De verschillende soorten overkappingen van Van Kooten

Van Kooten Tuin en Buiten Leven

Wil jij een knusse plek creëren om gezellig samen met vrienden en familie van het buitenleven te genieten, maar twijfel je over de geschikte overkapping voor jouw achtertuin? Wij hebben de mogelijkheden van de verschillende soorten overkappingen van Van Kooten Tuin & Buiten Leven voor jou op een rijtje gezet!

Welke tuinoverkapping is geschikt voor mijn achtertuin?

Niet alleen in uitstraling, maar ook in functionaliteit verschillen overkappingen van elkaar. Zo kun je een moderne uitstraling creëren met een plat dak en een klassieke uitstraling met een puntdak of zadeldak.

Daarnaast is het belangrijk dat je rekening houdt met de omvang van de tuinoverkapping. Tafels en stoelen nemen mogelijk meer ruimte in beslag dan vooraf verwacht. Ook wil je geen last hebben van regeninslag op de kussens van de loungeset.

De beste overkapping verschilt dus per tuin. In ons assortiment vind je dan ook voor iedere tuin, terras of andere locatie een geschikte overkapping. Lees snel verder voor meer informatie!

Een houten terrasoverkapping kan een vrijstaande overkapping zijn voor in de tuin of een overkapping aan huis. In de basis kun je onderscheid maken tussen verschillende soorten daken, houtsoorten en merken. 

Zo vind je bij Van Kooten Tuin & Buiten Leven houten overkappingen met een plat dak, zadeldak, kapschuurdak en lessenaarsdak. De twee houtsoorten waar wij voornamelijk mee werken zijn (Noord-Europees) vurenhout en Douglashout. Vurenhout is een van de belangrijkste en meest verkochte houtsoorten in de bouw, en niet zonder reden. Het hout heeft een fijne structuur en smalle groeiringen, waardoor het een hoge kwaliteit heeft en makkelijk te bewerken is. Douglashout is afkomstig van de Douglasspar en is erg populair vanwege de warme, karakteristieke kleur (rood/roze tot lichtbruin). De lange levensduur maakt het een enorm duurzaam en milieuvriendelijk product. Ook is het, mits juist behandeld, beschermd tegen alle soorten weersomstandigheden. De producenten waarmee wij samenwerken zijn onder meer Tuindeco, Lugarde en Woodvision.

Houten overkapping met berging

Een overkapping met schuur is de ideale combinatie tussen een fijne zitplek en een praktische berging in de achtertuin. Het schuurtje kun je namelijk prima gebruiken als extra opbergruimte voor het stallen van fietsen, gereedschap of als tuinkantoor. Daarnaast kun je onder de overkapping lekker genieten van de zon en eventueel aanvullen met heaters om ook in de minder warme dagen heerlijk te vertoeven.

De beschikbare ruimte in jouw tuin kun je geheel naar wens invullen. Kies bijvoorbeeld voor een overkapping met een ruime schuur of slechts een klein stukje berging en meer zitruimte. Ook is het mogelijk om een overkapping te kiezen met een berging aan weerszijden.

Houten overkapping zonder berging

Een houten overkapping is de ideale manier om de woonkamer naar de tuin te verlengen voor nog meer woongenot. Hierbij kun je een keuze maken tussen een vrijstaande overkapping in de tuin of gemonteerd aan de gevel. In ons assortiment vrijstaande houten overkappingen vind je zeer grote, robuuste houten overkapping tot subtiele, compacte overkappingen. Bij houten overkappingen aan huis kun je kiezen uit eenvoudigere terrasoverkappingen of een luxere aanbouwveranda. Het grote voordeel is dat je beiden (bijna) altijd zonder vergunning kunt plaatsen.

Accessoires van een houten overkapping

Wil je graag de overkapping uitbreiden met verschillende accessoires? Ook dat is mogelijk bij Van Kooten! Denk hierbij aan (glazen) wanden en hekwerken. Door middel van wanden kun je eenvoudig een terrasoverkapping ombouwen tot een veranda. Dit maakt het mogelijk om ook in de herfst en winter te genieten van je tuin. Hekwerken krijgen steeds vaker de keuze boven een schutting. Het heeft namelijk vrijwel geen onderhoud nodig en je zorgt gemakkelijk voor genoeg privacy door het te decoreren. Zo kun je bijvoorbeeld een mooie klimop plaatsen en wat hangpotten hangen aan het hekwerk. Daarnaast kun je de houten overkapping ook in de gewenste kleur verven en volledig inrichten met onze tuinmeubelen.

Doe-het-zelfproducten voor de echte klusser

Ben je een echte doe-het-zelver? Dan zijn de DHZ-overkappingen en veranda’s echt wat voor jou! Doordat deze lijn exclusief voorbewerking is, waarbij je zelf het materiaal op de juiste lengtes zaagt, kun je de constructie geheel naar eigen wens aanpassen. Zo kun je bijvoorbeeld voorkeur geven aan een berging of juist een beschutte plek waar je heerlijk kunt loungen. Alles is mogelijk! Bij aanschaf ontvang je een opbouwbeschrijving. Ook kun je op ons YouTube-kanaal verschillende montagevideo’s bekijken en bij vragen kun je natuurlijk altijd telefonisch contact opnemen.

