Tuinkamers

Evenals een veranda kan een tuinkamer dienen als verlengstuk van uw huis. Het beschermt u echter nog beter tegen regen, hagel en andere vormen van slecht weer. Een tuinkamer biedt ruimte om te loungen en te dineren.

Vraag het Nico

Vraag het Nico Onze Tuinkamer specialist

Mijn tips voor in uw tuinkamer

Bekijk mijn tips

Om de tuinkamer extra te verwarmen komen heaters goed van pas. Als u van plan bent om ook ’s avonds in de tuinkamer te verblijven denk dan ook aan ledspots.

Top 10 blokhutten
 1. Aluminium Tuinkamer Polycarbonaatdak 600x300 cm
  600x300 cm
  Normale prijs 12.750,00 Speciale prijs 10.625,00
 2. Aluminium Tuinkamer Polycarbonaatdak 500x350 cm
  500x350 cm
  Normale prijs 12.235,00 Speciale prijs 10.195,00
 3. Glastuinkamer met glasdak 500x300cm op 3 staanders
  500x300 cm
  Normale prijs 8.729,00 Speciale prijs 7.275,00
 4. Glastuinkamer met glasdak 700x300cm op 3 staanders
  700x300 cm
  Normale prijs 10.605,00 Speciale prijs 8.835,00
 5. Glastuinkamer 500x350 cm op 3 staanders
  500x350 cm
  Normale prijs 8.719,00 Speciale prijs 7.265,00
 6. Glastuinkamer 600x400 cm op 3 staanders
  600x400 cm
  Normale prijs 9.999,00 Speciale prijs 8.330,00
 7. Glastuinkamer 600x300 cm op 3 staanders
  600x300 cm
  Normale prijs 8.269,00 Speciale prijs 6.890,00
 8. Glastuinkamer 400x300 cm op 2 staanders
  400x300 cm
  Normale prijs 6.855,00 Speciale prijs 5.710,00
 9. Glastuinkamer met glasdak 400x330cm op 2 staanders
  400x330 cm
  Normale prijs 8.845,00 Speciale prijs 7.370,00
 10. Glastuinkamer met glasdak 600x250cm op 3 staanders
  600x250 cm
  Normale prijs 8.879,00 Speciale prijs 7.399,00

Eerst zien en ervaren Zoek een showroom in de buurt Met 7 showrooms, altijd dichtbij

Klanten aan het woord

 • 4 dagen geleden
  Prima kwaliteit blokhut en goede…

  Prima kwaliteit blokhut en goede afspraken over de levering. Enig minpunt is de beschrijving voor de montage. De wanden worden duidelijk beschreven, maar hoe je het dak moet monteren staat niet beschreven. Ook de montage van de waterafvoer moet je zelf uitzoeken.

  de Graaf
 • 2 weken geleden
  Pluim voor Koos

  Ik werd op een heleboel dingen gewezen, maar niet op het vast zetten van het dak. Daar had ik ook de bijbehorende spullen voor moeten bestellen. Dat wist ik niet en dan sta je toch raar te kijken.

  Linda Zandbergen
 • 3 weken geleden
  Goede voorlichting en correcte levering

  Goede voorlichting en correcte levering

  J & M VvE Beheer
 • 4 weken geleden
  Nadere toelichting is overbodig want de…

  Nadere toelichting is overbodig want de levering en uitvoering van plaatsing is uitstekend verlopen.

  Topkneus
"Echte toppers op het gebied van kwaliteit en montage."

We kunnen van Kooten van harte aanbeleven. Alle materialen zijn echt van topkwaliteit al met al een zeer goede zaak waar u met vertrouwen kunt kopen.

Kees & Ina, Numansdorp

Vragen en antwoorden
Meestgestelde vragen over tuinkamers
Wat is het verschil tussen een tuinkamer of veranda?

Een veranda is een aanbouw aan het huis dat op palen gemonteerd wordt en een dak. De tuinkamer is een uitbreiding van de veranda. De veranda wordt dichtgemaakt met glasschuifwanden of dichte wanden waardoor een tuinkamer ontstaat. De tuinkamer kan helemaal op maat gemaakt worden. Door de dichte wanden kunt u er een heel jaar door van genieten.

Waarom kies ik voor een aluminium tuinkamer?

