Maak uw veranda winterklaar

Van Kooten Tuin en Buiten Leven

In Nederland zijn we erg van de seizoenen afhankelijk voor onze activiteiten. Tijdens de winter is het weer vaak beter, terwijl de temperaturen stukken lager liggen. Dit maakt een glazen schuifwand in uw veranda zo heerlijk. U houdt de connectie met de tuin, maar kunt nu ook ’s winters van uw terrasoverkapping gebruikmaken. De temperatuur blijft heerlijk aangenaam, en het glas houdt de veranda op een aangename temperatuur. Door minimaal gebruik van kozijnen wordt het zicht ook niet belemmerd en behoudt u dat open gevoel.

Isolatie

Deuren, ramen en kozijnen zullen altijd zwakke punten blijven als het gaat om energieverlies. De serre met een glazen schuifwand werkt tevens als een extra laag isolatie. Terwijl de zon de terrasoverkapping op een natuurlijke manier verwarmt. U maakt van het terras meer een tuinkamer waarvan het heerlijk is om de glazen deuren open te schuiven wanneer het weer dit toelaat. Lekker “buiten eten in de winter is geen probleem, u behoudt alle voordelen van de terrasoverkapping en verlengt simpelweg de periode waarin u maximaal gebruikmaakt van de overkapping.

Ieder zijn meug

Waarvoor u de veranda gebruikt is natuurlijk zeer persoonlijk. Maar wanneer u het huis een uitbreiding wil geven zonder verbouwing, zijn glazen schuifwanden de meest gemakkelijke manier om van de leefruimte te vergroten. De een gebruikt het als speelkamer voor de kinderen, de ander maakt er een soort kas van om de meest bijzondere flora te kweken. Persoonlijk vind ik het heerlijk om tijdens een onweersbui onder de overkapping te zitten. Een eersteklas kaartje voor het natuurgeweld dat zich op die momenten boven ons afspeelt, terwijl ik heerlijk droog zit te genieten in een luie stoel. De glazen schuifwanden maken de veranda klaar voor gebruik door het jaar heen, en niet enkel tijdens bepaalde perioden. Neem contact met ons op voor de mogelijkheden van een glazen schuifwand aan uw veranda.

Dit bericht werd geplaatst in Inspiratie
Van Kooten Tuin en Buiten Leven
Van Kooten Tuin en Buiten Leven
Lees meer