord-Europees vurenhout vervaardigde prieeltjes. U kunt kiezen tussen priëlen met ofwel een punt- ofwel een plat dak. Verder varieert de vorm: vierkant of een rechthoek. Naast een open constructie kunt u kiezen voor een geheel gesloten tuinhuis. Overigens kunt u een open prieel later dichtmaken. Gebruik hiertoe geïmpregneerde rabatdelen.

Verankering en montage
Wilt u een prieel in uw tuin plaatsen? Allereerst is het belangrijk dat u deze neerzet op een vlakke en verharde ondergrond. Plaats ook funderingsbalken onder het prieel; deze beschermen het tegen schimmel en vocht. Verder is het raadzaam dat u het tuinhuis met ankers aan de ondergrond bevestigt. Hiertoe kunt u instortankers met snelcement of paalvoethouders gebruiken. Heeft u hulp nodig bij de montage? Naast een uitgebreide instructie vindt u op deze site ook montagevideo’s. Tegen een vooraf overlegde meerprijs verzorgen wij de montage graag voor u.

Prieel in de webshop
U bestelt het gewenste prieel eenvoudig én snel via onze webshop. Deze lijst biedt een overzicht van al onze producten; kijk gerust eens rond in ons aanbod. Tijdens het bestelproces wordt u bovendien gewezen op mogelijk aanvullende benodigdheden. Inspiratie opdoen? Bekijk dan onze sfeervolle video's.

Categoriëen