De grootste reden dat mensen voor een aluminium tuinkamer kiezen is voor een uitbreiding van het huis. De tuinkamer biedt een extra ruimte voor als u uw huis wilt uitbreiden maar geen grote aanpassingen aan het huis wil doen. Bijvoorbeeld bij een serre, dan wordt er een stuk muur doorgebroken om het gedeelte bij het huis te betrekken. Bij een tuinkamer hoeft dit niet, deze kunt u tegen het huis aan plaatsen zonder verandering te brengen aan het huis. De aluminium tuinkamers verkleuren ook niet. U kunt zelf voor een structuur kiezen die u in uw tuinkamer terug wilt zien. Tuinkamers zijn vooral stevig en gaan ook lang mee.

Verkopen jullie ook zonwering voor tuinkamers?

Ja, wij verkopen zonwering voor tuinkamers. Van Kooten Tuin en Buitenleven biedt u een assortiment aan van zonwering waar u uit kunt kiezen. Zo kan u kiezen tussen handbediend zonwering of een elektrisch bediende zonwering. Door zonwering te gebruiken in uw tuinkamer blijft uw tuinkamer koel. En doordat er geen directe straling van de zon is zal het product, het aluminium, niet snel beschadigen.

Hebben jullie een stappenplan voor het bouwen van een tuinkamer?

Bij het leveren van de tuinkamer is er meestal een bouwtekening aanwezig. Maar ik zal hier een kort stappenplan voor u uitlichten, ervan uitgaande dat er nog geen veranda staat. Kijk eerst naar de plaats waar u uw tuinkamer wilt hebben. Misschien een voor de hand liggende gedachte, maar wel een belangrijke. Door de juiste plaats te kiezen kan dit later veel voordeel opleveren. Bouw de tuinkamer op een stevige ondergrond, niet een plaats waar de grond kan inzakken. Indien er geen stevige ondergrond is, maak deze. Ga verder met de basisopstelling. Als de basisopstelling staat kunt u de (glazen) wanden en dakgoot toevoegen. Mocht u er niet uitkomen met de montage, bel gerust ons team staat voor u klaar!

Hoe werkt jullie montageservice?

Tijdens het verkoopgesprek zal besproken worden of u uw tuinkamer wilt laten monteren door ons montageserviceteam. De tarieven zijn afhankelijk van hoe hoeveel dagen en hoeveel monteurs nodig zijn om uw tuinkamer te monteren. Deze tarieven worden ook aangegeven in het verkoopgesprek. Als dit allemaal akkoord is en u heeft uw akkoord gegeven, dan wordt de montage ingepland. U wordt dan door de planning gebeld met een verwachte datum van monteren. Mocht u willen weten hoe het er ongeveer aan toegaat tijdens de montage. Kijk dat dit filmpje: https://www.youtube.com/watch?v=E7JUtl4mxJs

Uitstekend 8.8 uit 10

Tuinkamers

Een tuinkamer voorziet u van alle gemakken die een veranda ook biedt. Denk bijvoorbeeld aan een extra ‘binnenruimte’ met veel lichtinval door de glazen schuifwand. Bij mooi weer kunt u de glazen wanden openen waardoor het nog meer genieten is. Bij slecht weer kunt u de glazen wanden sluiten waardoor u geen enkele last heeft van een stortbui. Het is evenals een veranda een verlengstuk van uw huis. Het beschermt u echter nog beter tegen regen, hagel en andere vormen van slecht weer. Bovendien biedt een tuinkamer ruimte om te loungen en te dineren. Hiervoor zijn tuinsets en loungesets geschikte producten waardoor u optimaal kunt genieten.

Soorten tuinkamers

Van Kooten Tuin en Buitenleven heeft een breed en diep assortiment tuinkamers. Wilt u een kunststof tuinkamer of heeft u er liever één van aluminium? Bij ons zit u goed. Bovendien zijn ze in verschillende afmetingen verkrijgbaar. Van 400 x 400 cm tot 700 x 350 cm. Het ligt er maar net aan wat uw wensen zijn en hoe groot uw tuin is.

Voordelen

De kunststof of aluminium tuinkamers bieden een aantal voordelen waarmee een aanschaf de moeite waard is. Deze soorten tuinkamers zijn duurzaam en onderhoud is bijna niet nodig. Dit in tegenstelling tot bijvoorbeeld hout.

Tuinkameropties

Om de tuinkamer extra te verwarmen komen heaters goed van pas. Als u van plan bent om ook ’s avonds in de tuinkamer te verblijven denk dan bijvoorbeeld aan ledspots. Voor zomerse dagen is buitenzonwering wellicht echt iets voor uw. De warme temperaturen zijn heerlijk maar de felle zonlicht kan een doorn in het oog zijn. Dan komt bijvoorbeeld een zonnescherm goed van pas. Wilt u meer informatie schroom dan niet om contact met ons opnemen.

Lees meer Lees minder