Ontwerp uw eigen tuinverblijf in onze app! Laat uw verbeelding tot leven komen en ontvang direct een scherpe offerte!

Tuinhout
Tuinhout
  • Laagsteprijsgarantie, altijd de scherpste prijs
  • Tuinhout in alle soorten en maten
  • Uw specialist in maatwerk
  • Persoonlijk advies in een onze showrooms
Ontdek de voordelen van een afspraak
  • Nooit in de rij wachten; u wordt direct geholpen
  • Krijg persoonlijk advies van onze specialisten
  • Uw tuinverblijf naar wens samenstellen, maatwerk zit in ons dna
Alle tuinhout
Een impressie van onze showrooms
Tuinhout in alle soorten en maten!

Tuinhout bij Van Kooten Tuin & Buiten Leven

Tuinhout vervult talloze functies in uw tuin. Het biedt ondersteuning voor schuttingen en priëlen, vormt de basis voor terrassen en veranda's, en creëert een natuurlijke uitstraling in bloembakken of tuinmeubelen. Met zijn duurzaamheid en veelzijdigheid is tuinhout essentieel voor het realiseren van diverse projecten en het verfraaien van uw buitenruimte. Ontdek de vele mogelijkheden van tuinhout en geef uw tuin een prachtige en functionele uitstraling.

Hout is het meest veelzijdige materiaal voor het bouwen van de constructie van uw dromen. Afkomstig uit de uitgestrekte bossen van Scandinavië en Midden-Europa, vormt ons tuinhout een zeer natuurlijke optie als u van plan bent om een schutting, prieel, tuinhuis, berging of blokhut te maken.

De PEFC® en FSC® keurmerken garanderen dat u kiest voor eerlijke producten. U kiest dan niet alleen voor een puur product voor uw tuin, maar draagt ook bij aan het behoud van de natuur. Dit is goed om te weten wanneer uw project is afgerond en u kunt genieten van het resultaat.

Kwaliteit tuinhout

Met grenen of vuren tuinhout van Van Kooten Tuin & Buiten Leven kiest u voor A-kwaliteit constructiehout dat met de juiste behandeling lang mee gaat. Een voorbeeld hiervan is ons Scandinavisch vuren tuinhout met een sterke en gelijkmatige structuur en fijne jaarringen. Ons assortiment is zeer divers zodat u uw droomproject kunt realiseren. Zo bieden wij verschillende planken, blokhutprofielen, ronde en vierkante palen, regels, ramen & deuren en nog veel meer.

De keuze voor de afwerking van het constructiehout hangt af van verschillende factoren: Wilt u bijvoorbeeld een ruwere uitstraling van het hout? Dan is het fijn gezaagde tuinhout wellicht een goede optie. Voor een fijnere afwerking is geschaafd hout de juiste keuze. Veel van onze profielen worden aan één zijde geschaafd, en aan de ander fijn gezaagd.

Duurzaam tuinhout

Voor meer duurzaamheid kunt u het tuinhout laten impregneren. Indien u de verwering nog verder wilt beperken bieden we transparante beits aan van het kwaliteitsmerk Koopmans. Deze beits is tevens beschikbaar in vele andere kleuren, zodat uw tuinhout de kleur krijgt die u wilt. Voor een sfeervolle, donkere kleur is het authentieke Zweeds rabat of potdeksel zeker het overwegen waard. Combineer bijvoorbeeld zwarte Zweeds rabat planken met crèmekleurige dakdragers voor een tuinhuis. Een prachtig juweel in elke tuin!

Zelf uw eigen tuinverblijf of overkapping bouwen

Er is niks mooier dan zelf een mooi project bouwen. In ons assortiment vindt u ook Doe-het-zelf pakketten voor overkappingen en buitenverblijven. Hierbij hoeft u enkel de montage te doen, maar niks op maat te maken.

Heeft u vragen met betrekking tot ons assortiment tuinhout? Neem dan gerust contact met ons op of kom langs in een van onze overdekte showrooms. Onze ervaren medewerkers helpen u graag verder!

Lees meer... Lees minder...
Onze werkwijze
Ontdek de voordelen van een afspraak
  • Nooit in de rij wachten; u wordt direct geholpen
  • Krijg persoonlijk advies van onze specialisten
  • Uw tuinverblijf naar wens samenstellen, maatwerk zit in ons dna
Kan ik u helpen?