Dé trend van 2018! Een schutting van potdekselplanken!

Van Kooten Tuin en Buiten Leven

Een schutting van potdekselplanken is dé trend van dit jaar! Ze zijn in elke modieuze tuin te vinden. Bent u benieuwd waarom een potdeksel schutting zo bijzonder is ten opzichte van andere schuttingen en hoe deze precies in elkaar wordt gezet? Lees dan gauw verder!

Een schutting van potdekselplanken

Bij een gepotdekselde schutting overlappen de planken elkaar. Hierdoor ontstaat er een heel fraai effect. Net alsof de schutting schubben heeft. Een schutting van potdekselplanken (ook wel Zweeds Rabar genoemd) mag dan wel een huidige trend zijn. Potdekselen is echter al een vrij oude techniek. Deze techniek werd gebruikt om huizen en schuren te bekleden. Tegenwoordig worden de planken dus ook voor schuttingen gebruikt! Een gepotdekselde schutting is relatief iets duurder dan een normale houten schutting. Echter is het die extra bijdrage meer dan waard. Een gepotdekselde schutting kan uw tuin helemaal afmaken! Deze bijzondere schuttingen zijn duurder omdat de planken dikker zijn dan normale schuttingschermen. Ook de plaatsing kost iets meer tijd. Wij leggen u graag uit hoe een gepotdekselde schutting geplaatst wordt.

Enkelzijdige of dubbelzijdige wand

Voordat u begint met het plaatsen van de schutting is het belangrijk om vast te stellen of u een dubbelzijdige of een enkelzijdige wand wilt maken. Is de schutting alleen voor uzelf bedoelt en niet voor de buren of het buitenzicht, kies dan voor enkelzijdig. Dit zal ontzettend schelen in de kosten.

De palen

We beginnen bij het belangrijkste: de palen. Het is namelijk belangrijk dat er voldoende en stevige palen geplaatst worden. Een dichte schutting vangt veel wind en moet dus extra stevig geplaatst worden. Giet snel cement bij het plaatsen van de palen wanneer u de schutting in een slappe ondergrond plaatst zoals zand.

Het potdekselen

Vervolgens komt het leukste deel van het plaatsen: het potdekselen! De potdekselplanken worden ook wel stapelplanken genoemd omdat we de planken op elkaar gaan stapelen. Probeer zo’n 5 cm van de border af te blijven. Zo blijven uw planken namelijk schonen en droger. Dit draagt weer bij aan de levensduur. Zorg ervoor dat u altijd de breedste kant naar onderen heeft gericht! De schroeven moeten zo’n 4 cm van de zijkanten af geschroefd worden.

Een schutting van potdekselplanken zorgt voor veel privacy en een windvrije tuin. Zoals beschreven is het eenvoudig de schutting zelf te bouwen, echter helpen wij van Van Kooten Tuin en Buiten Leven u graag met het instaleren van de potdekselschutting. U kunt altijd vrijblijvend langskomen in een van onze Showrooms. Onze experts staan altijd voor u klaar!

Dit bericht werd geplaatst in Inspiratie
Van Kooten Tuin en Buiten Leven
Van Kooten Tuin en Buiten Leven
Lees meer