Houten carports

Een carport biedt veel voordelen. Het is namelijk een prettige overkapping om je auto, aanhangwagen, boot, caravan of camper te beschermen tegen allerlei weersinvloeden. Bovendien zorgt het voor een fijne droge uitstap en heeft het een stijlvolle uitstraling aan je huis.

Met een houten carport geef je jouw auto een veilige en droge plek om te parkeren. Bovendien kan het gebruikt worden als droge plek om buitenklusjes te verrichten. De grote voordelen van houten carports zijn dat je ze gemakkelijk kunt plaatsen, je veel keuze hebt in uitstraling en afwerking en dankzij hun natuurlijke materialen een robuuste en natuurlijke uitstraling hebben. Ons assortiment houten carports is zeer groot, waardoor je veel keuze hebt op het gebied van afmetingen, daktype, materialen en stijl.

Enkele of dubbele carport?

Vraag jezelf af wat de benodigde afmetingen zijn, voor welke uitstraling je gaat, hoeveel auto’s je onder de carport wilt plaatsen en uiteraard wat het beschikbare budget is voordat je een carport gaat uitzoeken. Wil je bijvoorbeeld meerdere auto’s kwijt? Kies dan voor een dubbele carport. Hierin parkeer je probleemloos twee auto’s naast elkaar of eventueel een aanhanger en andere voertuigen.

Priëlen

Een prieel is een halfopen tuinhuisje of terras. Als het in de zon te warm wordt, biedt het een verkoelende schaduw en voorkomt het dat je verbrandt. Tijdens een regenbui zorgt het er weer voor dat je droog kunt zitten. Zo kun je op elk moment van de dag genieten van jouw tuin.

Open of gesloten prieel?

Wil je meer beschut zijn tegen bijvoorbeeld zon of wind? Dan kun je ervoor kiezen om het prieel dicht te maken. Verder varieert de vorm en kun je een keuze maken tussen vierkant, rechthoekig of meerhoekig.

Multifunctioneel

Vroeger nuttigden de bezitters van een prieel graag hun thee in dit buitenverblijf. Naast genieten van een hapje en drankje kun je het tegenwoordig ook heel goed gebruiken als opbergruimte of als een droge stalling voor fietsen en de grasmaaier. Daarnaast is het ideaal wanneer je een jacuzzi of hottub in de tuin hebt staan.

Tuinpaviljoens (prieel met wanden)

Een tuinpaviljoen heeft veel weg van een prieel en wordt daarom ook vaak in één adem genoemd. Het grote verschil is zichtbaar in de zijwanden. Een prieel is namelijk oorspronkelijk geheel open en in de meeste gevallen heeft een paviljoen daarentegen zijwanden.

Verder is een tuinpaviljoen ook geschikt voor verschillende doeleinden. Zo biedt het onder andere bescherming tegen de zon en creëert het een knusse ontmoetingsplek in je tuin. Door een loungeset of een eettafel met stoelen te plaatsen heb je in de zomer een verkoelende plek in de schaduw en door een combinatie met heaters heb je ook een gezellige, warme plek bij dalende temperaturen.

Aluminium overkappingen

Aluminium is een veelzijdig materiaal. Het grootste voordeel is dan ook dat een aluminium overkapping onderhoudsarm is. Het is namelijk onwijs sterk en weerbestendig en kan daarom gemakkelijk alle seizoenen aan. Hierdoor heeft het ook een lange levensduur. Een aluminium overkapping heeft namelijk een gemiddelde levensduur van langer dan 30 jaar. Doordat het roest- en brandbestendig is, hoef je niet bang te zijn voor verkleuring of schimmelvorming.

Vrijstaande aluminium veranda's

Met een vrijstaande aluminium veranda maak je, waar je maar wilt, het buitenleven onderdeel van jouw leefwereld. Je kunt namelijk geheel naar eigen wens de veranda een plek geven. Zo zit je altijd droog en beschut op jouw lievelingsplek.

Aluminium carports

Aluminium carports staan garant voor een stevige constructie met een lange levensduur zonder veel onderhoud. Deze carports zijn beschikbaar in elk gewenst formaat met een zadeldak of gebogen dak van polycarbonaatplaten. De aluminium carports zijn er in vrijstaande constructies en constructies die aan huis gebouwd worden.

Overkappingen op maat

Heb je ondertussen al veel overkappingen voorbij zien komen, maar nog niet de geschikte? Bij Van Kooten Tuin & Buiten Leven is het ook mogelijk om een overkapping op maat te laten maken. Zo kun je een overkapping helemaal zelf samenstellen en inrichten naar jouw wensen.

Enkele mogelijkheden zijn:

Met of zonder wanden
Vrijstaand of aan de woning
Plat dak, zadeldak, lessenaarsdak, wolfskap of kapschuur
Ruime keuze wat betreft het gebruik van hout

Advies nodig?

Ben je er nog niet helemaal uit hoe jouw ideale overkapping eruit moet zien? Vraag dan hier vrijblijvend een offerte aan, waarin je al je wensen kunt invullen. Onze maatwerkspecialisten stellen vervolgens binnen enkele dagen een advies en offerte voor jou op. Heb je andere vragen voor onze specialisten? Neem dan contact met ons op via email [email protected], app ons op +31 657423334 of bel ons op +31 (0) 186-655990.

Dit bericht werd geplaatst in Inspiratie
Van Kooten Tuin en Buiten Leven
Van Kooten Tuin en Buiten Leven
Lees meer