Hanneke van Kooten is Zakenvrouw Hoeksche Waard 2016!

Van Kooten Tuin en Buiten Leven

Yes! Dinsdagavond 8 maart ben ik verkozen tot Zakenvrouw Hoeksche Waard 2016. Het betekent het einde van een spannende tijd, waarin ik als genomineerde - samen met vier andere powervrouwen uit onze streek - moest aftellen. Maar zo spannend als die aanlooptijd was - met interviews, presentaties, bezoeken aan en van de jury en héél veel reacties via social media - zo hectisch is het ná mijn verkiezing.

De ochtend na ‘DE AVOND’ (in het schitterende museum annex party- en vergadercentrum Smits Klassiek in Oud-Beijerland) werd ik al verrast met een groot artikel in het AD. Op straat kunnen ze ook al niet meer om mij heen. Want inmiddels prijkt mijn portret met de titel  ‘Zakenvrouw HW 2016’ op talloze posters. Ik word er weer verlegen van. Want dat is iets, dat ik ook in mijn speech noemde. Ik opereerde tot dusverre graag op de achtergrond. Maar nu sta ik ineens op de voorgrond. Voor mij is de verkiezing dan ook geen eindpunt. Het is een vertrekpunt om invulling te geven aan deze schitterende titel.

Zakenvrouw Hoeksche Waard

Wat dat betreft zie ik mijn benoeming wel als een soort kroon op het werk. We zijn nu zo’n 12 jaar bezig  met ons bedrijf Van Kooten Tuin & Buiten Leven. De titel die ik nu heb en die ik een jaar mag dragen, heb ik dus te danken aan de manier van zaken doen, samen met mijn man Jan en mijn zwager Benjamin. Maar ik noemde in mijn speech bewust ook mijn ouders, van wie ik het ondernemersbloed heb meegekregen. En niet te vergeten onze medewerkers, die met ons de zaak groot en geliefd hebben gemaakt. Dank jullie wel!

Zakenvrouw Hoeksche Waard

De spanning stijgt voor Hanneke van Kooten en haar genomineerden

Maart 2016 gaat dus ons geschiedenisboekje in als een spannende en hectische maand. Het lijkt een soort rollercoaster waarin ik zit. En je moét erin meegaan. Die rollercoaster brengt ons ook nog eens, precies in dezelfde week, naar Amersfoort waar we met trots onze zesde vestiging openen. Ik hoop dat we daar net zulke leuke en fijne klanten krijgen als in de regio’s waar we al langer actief zijn. Want al doe je nog zo je best, als zakenvrouw, het bewijs dat je gewaardeerd bent, ontvang je toch door de loyaliteit van je klanten.

In mijn dankwoord heb ik nog een paar persoonlijke overwegingen genoemd, die ik ook op deze plek graag met jullie wil delen. Misschien hebben jullie er ook wat aan…

1. Wees ambitieus, maar probeer ook die ambities waar te maken,

2. Probeer bij jezelf je sterkste eigenschappen op te sporen. Wat is jouw succesfactor? Wat vind je leuk? Waarin ben jij écht goed? Bouw dat uit. Perfectioneer die eigenschappen. (In mijn geval is dat vooral marketing. Ik leer nog dagelijks en breng de dingen, die ik leer, ook echt in praktijk),

3. Wees vooral jezelf en doe je niet anders of beter voor dan je bent. Maar toch moet je durven op te vallen om je te onderscheiden. Probeer daar een balans in te vinden.

Hanneke van Kooten
Hanneke van Kooten tijden speech

Ik ben benieuwd wat ik de komende dagen op mijn weg tegenkom. Ja, een hoop mooie posters, maar dat bedoel ik niet. Je kunt veel naar je eigen hand proberen te zetten, maar wat er op je afkomt, heb je niet in de hand. Je hebt ook een dosis geluk nodig. Dat heb ik de afgelopen dagen gehad, met het winnen van mijn titel Zakenvrouw Hoeksche Waard 2016. Iedereen bedankt die mij daarin zo heeft aangemoedigd en geholpen.

Hanneke

Dit bericht werd geplaatst in Nieuws
Van Kooten Tuin en Buiten Leven
Van Kooten Tuin en Buiten Leven
Lees meer