Hoe zit dat nu met een serre en een tuinkamer?

Van Kooten Tuin en Buiten Leven

Hé liefhebber van de tuin en het buitenleven! Ben je op zoek naar meer ruimte in uw huis, maar ook een plek om heerlijk te zitten aan uw huis of in de tuin? Dan heb je vast al op internet gespeurd, misschien wel op Pinterest gekeken voor inspiratie of in de buurt eens rondvraag gedaan. Wanneer je het hele jaar door wilt genieten kun je kiezen voor een serre aanbouw of een tuinkamer bijvoorbeeld.

Een serre klinkt waarschijnlijk bekender bij u in de oren dan een tuinkamer. Maar wat is nu het verschil tussen een serre en tuinkamer? Op een verjaardag zal dit misschien de nodige discussie geven. Wij hebben het antwoord op deze vraag…

Over de serre

Een serre wordt aan uw huis gebouwd waarbij de gevel wordt doorbroken zodat de ruimte echt onderdeel van de woning wordt. Het is hierbij belangrijk dat de isolatie en ventilatie hierop wordt aangepast. Vaak gaat het om een glazen serre met openslaande deuren, een flinke investering natuurlijk. Er komt vaak een hele verbouwing kijken bij de aanbouw van een serre.

Serre en tuinkamer

Een tuinkamer is (net als een serre) een afgesloten ruimte en maakt bouwkundig geen onderdeel uit van uw huis. Het grote voordeel van een tuinkamer is dat je het hele jaar door buiten kunt genieten. In de zomer trekken we massaal naar buiten. In de herfst en winter brengen we veel tijd binnen door, dat is toch zonde?

Als het op de zomeravonden afkoelt kun je met de afgesloten schuifwanden heerlijk binnen blijven zitten. Door al het glas warmt de tuinkamer zichzelf makkelijk op met een zonnetje erop, maar het zal nooit té warm worden als de felle zon aan de hemel staat. Schuif de glasschuifwanden open en verwelkom de frisse buitenlucht. Ideaal om zomers in en uit te lopen met een gezellige barbecue.

Tuinkamer Poortugaal

Maar wat dacht je van de natte herfst en koude winter? In de afgesloten tuinkamer zit je lekker uit de wind en wanneer het regent, hagelt of sneeuwt blijft het aangenaam warm en kun je blijven genieten van het buitenleven. Zet nog een kacheltje of terrasverwarmer erbij en je kunt lekker wegdromen op de bank. Doordat je rondom uitzicht hebt op de tuin, kun je optimaal genieten van het buitenleven.

Voor échte gezelligheid bij de avondschemering is het ook mogelijk om uw tuinkamer te verlichten, we kunnen spotlichten installeren om de ruimte in een sfeervol licht te zetten.

Bouwtijd van een tuinkamer

Het opbouwen/monteren van een tuinkamer duurt korter dan bij een serre. Omdat de gevel bij de serre wordt verwijderd zijn er altijd bouwkundige aanpassingen nodig. Bij de tuinkamer is dit niet van toepassing en deze kan sneller aan de woning worden geplaatst. Je hebt veel minder bouwkundige werkzaamheden en dus veel minder overlast in huis, scheelt ook weer poetsen.

Tuinkamer voordeliger

Met een tuinkamer geniet u van alle voordelen van een serre, maar dan met de helft van de kosten. Omdat de ruimte niet is geïsoleerd is deze veel transparanter en flexibeler, maar wel stevig. De constructie is onderhoudsarm, dus je hebt er weinig omkijken naar. Mede doordat je niet tegen allerlei bouwkundige aanpassingen aanloopt, ben je veel voordeliger uit en scheelt het niet alleen in tijd maar ook in de portemonnee.

Wil je meer weten over onze tuinkamers, klik dan hier om deze te bekijken. Wil je liever onze tuinkamers en terrasoverkappingen in het echt bewonderen? Kom dan naar de dichtstbijzijnde vestiging van Van Kooten Tuin en Buiten Leven. Wanneer je door de showroom heen wandelt kun je de sfeer proeven en op het gemak inspiratie op doen.

Zien we jou binnenkort in één van onze showrooms? Onze verkoopadviseurs helpen je graag!

Dit bericht werd geplaatst in Tuin & terras
Van Kooten Tuin en Buiten Leven
Van Kooten Tuin en Buiten Leven
Lees meer