Background Image
Table of Contents Table of Contents
Previous Page  17 / 72 Next Page
Information
Show Menu
Previous Page 17 / 72 Next Page
Page Background

Op voorhand een gietijzeren barbecue pan op de

voorverwarmde barbecue heet laten worden. Het

gemarineerde vlees in de pan 8-12 minuten laten garen,

tot het compleet doorgegaard is. De koriander grof hakken

en over het gerecht strooien. Het vlees in zelfgebakken

maïs tortilla’s vullen en serveren met guacamole.

Voor de marinade de olijfolie, het limoensap, de komijn,

het paprikapoeder, de oregano, de kaneel en een snufje zout

door elkaar roeren. De marinade over het vlees gieten en

goed doormengen. Het vlees 15 minuten laten marineren.

De barbecue op een temperatuur van 200 °C voorverwarmen.

De kipfilets in de lengterichting in dunne repen snijden.

De paprika’s in de lengterichting halveren, het steeltje, de

zaden en zaadlijsten allemaal verwijderen. De paprika-

helften in lange, dunne repen snijden. De ui schillen en in

ringen snijden. De knoflooktenen schillen en fijnhakken.

De Spaanse pepers fijnhakken. Als je het niet te scherp

wilt, verwijder dan de zaadlijsten met de zaadjes. De

kipfilet, paprika, ui, knoflook en de pepers in een schaal

doen en mengen.

17

Dit recept is afkomstig uit

het Napoleon

®

kookboek

„Een wereldreis rond de BBQ“

(blz. 122).

K

i

p

i

t

a

s