Een tuinkamer als tuinkantoor

Van Kooten Tuin en Buiten Leven

Werk jij thuis, maar wordt jouw ruimte te krap en komen de muren op je af? Van Kooten Tuin & Buiten Leven heeft de oplossing! Stel je voor: je opent je achterdeur, maar in plaats van een gure wind en bladeren die je om de oren vliegen stap je een prachtig aluminium tuinkantoor binnen, met het knusse gevoel van je huiskamer en het beste uitzicht dankzij de grote glazen wanddelen. Wat wil je nog meer? 

De vorige keer hebben we gekeken naar de beste tuinkantoren die wij jou te bieden hebben. Nu is het natuurlijk mogelijk dat je hier onvoldoende ruimte voor hebt. Maar geen nood! Een tuinkamer kan namelijk ook uitstekend dienst doen als tuinkantoor. Zo benut je optimaal de ruimte rondom jouw huis!

Wat is een tuinkamer?

Voordat we kunnen kijken welk type tuinkamer het beste aansluit bij jouw wensen voor een tuinkantoor, is het belangrijk dat je weet wat een tuinkamer precies inhoudt. Een tuinkamer is een overkapping die volledig af te sluiten is met voor- en zijwanden. Deze kan tegen je huis worden gemonteerd, maar ook vrij in de tuin geplaatst worden. In tegenstelling tot een serre is een tuinkamer niet geïsoleerd. Met een gezellige heater erbij zorg je er echter gemakkelijk voor dat je het hele jaar van je aluminium tuinkantoor kunt genieten! Bovendien liggen de kosten van een tuinkamer een stuk lager dan een serre, waardoor de keuze snel gemaakt is.

Het ideale tuinkantoor

Een aluminium tuinkamer is een prachtige uitbreiding van jouw huis, die je direct verbindt met het buitenleven om je heen: dankzij de grote glazen wanddelen geniet je optimaal van de natuur. Een ideale plek om te benutten als tuinkantoor! Doordat de tuinkamer afgescheiden is van jouw woongedeelte, word je niet afgeleid door huishoudelijke taken. Bovendien zorgt het rustgevende uitzicht op je tuin ervoor dat je niet overprikkeld raakt en kun je je volledig op je werk focussen. Jouw productiviteit lag nog nooit zo hoog!

Door de hogere hoeveelheid natuurlijk licht voel je je niet alleen energieker, maar heb je ook direct minder stookkosten. Om nog maar te zwijgen over het geld dat je bespaart op benzine: de reistijd naar je werk was nog nooit zo kort. De investering in een tuinkantoor betaalt zich direct terug!

Materiaalkeuze

Wanneer je samen met ons op zoek gaat naar jouw ideale tuinkantoor, zul je snel merken dat er qua samenstelling van jouw tuinkamer veel mogelijk is. Met de expertise en het zeer ruime aanbod van Van Kooten Tuin & Buiten Leven helpen we jou om de perfecte keuze te maken. Zo kun je kiezen voor een glazen dak, of eentje van polycarbonaat. Wat is hier precies het verschil tussen? Laten we voorop stellen dat beide materialen er geweldig uitzien, en jouw tuinkamer een prachtige look en uitstraling zullen geven. Wanneer je kiest voor een glasdak, bijvoorbeeld een van deze modellen, dan kies je voor een veranda met een perfecte lichtinval. Je tuinkamer wordt ideaal verlicht en de gratis warmte van de zon zorgt ervoor dat je er letterlijk warmpjes bij zit!

Met een polycarbonaatdak, zoals deze tuinkamers, wordt het licht wat minder doorgelaten, maar hier staat tegenover dat dit materiaal een stuk goedkoper is dan een glazen overkapping. Bovendien brengt een beperkte lichtinval ook voordelen met zich mee: je zult minder last hebben van een fel zonnetje tijdens het werk, en ook zal de temperatuur in je tuinkamer tijdens de zomermaanden niet zo snel oplopen.

Daarnaast kun je kiezen uit glazen schuifwanden of een aluminium schuifpui. Het voornaamste verschil tussen deze twee is dat bij een schuifpui het glas is voorzien van een kozijn, terwijl dit bij een schuifwand niet het geval is. Wil je weten wat het beste aansluit bij jouw smaak? Kom dan eens langs in een van onze showrooms voor een impressie!

Tot slot

Bij Van Kooten Tuin  & Buiten Leven creëren wij samen jouw ideale aluminium tuinkantoor. Met onze ruime keuze in tuinkamers vind je ongetwijfeld altijd het tuinkantoor dat bij jou past. Naar welke soort tuinkamer jouw voorkeur ook uitgaat, onze verkoopadviseurs staan voor je klaar voor een advies op maat. Maak direct een afspraak, of kom eens langs in een van onze zeven vestigingen! Voor je het weet zit je heerlijk te werken in je eigen thuiskantoor!

Dit bericht werd geplaatst in Inspiratie
Van Kooten Tuin en Buiten Leven
Van Kooten Tuin en Buiten Leven
Lees meer