Voor- en zijwanden plaatsen in een overkapping

Van Kooten Tuin en Buiten Leven

Ontdek welke mogelijkheden er zijn om de zijwand(en) of voorwand van de aluminium overkapping dicht te zetten. Er zijn zoveel verschillende mogelijkheden dat er altijd wel één tussenzit die perfect aansluit op uw wensen!

Een zijwand of voorwand van een overkapping kan om veel redenen worden dichtgezet; om beschut te zitten tegen regen en wind, als afscheiding in de tuin of om een warme tuinkamer te creëren als verlenging aan de woning. Wilt u (een deel van) de veranda dicht hebben? Dan kunt u kiezen uit onderstaande mogelijkheden.

veranda met zijwand

Wand van screens

Wilt u de wand in de overkapping niet permanent dicht hebben, maar wel beschut zijn tegen de zon? Dan is een screen in de veranda een mooie oplossing. Screens worden tussen de steunpalen van de overkapping geplaatst en hebben een strak ontwerp. De screens kunnen handmatig of met de hand open of dicht gedaan worden.

Naast bescherming tegen de zon zorgen de screens ook voor een zekere mate van privacy. Buitenstaanders kunnen er niet doorheen kijken, maar u kunt zelf wél naar buiten kijken.

Screens in veranda

Wand van aluminium rabatdelen

U kunt ervoor kiezen om een wand in de veranda dicht te maken met hét onderhoudsvrije materiaal: aluminium. De aluminium rabatdelen geven een robuuste, knusse uitstraling en zijn leverbaar in de kleur die u wenst. Van houtlook tot antraciet. Een dichte wand van aluminium rabatdelen is in te vullen zoals u het zelf wenst; geheel dicht met rabat of deels 'ramen' daarin verwerkt die u vervolgens dichtzet met polycarbonaat beplating helder of opaal. Het voordeel van dit laatste is dat u een lichtinval behoudt.

aluminium veranda
Dichte aluminium overkapping

Spie

Als u de zijwand van de veranda dichtzet met bijvoorbeeld aluminium rabatdelen dan kunt u de dakschuinte opvullen met een spie. Deze zijn leverbaar in standaard maatvoeringen of in maatwerk. De opvulling van de spie kan d.m.v. opaal of heldere polycarbonaatbeplating of helemaal dicht d.m.v. aluminium rabatdelen.

Veranda Spie
Spie met polycarbonaat

Glasschuifwanden

Glasschuifsystemen zijn op dit moment ontzettend populair. De gehele wand is van glas, waardoor er niets van het uitzicht verloren gaat! Alles kan wind- en waterdicht worden afgesloten, zodat je een tuinkamer creëert. Daarbij geven de glazen schuifwanden een fris en modern resultaat. Uiteraard is het ook mogelijk om alle schuifwanden naar de zijkant te schuiven, waardoor er een open wand ontstaat.

Veranda met glazen schuifwanden

Een mooi voorbeeld gezien of nog vragen? Neem vrijblijvend contact met ons op en wij helpen u graag verder!

Dit bericht werd geplaatst in Inspiratie
Van Kooten Tuin en Buiten Leven
Van Kooten Tuin en Buiten Leven
Lees meer