De beste tips voor een geslaagde BBQ in de tuin

Van Kooten Tuin en Buiten Leven

Wanneer je de straat van je huis in rijdt, komt de BBQ lucht je tegemoet. Je krijgt spontaan trek en het water loopt je in de mond en tegelijkertijd herinnert je dit eraan dat er nog steeds het plan was om ook een barbecue aan te schaffen. Hmm… toch maar eens snel op het internet speuren of langs de winkel rijden. Herkenbaar?

Er is lekker weer in aankomst en je wilt graag gaan barbecueën aan huis. Er gaat niets boven een heerlijke barbecue op een zonnige dag en relaxen op het loungeset in de tuin. Bij van Kooten kun je terecht voor al je barbecue wensen, er is ruime keuze uit het assortiment.

Nu is de vraag voor welke barbecue moet je nou gaan? Een houtskool barbecue of een gasbarbecue? Waar moet je nou op letten bij het kopen van een barbecue? We helpen je graag in de zoektocht voor een geslaagde barbecue bij jou in de tuin.

Houtskool barbecue of toch meer fan van gasbarbecue?

Welke barbecue je moet kiezen hangt af van hoe en waarvoor je hem wilt gebruiken. Een houtskool barbecue is praktisch, gemakkelijk te verplaatsen en daarnaast uitermate geschikt voor een kleinere groep. Het aansteken van de gloeiende kolen zorgen voor het ultieme barbecue gevoel. Als we de echt liefhebbers moeten geloven, gaat er niets boven de smaak van het vlees op een houtskoolbarbecue.

Ga je voor gemak en heb je de ruimte in de tuin? Bij een gasbarbecue is het een kwestie van aan de kop draaien en binnen korte tijd kan het vlees op de barbecue gelegd worden. Je kunt de temperatuur makkelijk zelf regelen.

De barbecue voor jouw gezin

Met de Rodeo professionele kogelbarbecue van Napoleon komt elke buitenkok niets tekort. Deze barbecue met een scharnierende hoekdeksel is veilig en gemakkelijk gebruik. Met het houtskoolrooster dat in drie hoogtes kan worden ingesteld, kun je gemakkelijk direct en indirect grillen. Deze absolute topper is opgebouwd uit de meest duurzame materialen.

Kogelbarbecue 01
Kogelbarbecue 02

Voor de barbecueër die van Oldskool houdt

Als je voor Oldskool gaat, dan is deze BarrelQ Barbecue echt wat voor jou. Gewoon lekker grillen op houtskool en na het eten, heel gemakkelijk, om te toveren naar een vuurkorf. Tot in de late avond is het genieten.

BarrelQ 01
BarrelQ

Gemak met een gasbarbecue

Geen last van rokende kolen en kabels die te kort zijn. Een gasbarbecue kun je overal neerzetten en is meestal ook toegestaan op het balkon van jouw appartement. Wanneer je de knop van de barbecue aan zet, is deze binnen enkele minuten op temperatuur. En… wat dacht je van de schoonmaak? Nadat iedereen uitgegeten is kun je de temperatuur lager zetten zodat het vuil dat vast is blijven zitten snel loslaat.

Met deze gasbarbecues kun je de zomer doorkomen:

Napoleon Rogue R425 SB barbecue

Gemak en kwaliteit! De luxe gasgrill bieden een breed spectrum aan mogelijkheden. Gebruik de zijbrander voor pannen, om bijgerechten, sauzen en jus te bereiden. Dit terwijl het hoofdgerecht in de ruime grillkamer ligt te garen!

Napoleon Rogue R425 SB
Napoleon Rogue R425 SB

Bekijk de Napoleon Rogue R425 SB barbecue

Napoleon Rogue SE425 barbecue

De Rogue SE425 barbecue van Napoleon is een veelzijdige barbecue met een hoogwaardige kwaliteit en tegen een scherpe prijs! Dit model heeft een aantal standaard opties die de barbecue helemaal afmaken. Deze barbecue heeft een wave rooster waardoor je de karakteristieke grillstrepen op het stukje vlees te zien krijgt. Naast de 3 RVS branders beschikt de barbecue ook over een infrarood achterbrander, een Sizzle Zone en een zijbrander. De barbecue staat op vergrendelbare wieltjes zodat u de barbecue gemakkelijk kunt verplaatsen. Tevens zijn de zijtafels inklapbaar zodat de barbecue weinig opbergruimte in beslag neemt!

Napoleon Rogue SE425
Napoleon Rogue SE425 02

Er zijn nog veel meer barbecues, maar hopelijk hebben we je een beetje op weg geholpen met de zoektocht.

Veiligheid voor alles! Een drankje is natuurlijk heerlijk bij de barbecue, maar… pas op met alcohol. Drink jouw biertje of wijntje als je niet meer achter de grill staat. Ben jij de grillmaster van de avond? Let dan op dat je niet op blote voeten loopt en eventueel dichte schoenen aantrekt om ongelukken te voorkomen.

Kies met zorg de juiste plek voor de BBQ. Zet hem niet in de wind en zorg voor een overkapping als er een regenbui losbarst. Zo ben je op alles voorbereid!

De barbecues zijn gemakkelijk online te bestellen, maar in de showrooms van Van Kooten kun je deze ook in het echt bekijken. Op naar een geslaagde barbecue!

Dit bericht werd geplaatst in Inspiratie
Van Kooten Tuin en Buiten Leven
Van Kooten Tuin en Buiten Leven
Lees meer