Veranda’s & terrasoverkapping

Bij ons vindt u een breed assortiment aan duurzame veranda’s. Van hout tot aluminium, zelf bouwen of laten plaatsen door onze experts. Geniet ook in het voor- en najaar van uw tuin.

Vraag het Nico

Vraag het Nico Onze Veranda specialist

Mijn tip voor de aanschaf van een veranda

Bekijk mijn tips

Ga voorafgaand aan de aanschaf bij uwzelf te rade wanneer u van de veranda gebruik wilt maken. Het hele jaar of vooral in het voor- en najaar? Dit bepaalt de mate van isolatie en de eventuele aanleg van verwarming. Veel of weinig lichtinval in de woning door het veranda glas of polycarbonaat dak? Welke kleur van de veranda past bij de uitstraling van uw woning? Belangrijk! vergeet, zeker als u op het zuiden woont, de zonwering niet.

Top 10 blokhutten
 1. Greenline veranda 500x300cm - polycarbonaatdak
  500x300 cm
  Normale prijs 1.779,00 Speciale prijs 1.479,00
 2. Greenline veranda 600x300cm - Polycarbonaatdak
  600x300 cm
  Normale prijs 1.969,00 Speciale prijs 1.639,00
 3. Verasol Highline Cube 500x350 cm met glasdak
  500x350 cm
  Normale prijs 10.189,00 Speciale prijs 8.490,00
 4. Verasol Highline Cube 600x300 cm met glasdak
  600x300 cm
  Normale prijs 10.499,00 Speciale prijs 8.750,00
 5. Profiline veranda 500x400 cm - Glasdak
  500x400 cm
  Normale prijs 6.859,00 Speciale prijs 5.715,00
 6. Profiline veranda 700x250 cm - Polycarbonaatdak
  700x250 cm
  Normale prijs 3.385,00 Speciale prijs 2.819,00
 7. Profiline veranda 500x250 cm - Glasdak
  500x250 cm
  Normale prijs 3.759,00 Speciale prijs 3.132,00
 8. Terrasoverkapping Sunnyroof 500x350 cm wit of antraciet
  500x350 cm
  Normale prijs 1.785,00 Speciale prijs 1.485,00
 9. Terrasoverkapping Sunnyroof 600x300cm wit of antraciet
  600x300 cm
  Normale prijs 1.819,00 Speciale prijs 1.515,00
 10. Vrijstaande Terrasoverkapping Profiline 500x300 cm
  500x300 cm
  Normale prijs 3.899,00 Speciale prijs 3.250,00

Eerst zien en ervaren Zoek een showroom in de buurt Met 7 showrooms, altijd dichtbij

Klanten aan het woord

 • 1 weken geleden
  We zijn erg blij met het resultaat

  We zijn erg blij met het resultaat. Mooie materialen en maat vast. De hele veranda/overkapping samen met mijn vrouw uitgemeten en opgebouwd met behulp van de instructie video's op youtube en de uitgeprinte instructiebrochure. foto's volgen wanneer de tuin opnieuw bestraat is

  Paul van Wijnen
 • 2 weken geleden
  Goede kwaliteit en prima service

  Goede kwaliteit en prima service

  H. Voogt
 • 2 weken geleden
  Hele goed service

  Hele goed service. Tuinhuis een week eerder laten komen en de aangepaste leveringsdatum werd netjes van te voren bevestigd. Alles is geheel volgens wens geleverd

  Ron
 • 3 weken geleden
  zeer goede service

  zeer goede service, vriendelijk personeel wat meedenkt, afspraken worden goed nagekomen

  Klant Lammert Grashuis
"Echte toppers op het gebied van kwaliteit en montage."

“We zijn blij met de tuinkamer! Bedankt voor de bijdrage en het plaatsen van de Veranda.”

- Fam. Van der Mast

Vragen en antwoorden
Meestgestelde vragen over veranda's
Hoe kies ik de juiste veranda?

Om de juiste veranda te kiezen is het slim om eerst te bedenken waarvoor u de veranda wilt gaan gebruiken. Aan de hand daarvan kunt u de veranda met behulp van ons samenstellen. Wij denken graag met u mee!

Wanneer kies ik voor welk materiaal?

U kunt kiezen voor een houten veranda of een aluminium veranda. Als u een onderhoudsvrije en duurzame veranda wenst is een aluminium veranda de beste keuze.

