Tuinhuisje

Als u bergruimte te kort komt en uw tuin groot genoeg is dan is een tuinhuis een slimme en stijlvolle oplossing. Een tuinhuisje is de perfecte plek om al uw spullen veilig op te bergen.
Van gereedschap tot tuinmeubelen: u kunt het zelfs als opslag gebruiken voor haardhout!

Veilige extra bergruimte

Is een schuurtje u te simpel en een blokhut te groot? Een tuinhuisje is een goede middenweg! Een tuinhuisje is een klein gebouwtje achterin de tuin voor recreatief gebruik. De ideale opbergplaats om de grasmaaier of kruiwagen te stallen en de kinderen kunnen hier beschut hun fietsen of scooters plaatsen. Onze tuinhuisje zijn voorzien is van een goed slot, waardoor uw spullen veiliger staan dan onder een afdak. Maar een tuinhuisje is ook zeker geschikt als klein kantoor of speelkamer voor kinderen.

Ontwerp uw tuinhuisje op maat

Er zijn verschillende manieren om een tuinhuisje te bouwen. Net als dat er verschillende typen tuinhuisjes te koop zijn. Bij van Kooten Tuin en Buiten Leven kunt u een standaard model kopen, maar ook tuinhuisjes op maat laten maken! Stel zelf uw droom tuinhuisje samen door te kiezen tussen diverse wanddiktes –en afmetingen, enkele of dubbele deuren, een plat dak, zadeldak of kapschuurdak en met of zonder nis. Met een nis kunt u het tuinhuisje een persoonlijke look geven. Zo kunt u hier bijvoorbeeld haardhout opslaan, maar ook verticaal tuinieren. Met als resultaat een uniek tuinhuisje en aanwinst voor uw tuin!

Duurzaam kwalitatief hout

Onze tuinhuisjes zijn gemaakt van topkwaliteit vurenhout. In het standaard pakket is het hout onbehandeld. Wilt u zo lang mogelijk plezier hebben van het tuinhuisje dan raden wij aan om een geïmpregneerd tuinhuisje te kopen. Impregnatie is mogelijk in groen of bruin. Hiermee is uw tuinhuisje beschermd tegen vocht en schimmel en wordt de levensduur verlengd. Geïmpregneerd hout kan geschilderd en gebeitst worden in elke wensbare kleur.

Ook in ons assortiment: hardhouten funderingsbalken waar u het tuinhuisje op kunt bouwen. Hardhouten balken voorkomen houtrot aan de onderkant.

Zelf eenvoudig monteren of laten doen

Onze tuinhuisjes en aanvullende materialen worden als bouwpakket geleverd. U kunt zelf eenvoudig het tuinhuisje bouwen met behulp van instructievideo’s op de website. Of maak het uzelf gemakkelijk en kies voor onze professionele monteerservice. Tegen een kleine meerprijs komt een deskundige medewerker langs om het tuinhuisje voor u te bouwen.