Laat uw blokhut impregneren voor een langere levensduur!

Van Kooten Tuin en Buiten Leven

Het is verstandig om uw blokhut te impregneren. Dit verlengt namelijk de levensduur van het product. Een geïmpregneerde blokhut is beter bestand tegen weersinvloeden, schimmel en houtrot. Door deze behandeling gaat het hout van uw blokhut 3 tot 5 keer langer mee dan onbehandeld hout!

Zelf uw blokhut impregneren en beitsen

Hout dat gebruikt wordt voor een blokhut of tuinhuis moet voor én na het monteren geïmpregneerd worden. Dit kan eenvoudig met een kwast of een roller. Vergeet vooral de messing en groef niet van de onderdelen vooraf te impregneren. Hier kunt u na het monteren namelijk niet meer bij. Een blokhut met een houtdikte van 19 of 28 mm heeft een droogtijd van ongeveer 3 tot 4 weken en een blokhut met een houtdikte van 44 mm een droogtijd van ongeveer 5 tot 6 weken, natuurlijk afhankelijk van de omstandigheden. Zodra de blokhut volledig geïmpregneerd is en het impregneer middel is opgedroogd, kunt u het hout nog voorzien van een laag beits voor nog een extra laag bescherming. Dit is echter in de eerste periode niet per se nodig. Wij hebben diverse soorten kleuren beits in ons assortiment. Uiteraard verkopen wij ook transparante beits, deze zorgt ervoor dat de nerven en noesten van het hout mooi zichtbaar blijven!

Kant en klare blokhut geïmpregneerd

Om het u nog gemakkelijker te maken hebben wij een groot aantal vooraf geïmpregneerde blokhutten voor u beschikbaar. U heeft de keuze uit de kleuren bruin en groen. Daarnaast bespaart u ook nog eens heel veel tijd met het aanschaffen van een geïmpregneerde blokhut! U zult vele jaren plezier er van hebben met het minimale onderhoud. Heeft u vragen? U bent altijd welkom in een van onze Van Kooten Tuin & Buiten Leven Vestigingen! Hier kunt u ook een groot deel van ons assortiment in het echt bekijken. Heeft u vragen? Neem dan vrijblijvend contact met ons op.

Dit bericht werd geplaatst in Klusadvies & Onderhoud
Van Kooten Tuin en Buiten Leven
Van Kooten Tuin en Buiten Leven
Lees meer