Een dagje met onze chauffeur

Van Kooten Tuin en Buiten Leven

Elke medewerker wordt gewaardeerd. Als geen ander begrijpt Van Kooten dat serviceverlening geen koud kunstje is, en zeker geen toneelspel dat ophoudt nadat het product is gekocht of betaald. Vanaf het allereerste contactmoment tot een -eventuele- bezorging, installatie of montage van het aangeschafte product is Van Kooten gebrand op een hoog klanttevredenheidsgevoel en monitort ze elke schakel binnen dat proces.

Hanneke van Kooten, Directeur Marketing; "Of medewerkers nu voor of achter de schermen werken, altijd spelen ze een belangrijke rol in het contact met de klant. Wij zijn van mening dat je als bedrijf je zo sterk bent als je zwakste schakel. Daarom zorgen we uitermate goed voor onze medewerkers. We willen dat ze lekker in hun vel zitten, dat werk en privé in balans zijn. Je werkt om te leven en niet andersom. We verkopen genietbare momenten middels mooie (luxe-)producten, zodat we extra van het leven en van elkaar kunnen genieten. Dat willen we dan natuurlijk ook voor onze medewerkers."

Chauffeur van Van Kooten vrachtwagen

Heren in het verkeer

Bij Van Kooten realiseren ze zich dat als medewerkers zich gewaardeerd voelen, ze het beste van zichzelf laten zien. Dat werkt twee kanten op, zegt Richard van Leeuwen, medewerker binnen de logistiek. "Werkvreugde is heel belangrijk, zeker als je fulltime werkt. Ik ga iedere dag met plezier naar mijn werk." Richard zorgt er dagelijks voor dat bestelde producten op de juiste tijd op de juiste plaats zijn. In die zin is zijn baan best afwisselend. Hij rijdt het hele land door en ziet het op tijd bezorgen van de goederen iedere dag opnieuw als een uitdaging. Hij managet zijn tijdschema perfect en is daarom ook een heer in het verkeer, hoeft niet te stressen. En dat is mooi, want door de grootte van de truck (met daarop het levensgrote logo en afbeeldingen van een blokhut, een buitenverblijf en een veranda) rijdt hij tevens reclame voor het bedrijf. Hanneke: "Onze chauffeurs worden goed gescreend van tevoren. We willen geen kamikazepiloten op de weg. Haastige spoed is zelden goed. Ook het lossen van de goederen vereist aandacht en dus tijd. We proberen tijdsdruk zoveel mogelijk te vermijden en daarin een goede balans te zoeken."

Vrachtwagen van Van Kooten

De uitdaging zit 'm in het op tijd bij de klant zijn

Richard: "De vrijheid die ik heb is top. Ik laad meestal mijn eigen lading, ik heb altijd een heftruck bij me. Bestellingen worden door de magazijnmedewerkers klaargezet in het distributiecentrum in Numansdorp. Dan ga ik en route en zie het elke dag weer als een uitdaging om op tijd bij de klant te zijn. Ik zorg ervoor dat goederen netjes bij de klant gestapeld of afgeleverd worden op de afgesproken plaats. Samen met de klant controleren we de pakbon en als alles klopt, ga ik door naar het volgende adres. Als de vrachtwagen leeg is, rijd ik terug om te laden voor de volgende dag. Als het rustig is op de weg, dan ben ik wat vroeger thuis. Ik kan niet anders zeggen dan dat ik écht een geweldige baan heb. Mede door het vertrouwen dat ik krijg van de Van Kootens. De Van Kooten-cultuur kruipt onder je huid en voordat je het weet voelt het alsof je er een familie bij hebt."

Dit bericht werd geplaatst in Nieuws
Van Kooten Tuin en Buiten Leven
Van Kooten Tuin en Buiten Leven
Lees meer