Op voorhand een gietijzeren barbecue pan op de
voorverwarmde barbecue heet laten worden. Het
gemarineerde vlees in de pan 8-12 minuten laten garen,
tot het compleet doorgegaard is. De koriander grof hakken
en over het gerecht strooien. Het vlees in zelfgebakken
maïs tortilla’s vullen en serveren met guacamole.
Voor de marinade de olijfolie, het limoensap, de komijn,
het paprikapoeder, de oregano, de kaneel en een snufje zout
door elkaar roeren. De marinade over het vlees gieten en
goed doormengen. Het vlees 15 minuten laten marineren.
De barbecue op een temperatuur van 200 °C voorverwarmen.
De kipfilets in de lengterichting in dunne repen snijden.
De paprika’s in de lengterichting halveren, het steeltje, de
zaden en zaadlijsten allemaal verwijderen. De paprika-
helften in lange, dunne repen snijden. De ui schillen en in
ringen snijden. De knoflooktenen schillen en fijnhakken.
De Spaanse pepers fijnhakken. Als je het niet te scherp
wilt, verwijder dan de zaadlijsten met de zaadjes. De
kipfilet, paprika, ui, knoflook en de pepers in een schaal
doen en mengen.
17
Dit recept is afkomstig uit
het Napoleon
®
kookboek
„Een wereldreis rond de BBQ“
(blz. 122).
K
i
p
i
t
a
s