Onderdompelen

Van Kooten Tuin en Buiten Leven

Ik ben Mirjam en ik schrijf, voor bedrijven. Tenminste, ik schreef voor bedrijven. Vanaf nu verzorg ik het tweewekelijks blog voor Van Kooten Tuin en Buiten Leven, in exclusiviteit, als in; mijn enige opdrachtgever. Ik ga me onderdompelen in het bedrijf Van Kooten Tuin en Buiten Leven, met mede-eigenaar en Directeur Marketing Hanneke van Kooten als mijn bewegwijzerende coach. Zij neemt me, als leek, mee in de dynamische wereld van alles dat met buitenleven te maken heeft en ik mag daarover schrijven. Ik mag je meenemen achter de schermen van het bedrijf, vertellen over de ontelbare producten, ik zal alle vestigingen (maar liefst 7!) gaan bezoeken, inclusief die in Wommelgem (België). Ik ga een dag op pad met de meesters van de montage, werknemers interviewen, op pad met de inkoopafdeling. Ik kijk er nu al naar uit dat ik producten uit mag proberen. Even een break in een sauna of in een knus chalet met openhaard, een drankje en een steak van de buitenbarbecue tijdens een demonstratie van de meesters van Napoleon, is op zich helemaal geen vervelende bezigheid. Ik vind het een te gekke opdracht!

De onderwerpen zijn divers. De lijst met suggesties die ik van Hanneke ontving is lang, maar tevens een onuitputtelijke bron van inspiratie. Alleen alle medewerkers interviewen zou al een dagvullend programma geven voor tenminste een heel jaar. Van Kooten Tuin en Buiten Leven heeft meer dan 70 werknemers in dienst en de portefeuille openstaande vacatures met bijbehorende interne opleidingstrajecten is groot. (Dus zoek je een uitdagende job met toekomstperspectief, check de vacaturepagina dan gelijk even)

buitenverblijf

Van Kooten Tuin en Buiten Leven

Jan en Hanneke van Kooten en Benjamin de Jong (mede-eigenaar sinds 2013) vormen de directie van het bedrijf. Het echtpaar van Kooten komt oorspronkelijk uit Goudswaard. Dat is tevens de plaats waar het allemaal begon, in een schuur van een bevriende boer, ergens midden in de Hoeksche polder. Met de verkoop van louter tuinmaterialen gestart, voorziet het bedrijf nu in een consumentenbehoefte die zijn weerga niet kent. Alles, maar dan ook alles waarmee je het buitenleven in je eigen woonomgeving kunt upgraden naar een fijne plek om te zijn, vind je in de (web)winkels van Van Kooten.

Droom woonwensen

De overdekte showrooms zijn de moeite waard om te bezoeken, al was het alleen al om inspiratie op te doen; de styling en de vele trendy accessoires maken het geheel af. (Ik word er persoonlijk nogal hebberig van) Het is niet moeilijk om te visualiseren hoe zo’n tuinkamer, chalet, tuinhuis, overkapping of buitenkeuken bij je thuis zou staan. Alle mogelijke constructies staan opgebouwd, van hout voor de robuuste uitstraling, tot aluminium voor als je van strak design houdt. Als je bij Van Kooten binnenwandelt, beleef je het direct! Dat gevoel van comfortabel thuiskomen en leuker nog; dat gevoel kun je mee naar huis nemen. Gegarandeerd; voor iedereen en voor elk budget is er iets in de showroom te vinden waarmee je jouw persoonlijke buitenleven een extra dimensie geeft, als aan- of invulling op je droom woonwensen.

Tuinkamer

Dromen

Terwijl ik in gesprek ben met Hanneke tijdens mijn eerste rondleiding in de vestiging in Numansdorp, vertelt ze over haar missie. Het verwezenlijken van dromen, klanten blij maken met producten, diensten en een hoog serviceniveau. Dat is waar ze bij Van Kooten voor staan, klanten worden gewaardeerd. Vanaf de allereerste kennismaking tot het moment van aankoop van een heerlijk buitenverblijf tot de realisatie (montage en plaatsing), zou van A tot Z ontspannen, betrouwbaar en feestelijk moeten voelen. En als je dan uiteindelijk in je eigen buitenverblijf, chalet of tuinkamer zit, kijk je terug op een fijne aankoopervaring met Van Kooten Tuin en Buiten Leven en dat is extra genieten!

Ik zie mezelf al helemaal zitten op mijn loungechair in mijn verwarmde tuinkamer, voeten omhoog, muziekje erbij, een wijntje, de natuur dichtbij, de ondergaande zon, met vrienden en kinderen of even lekker alleen of gewoon samen. De timing is right! Nog even en het is weer lente.

Laten we het buitenleven vieren!

Dit bericht werd geplaatst in Nieuws
Van Kooten Tuin en Buiten Leven
Van Kooten Tuin en Buiten Leven
Lees meer