Dit is waarom je moet kiezen voor een veranda van Van Kooten!

Van Kooten Tuin en Buiten Leven

Hoewel we in de zomerperiode volop genieten van de mooie dagen die ons kikkerlandje biedt, duurt de zomer helaas niet eeuwig. Hoe jammer is het dat je na deze dagen niet meer volop gebruik kunt maken van de tuin? Gelukkig zijn er genoeg oplossingen om het hele jaar optimaal van de tuin te genieten. Eén daarvan is de aanschaf van een veranda. Wij leggen je graag uit wat een veranda is en welke voordelen dit heeft voor jouw tuin! Wat is een veranda?

Een veranda zit aan één kant vast aan een huis of schuur. Aan de andere kant rust de veranda dus op staanders (palen). Een veranda is altijd voorzien van een dak en kan ook gedeeltelijk of in zijn geheel worden dichtgemaakt. Een veranda kan van verschillende materialen gemaakt worden. Kies voor een klassieke houten constructie of ga voor een modernere look van aluminium constructie. Wanneer het aankomt op het dak heb je ook verschillende mogelijkheden. Omdat het lekker licht is kiezen de meeste mensen vaak voor een lichtdoorlatend materiaal als glas.

Veranda aan huis

Wat voor veranda’s heb je?

Bij Van Kooten bieden wij verschillende soorten en maten veranda’s aan. We zetten ze even voor je op rijtje.

Aanbouwveranda’s van Van Kooten

Onze aanbouwveranda’s zijn degelijke houten veranda’s welke aan de gevel van het huis worden gebouwd. De constructie bestaat uit staanders aan zowel de voor- als achterzijde en wordt voorzien van een plat dak. Ook hier zijn weer diverse modules en opties. Bekijk de mogelijkheden hier.

Aluminium veranda’s van Van Kooten

Je kunt bij ons ook kiezen voor een aluminium veranda. Het is licht in gewicht en daarnaast erg sterk. Ook heeft aluminium een oxidelaagje, wat er voor zorgt dat het materiaal bestendig is tegen water en lucht, en niet zal gaan roesten. Bekijk ons ruime aanbod hier.

Douglas veranda’s van Van Kooten

Wanneer je kiest voor een Douglas veranda kies je voor een robuuste, moderne en prachtige uitstraling. Deze veranda is gemaakt van een duurzame houtsoort, die tevens zorgt voor een luxe look. Onze Douglas veranda’s zijn van uitstekende kwaliteit en worden geleverd als bouwpakket. Kies je voor een lichtdoorlatend polycarbonaat dak, of ga je liever voor een klassiek houten dak?

Verasol veranda’s van Van Kooten

Heerlijk buiten zitten met een veranda

Verasol hanteert drie verandasystemen met elk zijn eigen kenmerken. We lichten ze hieronder toe.

Greenline veranda → Deze veranda kenmerkt zich door de milieubewuste, efficiënte productie en eenvoudige montage. Deze lijn staat ook bekend om zijn hoogwaardige uitstraling en robuuste kwaliteit tegen een aantrekkelijke prijs. De Greenline veranda is uit te breiden met verschillende opties, je kunt onder andere kiezen uit twee kleuren, drie
gootsierlijsten, vijf daksoorten en diverse standaardmaten.


Profiline veranda → Met de Verasol Profiline creëer je meer leefruimte. Dit is dan ook de meest diverse productlijn van Verasol. Je hebt mogelijkheid om te kiezen uit vijftien kleuren, verschillende standaardmaten, vijf soorten dakbedekking en oneindig veel keuze in accessoires.


Cube veranda → Het moderne kubistische design zorgt voor een echte eyecatcher in jouw tuin. Deze lijn onderscheidt zich door zijn innovatieve constructie en ultramoderne elementen. Pas jouw Cube naar wens aan, door te kiezen uit één van de twee moderne kleuren en maak hem compleet met diverse opties en accessoires. Geniet het gehele jaar van jouw veranda door te kiezen voor een voor- en zijwanden.

De voordelen van een veranda van Van Kooten

Nu we weten wat een veranda is en welke soorten we hebben kunnen we kijken naar de voordelen van een veranda. Waarom zou je investeren in een veranda?

Nooit last van een brandend  zonnetje met een aluminium veranda

De aanschaf van een veranda is een duurzame investering voor jouw woning

De verbouwingskosten die je kwijt bent aan het plaatsen van een veranda liggen vaak vele malen lager dan dat de waarde van jouw huis stijgt: win-winsituatie dus. Niet alleen is het in essentie een extra kamer, het geeft ook een luxe uitstraling. Alleen daarom loont het al om de mogelijkheden voor jouw huis te onderzoeken.

Een veranda vervaagt de grens tussen binnen en buiten

Met een veranda breng je het buitenleven naar binnen en andersom. Je combineert de luxe van binnen en de vrijheid van buiten. Zo kun je optimaal genieten van het buitenleven door een veranda van Van Kooten.

Veranda’s zijn geschikt voor zowel klassieke woningen als voor woningen met een moderne architectuur

Bij Van Kooten Tuin & Buiten Leven hebben wij een breed assortiment aan veranda’s: voor ieder wat wils! Heb je hulp nodig bij het kiezen van een geschikte veranda? Neem dan contact met ons op.

Veranda’s zijn makkelijk en snel geplaatst

Veranda’s worden altijd van tevoren ontworpen waardoor de installatie vlot verloopt. Zo kun je binnen een mum van tijd genieten van jouw veranda van Van Kooten!

Een veranda biedt jarenlang plezier

Vaak verandering aanbrengen in jouw interieur of tuin is niet echt duurzaam. Investeer daarom in een veranda en zorg dat je iets kiest waar je langere tijd plezier van hebt. Daarnaast biedt een veranda van Van Kooten bescherming tegen de weersinvloeden die je buitenkeuken of tuinmeubelen beschadigen: ook die gaan dus langer mee!

Bij Van Kooten bent u in vertrouwde handen

Bij Van Kooten dragen we graag bij aan het uitbreiden van het leefgenot in de directe persoonlijke woonomgeving. En na het lezen van deze blog weet je dat een veranda hier meer dan aan bijdraagt. Het kiezen voor een veranda van Van Kooten is een duurzame oplossing die waarde toevoegt aan jouw huis en je woonplezier vergroot. Dankzij onze jarenlange ervaring, grote assortiment en deskundige team van verkopers en monteurs kun je met een gerust hart met Van Kooten in zee gaan!

Benieuwd wat we voor jou kunnen betekenen? Vraag dan vrijblijvend een offerte aan en wij helpen je graag verder!

Dit bericht werd geplaatst in Nieuws & Inspiratie
Van Kooten Tuin en Buiten Leven
Van Kooten Tuin en Buiten Leven
Lees meer