Levensduur van een schutting verlengen

Van Kooten Tuin en Buiten Leven

Afhankelijk van welk materiaal of houtsoort uw schutting gemaakt is, kan de behandeling verschillen. Hardhout heeft bijvoorbeeld minder regulier onderhoud nodig dan een schutting van standaard tuinhout. Over het algemeen kunt u ervoor zorgen dat uw schutting langer mee gaat door een beschermlaag hierop aan te brengen. Dit is bij geïmpregneerd hout al deels gedaan, maar het kan geen kwaad om hier op een later moment nog een laag beits aan toe te voegen. Beits werkt waterafstotend, en zorgt dat het hout niet verzadigd raakt en krom kan gaan trekken. Daarnaast heeft u met beits de mogelijkheid de schutting een andere kleur te geven.

Gebruik beits voor een duurzaam resultaat

Met een goede beits brengt u een extra beschermlaag aan op een toch al geweldig duurzaam product. Met de juiste behandeling kunt u echter nog jaren winnen in levensduur. Dit terwijl uw schuttingen er geweldig uit blijven zien. Beits heeft een vochtregulerende werking. Vocht kan niet doordringen tot op het hout, het kan er echter wel uit. Zo houdt u de schuttingen in optimale conditie. Met een transparante beits behoudt u de kleur van het originele hout. Wanneer u een schutting van Douglashout heeft laten plaatsen, zou het zonde zijn om met dekkende beits aan de slag te gaan. De vurige kleur is namelijk een van de prachtige eigenschappen van dit hout.

Schuttingen met een kleurtje

Wilt u kleur toevoegen aan de schutting van tuinhout, dan kunt u dit met een beits doen. Zo beschermt u het hout terwijl u het de uitstraling geeft die u voor ogen heeft. Er zijn verschillende kleuren beits. U bent dus niet gebonden aan verschillende tinten bruin of groen. U heeft volledige keuze over de invulling van uw stijl, terwijl u ervoor zorgt dat de schutting langer mee gaat. Neem eens een kijkje in de showroom of in één van de nieuwe inspiratiewinkels en maak uw keuze uit ons assortiment!

Dit bericht werd geplaatst in Klusadvies
Van Kooten Tuin en Buiten Leven
Van Kooten Tuin en Buiten Leven
Lees meer