Opslag in een kleine tuin

Van Kooten Tuin en Buiten Leven

Wanneer je in een huis woont met een kleine tuin, of een appartement met een subtiel dakterras, mis je de ruimte om een blokhut, schuur of tuinkast te plaatsen. Enorm jammer, aangezien deze bergingen fijn zijn om spullen in op te slaan die je liever niet in huis haalt. Denk hierbij onder ander aan tuingereedschap, tuinkussens of de barbecue. Vaak nemen deze spullen onnodig veel ruimte in beslag, of zijn ze te vies om binnen neer te zetten. Een tuinkist kan hierbij uitkomst bieden.

Buiten bewaren

De barbecue bijvoorbeeld; we maken er dankbaar gebruik van zodra we de kans krijgen. Er gaat weinig boven de mogelijkheid om je vlees in de open lucht te bereiden. Wellicht heeft dat iets te maken met het Nederlandse weer, die maakt dit soort dagen natuurlijk extra zeldzaam. Toch is de barbecue niet iets wat je thuis in de kast zet. Voor je het weet is de geur van verbrand houtskool een vast onderdeel geworden van je inrichting. Buiten opslaan luidt dan ook het devies. Een blokhut met overkapping zou helemaal geweldig zijn, altijd barbecuen, zelfs bij regen, en geen stank in huis.

Klein, kleiner, kleinst

Als geen van de blokhutten uitkomst kan bieden, zijn er altijd nog de tuinkisten en bergingen. Deze zijn nog een maat kleiner, en zouden zelfs op een balkon geplaatst kunnen worden. Deze zijn gemaakt om buiten te staan en zijn in veel gevallen dus waterdicht. Dus je hoeft binnen geen ruimte vrij te houden om de tuinkussens op te slaan. De tuinkist is bruikbaar voor alles dat je liever niet binnen bewaart.

Onze tuinkist is volgestopt met het speelgoed van de kinderen, en als er iets los in de tuin ligt, is het er snel genoeg in geslingerd. De kinderen weten waar ze het weer kunnen vinden, en dit voorkomt, in ieder geval bij ons thuis, een hoop ergernis. Zo weet iedereen wel een geschikt doel voor de tuinkist te vinden.

Dit bericht werd geplaatst in Tuin & terras & Inspiratie
Van Kooten Tuin en Buiten Leven
Van Kooten Tuin en Buiten Leven
Lees meer