De buitenverblijven van Van Kooten Tuin & Buiten Leven

Van Kooten Tuin en Buiten Leven

Wat jij moet weten over de buitenverblijven van Van Kooten Tuin & Buiten Leven! Niet alleen tijdens de mooie zomerdagen, ook wanneer het buiten wat kouder wordt wil je van het buitenleven kunnen blijven genieten! Een buitenverblijf van Van Kooten Tuin & Buiten Leven is hiervoor dé oplossing. Lees verder voor meer informatie!

Welke buitenverblijven zijn er?

Wij zijn dé specialist in buitenverblijven, van luxe overkappingen tot kapschuren en van tuinhuizen tot aanbouwveranda’s. Met een buitenverblijf van Van Kooten beschik je over een plek om even lekker te ontspannen. Denk aan heerlijk barbecueën met het gezin, relaxen met een wijntje in de loungehoek of gezellig zitten met vrienden.

Met onze buitenverblijven kun je alle kanten op. Hierbij kun je denken aan een vrijstaande overkapping tot een uitgebreide overkapping met berging en glazen schuifwanden. Hierin maken wij onderscheid in verschillende categorieën:

  • Buitenverblijven met een plat dak of zadeldak
  • Douglasvision buitenverblijven
  • Kapschuren
  • Doe-het-zelf buitenverblijven

Buitenverblijven met een plat dak of zadeldak

Met een buitenverblijf met plat dak of zadeldak kun je op hete zomerdagen beschutting zoeken in de schaduw en op koudere of regenachtige dagen gezamenlijk met familie of vrienden knus onder de overkapping genieten van het buitenleven.

In onze collectie kun je kiezen uit twee verschillende daktypes. Hierbij gaat het om een plat dak en een zadeldak.

Buitenverblijf met een plat dak

Een buitenverblijf met een modern plat dak heeft een strakke en tijdloze uitstraling. Een groot voordeel is dat deze vorm in ieder type tuin past. Daarnaast is een plat dak een van de daktypen die je het makkelijkst bouwt, wat het monteren van het bouwpakket weer wat eenvoudiger maakt.

Buitenverblijf met een zadeldak

Een buitenverblijf met een zadeldak heeft een gezellige en karaktervolle uitstraling, waardoor dit model extra veel sfeer aan je tuin toevoegt. Een zadeldak bestaat uit twee vlakke dakschilden die schuin tegen elkaar staan. Deze vorm is misschien wel het meest gebruikte en bekendste daktype. Het ziet er namelijk knus uit en geeft meteen veel sfeer aan de blokhut, zowel van binnen als van buiten.

Een groot bijkomend voordeel is de mogelijkheid in veel verschillende soorten dakbedekking, dankzij de optimale afwatering. Doordat het water netjes naar de zijkanten van het buitenverblijf loopt, kun je onder andere kiezen uit dakpannen, EPDM-folie en dakshingles.

Douglasvision buitenverblijven

Graag een houten douglasvision buitenverblijf aanbouwen aan je woning of liever een moderne overkapping achter in de tuin? Alles is mogelijk! Eén ding is in ieder geval zeker: met een Douglasvision buitenverblijf creëer je jouw eigen oase van rust.

Je kunt hierbij helemaal zelf het doel van het buitenverblijf bepalen. Zo is het onder andere zeer geschikt als open schuur, loungehoek of carport. In combinatie met een tuinhuis of blokhut is het bovendien ideaal als werkplek of gastenverblijf. Daarnaast is het ook zeer praktisch wanneer je extra bergruimte nodig hebt. Zo creëer je namelijk de perfecte plek om in de winter jouw tuinmeubelen, buitenkeuken of gereedschap veilig en zorgvuldig op te bergen.

Voordelen van duurzaam Douglashout

Het Douglashout dat gebruikt wordt bij onze Douglasvision buitenverblijven heeft een ambachtelijke uitstraling en is zeer duurzaam. Het is een van de hardste Europese naaldhoutsoorten en is PEFC gecertificeerd, een internationaal keurmerk voor hout(producten) en papier. Onbehandeld heeft Douglashout een levensduur van minimaal 10 tot 15 jaar. Om nog langer plezier te hebben van jouw houten buitenverblijf kun je het hout beitsen of (laten) impregneren.

Ook is het hout is in diverse profielen leverbaar: van blokhutprofiel tot Zweeds rabat (enkel- of dubbelzijdig).

Kapschuren

Een houten kapschuur is een prachtige karakteristieke overkapping voor jouw tuin of terras. Hierbij kun je denken aan een praktische kapschuur zonder zijwanden of een uitgebreide luxe Douglas kapschuur met berging en extra zijwanden. Het wordt gekenmerkt door het asymmetrische schuine dak. Een bijkomend voordeel hiervan is dat het zorgt voor veel licht en een ruimtelijk gevoel. Het dak wordt vaak afgewerkt met mooie dakpannen en is naar wens uit te breiden met wanden en ruimte voor berging.

Ook kapschuren kunnen veelzijdig gebruikt worden. Het kan dienst doen als een fijne terrasoverkapping in de tuin om onder zitten, maar ook als carport, garage of schuur of een combinatie hiervan.

Douglas kapschuren

Verreweg de meeste kapschuren zijn gemaakt van Lariks/Douglashout. Dit staat garant voor een sterke constructie en uitstekende weersbestendigheid voor jarenlang plezier. Wel zal het hout na verloop van tijd vergrijzen, maar dit verandert niets aan de kwaliteit. In ons assortiment vind je onder andere kapschuren van Trendhout, Tuindeco en Woodvision.

Doe-het-zelf buitenverblijven

Ben jij een echte doe-het-zelver? Dan zijn de DHZ-buitenverblijven echt wat voor jou! Bij aanschaf ontvang je een opbouwbeschrijving, zodat je het product ook zelf op kunt bouwen. Ook kun je op ons YouTube-kanaal verschillende montagevideo’s bekijken en bij vragen kun je natuurlijk altijd telefonisch contact opnemen.

Advies nodig?

Ben je er nog niet helemaal uit hoe jouw ideale buitenverblijf eruit moet zien? Vraag dan hier vrijblijvend een offerte aan, waarin je al je wensen kunt invullen. Onze maatwerkspecialisten stellen vervolgens binnen enkele dagen een advies en offerte voor jou op. Heb je andere vragen voor onze specialisten? Neem dan contact met ons op via email info@vankootentuinenbuitenleven.nl , app ons op +31 657423334 of bel ons op +31 (0) 186-655990.

Dit bericht werd geplaatst in Klusadvies & Inspiratie
Van Kooten Tuin en Buiten Leven
Van Kooten Tuin en Buiten Leven
Lees meer