Correcte installatie van uw tuinkamer

Van Kooten Tuin en Buiten Leven

Tuinkamers zijn een fantastische keuze voor zowel de zomer als de winter. Maar door een installatiefout kan het met name in de winter problemen op gaan leveren en dat willen we natuurlijk graag voorkomen. Bij openstaande kieren kan vocht doordringen. In bijvoorbeeld niet goed afgewerkte voegen kan er water vast komen te zitten en hierdoor kan uiteindelijk vorstschade ontstaan. Ook schimmelvorming is mogelijk, wat zich met name bij warmere temperaturen voor zal doen. Verminder daarom het risico door vakkundig de tuinkamer te installeren. Van Kooten Tuin & Buiten Leven helpt je graag op weg!

Waar moet ik op letten?

Bij het installeren van uw tuinkamer zijn er 3 cruciale zaken waar u op moet letten:

  1. Is de ondergrond waterpas?
  2. Is er aan de zijkanten van de tuinkamer 50cm extra bestrating?
  3. Is er een stevige fundering?

Waterpas ondergrond

De sleutel tot een goede installatie, is een vlakke vloer. Bij scheve, hobbelige of anderszins niet waterpasse ondergronden is het lastig om de tuinkamer uiteindelijk in de juiste hoek van vloer naar huis te krijgen. De tuinkamer moet namelijk altijd optimaal tegen het huis gezet worden zodat de aanhechting perfect gevoegd kan worden. Waterpas maken begint met het afgraven van de ondergrond, meestal circa 25 cm. Dit moet opgevuld worden met wit zand en aangestampt worden met een trilplaat. Hebt u die niet, dan kunt u het witte zand ook in laten klinken door middel van water. Een simpele kwestie van de tuinkraan openzetten en na het inklinken verder egaliseren.

Extra bestrating rond de tuinkamer

De bestrating exact op maat van de tuinkamer leggen lijkt logisch, maar het beste is om vijftig centimeter extra te pakken of om de tuinkamer heen nog extra bestrating te leggen. Bij regenval valt het water van het dak direct naast de tuinkamer. Ligt er grond, dan zal dit gaan opspatten en kunt u bij iedere bui de zijkanten van de tuinkamer schoonmaken.

Stevige fundering voor de tuinkamer

Bij een tuinkamer is naast de twee bovenstaande elementen ook de fundering belangrijk. Dit geldt in principe voor iedere aanbouw, of het nu een tuinkamer of veranda is. Ook al worden ondergronden vakkundig aangestampt en waterpas gelegd, als daar veel gewicht op komt te staan, gaan deze verzakken. Met name in de hoeken zijn funderingen daarom belangrijk. Denk bijvoorbeeld aan schroeffunderingen of betonnen poeren waarop de staanders komen te staan.

Tuinkamer installatie
Schroeffundering

Tuinkamers bij Van Kooten Tuin & Buiten Leven

Van Kooten Tuin & Buiten Leven is gespecialiseerd in het aanleggen van onder andere tuinkamers. Om deze extra toevoeging aan uw huis ook in de toekomst optimaal recht te hebben staan, bieden wij verschillende funderingsmogelijkheden t.b.v. onze tuinkamers. Vakkundige installatie is namelijk essentieel om niet alleen op korte termijn, maar ook op lange termijn in de zomer én in de winter te genieten van uw tuinkamer. Neem contact op met een van onze vestigingen in Nederland of België en informeer naar de mogelijkheden. Bekijk ook ons assortiment tuinkamers, waarin u de mooiste glazen tuinkamers, aluminium tuinkamers en  kunststof tuinkamers vindt voor de scherpste prijs.

Dit bericht werd geplaatst in Klusadvies
Van Kooten Tuin en Buiten Leven
Van Kooten Tuin en Buiten Leven
Lees meer