Waar moet ik allemaal aan denken?

De belangrijkste punten om rekening mee te houden bij aanschaf van een veranda is de afmeting, de fundatie en de plek waar de veranda gezet moet worden.

Heb ik een bouwvergunning nodig?

Er zijn een aantal punten waar de veranda aan moet voldoen als u vergunningsvrij wilt bouwen: - Als u binnen een afstand van vier meter aan uw woning bouwt, mag je niet hoger dan 30 cm boven de eerste verdieping bouwen. - Bouwt u een vrijstaande veranda op meer dan vier meter afstand, dan mag de veranda tot drie meter hoog zijn. Houdt uw buren op de van uw plannen. Wij raden u altijd aan om bij twijfel uw gemeente te raadplegen voor advies. Iedere situatie is anders en daarom is het belangrijk om u goed te laten informeren!

Hoe werkt jullie montageservice?

Mocht u de montage door ons uit willen laten voeren, kunt u geheel vrijblijvend de montageprijs opvragen bij één van onze verkopers. Hierna wordt samen met u een montage plan opgesteld. Ook komt de verkoopadviseur bij u thuis het project inmeten. Bij de verkoop spreken we een gewenste leverweek af en onze planning neemt enkele dagen van te voren contact met u op voor de exacte datum van de montage.

Wat is de gemiddelde levertijd?

De levertijd van de veranda hangt af van welke veranda u wenst en welke opties u had gewild. Voorraadmodellen kunnen meestal binnen 2-3 weken geleverd worden. Producten die op bestelling gemaakt worden 4-8 weken. Montage tijd is variabel; neem contact op om de montage mogelijkheden te bespreken.

Uitstekend 8.8 uit 10

Veranda's

Wilt u een veranda kopen? Dan zit u goed bij Van Kooten Tuin & Buiten Leven. Bij ons vindt u een breed assortiment aan duurzame veranda’s. Wilt u bijvoorbeeld een veranda op maat of heeft u liever een kant-en-klaar exemplaar? In hout, aluminium, of misschien wel XXL? Dit alles is mogelijk bij Van Kooten Tuin & Buiten Leven.

Soorten veranda’s en overkappingen

We bieden u een uitgebreide selectie aan fraaie houten veranda’s (in douglas), aluminium veranda’s en accessoires. Denk hierbij aan kleine terrasoverkappingen waaronder u spullen kan opbergen bij verschillende weersomstandigheden. Daarnaast hebben we ook XXL veranda’s die ideaal zijn voor uw buitenkeuken. Geen last van regen, wind of felle zon wanneer u lekker aan het barbecueën bent met vrienden en familie! Wilt u beschut zitten, maar toch graag midden in de natuur? Dan hebben we voor u de veranda’s met glas in het dak verwerkt.

Een moderne aluminium veranda

Een Greenline veranda sluit perfect aan bij een moderne tuin en terras. U kan deze veranda’s kopen in antraciet of wit van verschillende soorten polycarbonaat. Bovendien worden Greenline veranda’s milieuvriendelijk geproduceerd. Standaard worden deze veranda’s gratis aan huis geleverd als bouwpakket. U kan ook kiezen om uw veranda te laten monteren door ons team van experts. Contacteer ons voor meer informatie hierover! Daarnaast zijn er ook de luxe Profiline en Highline pergola’s. Deze overkappingen hebben een onderhoudsvrije constructie en kan u uitbreiden met een eventuele zijwand, glazen schuifwand en zonwering.

Houten veranda’s in douglas

Een houten veranda past dan weer perfect bij een meer traditionele tuin met een natuurlijke look. In deze veranda’s voelt u zich helemaal één met de omgeving rond u. Zowel op warme zomerdagen als op frisse eindejaarsdagen - in een houten veranda is het altijd gezellig! De houten veranda heeft iets meer onderhoud nodig, maar met de juiste verzorging kunt u er jaren van genieten. Zo kan u het hout behandelen met een beschermende beits in verschillende kleuren. Onze houten veranda’s bestaan uit lariks/douglas. Dit is een zeer robuuste houtsoort die geliefd is omwille van haar warme uitstraling. Om vergrijzing tegen te gaan adviseren we u om dit hout te behandelen met een impregneermiddel. Tot slot kan u kiezen uit de kwalitatief beste fabrikanten waaronder Hillhout, Trendhout en Woodvision.

Lees meer Lees minder
vergelijken