Alles wat u wilt weten over terrasoverkappingen en veranda’s

Van Kooten Tuin en Buiten Leven

Een terrasoverkapping zorgt ervoor dat u eerder én later in het seizoen optimaal kunt genieten van de zon. Onder een overkapping blijft warmte namelijk beter hangen waardoor het ook op de mooiere lentedagen en nazomerdagen aangenaam warm is. Maar om daadwerkelijk optimaal van de zon te kunnen genieten dient de terrasoverkapping op de juiste plek in de tuin geplaatst te worden.

Langer genieten van de zon

Langer genieten van tuin en natuur met een aluminium terrasoverkapping of veranda. Een veranda (of terrasoverkapping) is een verlengstuk van uw huis en is de verbinding tussen binnen en buiten. In de lente kunt u al snel genieten van de feller wordende zon, de bloemen en bomen die weer gaan bloeien en de vogels die zich gaan nestelen. In de lente begint de natuur weer te leven en u kunt hiervan genieten vanaf uw veranda of overkapping.

Terrasoverkapping in de zon

Ook op een mooie lentedag als het langer licht is ’s avonds met een wijntje genieten van de buitensfeer onder uw veranda is erg aangenaam. In de herfst wanneer het net te koud is om buiten te zitten dan is het onder uw veranda nog wel goed vertoeven.

De ligging van de terrasoverkapping

Bij de keuze voor een veranda of overkapping is het belangrijk te bepalen in welke richting uw veranda of overkapping moet komen te staan. De zon komt op in het oosten, draait overdag naar het zuiden en gaat onder in het westen, dat weten we allemaal. Wilt u onder uw overkapping van de zon kunnen genieten? Of zit u liever in de schaduw? Het is belangrijk daar rekening mee te houden bij het bepalen van de standplaats van de overkapping.

Tips bij het bepalen van de ligging:

  • Wilt u optimaal genieten van de zon? Plaats uw terrasoverkapping op het zuiden. Een terrasoverkapping of veranda op het zuiden is ontzettend populair. U geniet hier optimaal van de warmte van de zon. Mocht het in de zomermaanden te warm worden, dan kan een airco of zonwering uitkomst bieden.
  • Bent u liefhebber van middag- en avondzon? Dan is een ligging op het zuidwesten een goede keuze. ’s Ochtends heeft u dan nog geen zon op de overkapping, maar 's middags en 's avonds geniet u volop van de zon.
  • Begint u de dag op zijn best met een prachtige ochtendzon? Dan is een standplaats op het oosten een goede optie. Avondmensen zullen meer genieten van de ondergaande zon aan de westkant.
  • Vanwege het open uiterlijk van terrasoverkappingen kunnen voorbijgangers makkelijk bij u naar binnen kijken. Heeft u dit liever niet? Overweeg dan om een veranda aan de andere kant van uw huis te plaatsen of de overkapping deels te voorzien van zijwanden.

Interieur van uw veranda of terrasoverkapping

Een veranda of terrasoverkapping geeft een binnengevoel, maar zorgt er ook voor dat u van het buitenleven kunt genieten. Om de perfecte middenweg te creëren tussen huis en natuur is het plaatsen van planten op de veranda of terras een slimme keuze. Zo krijgt u het gevoel overdekt en toch midden in de natuur te zitten.

Terrasoverkapping met planten en mooie meubels

Ook is de functie van de overkapping belangrijk om over na te denken. Gebruikt u de overkapping om lekker onder te kunnen ontbijten, lunchen en dineren? Dan is een mooie eettafel met voldoende stoelen een slimme optie. Voor relaxen en helemaal tot rust komen is een loungeset of loveseat heerlijk om te kunnen zitten en genieten. Liever iets uniekers? Denk dan eens aan een hangmat of een bar set.

Terrasoverkapping met buitenkeuken

Vindt u het heerlijk om buiten te koken dan kunt u kiezen voor een barbecue of buitenkeuken om heerlijke gerechten in de tuin te bereiden. Voor uzelf, of maak indruk bij uw gasten met uw mooie buitenkeuken of barbecue. U kunt zelfs tot in de late uren met uw gasten blijven zitten, want de barbecue en buitenkeuken geven veel warmte af die blijft hangen onder uw veranda of terrasoverkapping. Zeker in combinatie met een mooie eettafel is dit een absolute aanrader.

Uitbreiding van de terrasoverkapping

Standaard terrasoverkappingen zijn uit te breiden met opties naar wens. Kies bijvoorbeeld voor zijwanden voor privacy en/of meer warmte, schuifwanden of zonwering. Zo stelt u uw eigen droomoverkapping volledig zelf samen.

Terrasverwarming

Met een terrasoverkapping kunt u langer van uw tuin genieten, maar de buitentemperatuur kan ook tegenvallen terwijl u toch graag de tuin in wilt. In zulke situaties is een terrasheater ideaal. Er zijn verschillende soorten terrasheaters, afhankelijk van uw overkapping en uw persoonlijke voorkeur kiest u een gewenste heater. De verschillende typen heaters zijn onder andere:

Plafond heater

Plafond heater

Staande heater

Wand heater

Geïnteresseerd in een terrasoverkapping?

Bent u geïnteresseerd om een aluminium terrasoverkapping of veranda of wilt u nog meer informatie ontvangen, neem dan contact op via onze website waar wij dagelijks voor u klaar staan om al uw vragen te beantwoorden. Of kom langs bij een van onze filialen waar wij u graag persoonlijk helpen met het uitzoeken van uw terrasoverkapping of veranda.

Dit bericht werd geplaatst in Tuin & terras
Van Kooten Tuin en Buiten Leven
Van Kooten Tuin en Buiten Leven
Lees meer