Tuinhuis

Als u bergruimte te kort komt en uw tuin groot genoeg is dan is een tuinhuis een slimme en stijlvolle oplossing. Een tuinhuisje is de perfecte plek om al uw spullen veilig op te bergen. 

Van gereedschap tot tuinmeubelen: u kunt het zelfs als opslag gebruiken voor haardhout!

Veilige extra bergruimte

Is een schuurtje u te simpel en een blokhut te groot? Een tuinhuisje is een goede middenweg! Een tuinhuisje is een klein gebouwtje achterin de tuin voor recreatief gebruik. De ideale opbergplaats om de grasmaaier of kruiwagen te stallen en de kinderen kunnen hier beschut hun fietsen of scooters plaatsen. Onze tuinhuisje zijn voorzien is van een goed slot, waardoor uw spullen veiliger staan dan onder een afdak. Maar een tuinhuisje is ook zeker geschikt als klein kantoor of speelkamer voor kinderen.

Ontwerp uw tuinhuisje op maat

Er zijn verschillende manieren om een tuinhuisje te bouwen. Net als dat er verschillende typen tuinhuisjes te koop zijn. Bij van Kooten Tuin en Buiten Leven kunt u een standaard model kopen, maar ook tuinhuisjes op maat laten maken! Stel zelf uw droom tuinhuisje samen door te kiezen tussen diverse wanddiktes –en afmetingen, enkele of dubbele deuren, een plat dak, zadeldak of kapschuurdak en met of zonder nis. Met een nis kunt u het tuinhuisje een persoonlijke look geven. Zo kunt u hier bijvoorbeeld haardhout opslaan, maar ook verticaal tuinieren. Met als resultaat een uniek tuinhuisje en aanwinst voor uw tuin!

Duurzaam kwalitatief hout

Onze tuinhuisjes zijn gemaakt van topkwaliteit vurenhout. In het standaard pakket is het hout onbehandeld. Wilt u zo lang mogelijk plezier hebben van het tuinhuisje dan raden wij aan om een geïmpregneerd tuinhuisje te kopen. Impregnatie is mogelijk in groen of bruin. Hiermee is uw tuinhuisje beschermd tegen vocht en schimmel en wordt de levensduur verlengd. Geïmpregneerd hout kan geschilderd en gebeitst worden in elke wensbare kleur.

Ook in ons assortiment: hardhouten funderingsbalken waar u het tuinhuisje op kunt bouwen. Hardhouten balken voorkomen houtrot aan de onderkant.

Zelf eenvoudig monteren of laten doen

Onze tuinhuisjes en aanvullende materialen worden als bouwpakket geleverd. U kunt zelf eenvoudig het tuinhuisje bouwen met behulp van instructievideo’s op de website. Of maak het uzelf gemakkelijk en kies voor onze professionele monteerservice. Tegen een kleine meerprijs komt een deskundige medewerker langs om het tuinhuisje voor u te bouwen.

Een huis vol spullen, maar te weinig bergruimte. Herkenbaar? Zolders en kelders hebben vaak maar een beperkte ruimte aan opslag. Het bouwen van een tuinhuis kan dan uitkomst bieden. 
Zo krijgt u een grote hoeveelheid extra bergruimte. Maar een tuinhuis is natuurlijk ook te gebruiken als werkruimte of ter recreatie.

Tuinhuis: de blikvanger in uw tuin!

Een tuinhuis is niet alleen heel praktisch, maar staat ook nog eens erg mooi in uw tuin. Een modern houten tuinhuis verrijkt uw wooncomfort en is als het ware een luxe miniatuur huis. U kunt het gebruiken als berging, maar ook als comfortabele zithoek of buitenkeuken. In ons assortiment hebben we houten tuinhuizen met en zonder luifel. Maar een tuinhuis is voor veel meer activiteiten te gebruiken. Als u het tuinhuis isoleert, kunt u zelfs genieten van uw eigen kantoor aan huis of speelhoek voor de kids!

Creëer het tuinhuis van uw dromen

Wat voor tuinhuis u ook zoekt, in ons ruime assortiment vindt u het model dat bij u past. Van fietsenberging tot een luxe aanbouw: wij hebben een goedkoop tuinhuis voor iedere wens, leefruimte en budget. U kunt kiezen uit traditionele tuinhuizen, maar ook ruime, moderne hoektuinhuizen. Het is zelfs mogelijk om een tuinhuis op maat te laten maken. Laat u inspireren door de talloze mogelijkheden zoals enkele of dubbele deuren en met of zonder luifel/overkapping? Maak een keuze uit diverse wanddiktes, wandstijlen, daktypes en nissen en stel zo uw droomtuinhuis van hout samen!

Duurzaam geïmpregneerd hout

Alle tuinhuizen zijn gemaakt van duurzaam vurenhout van hoogstaande kwaliteit. Het hout wordt onbehandeld geleverd. Om het hout zo lang mogelijk mooi te houden, wordt impregneren aangeraden. U kunt uw houten tuinhuis zowel groen als bruin laten impregneren. Zo worden vocht en schimmel tegengegaan. Geïmpregneerd hout kan geschilderd of gebeitst worden in elke wensbare kleur.

Professionele monteerservice

Onze tuinhuizen en aanvullende materialen worden als bouwpakket geleverd. Ga zelf aan de slag met behulp van instructievideo’s op de website of huur een professional in die het voor u doet. Voor een kleine meerprijs komt een deskundige medewerker bij u thuis om het houten tuinhuis voor u in elkaar te zetten.