Welke schutting heb ik nodig?

Van Kooten Tuin en Buiten Leven

Beeld het u eens in, het zonnetje schijnt, de lucht is blauw dus u besluit lekker in uw tuin van het mooie weer te genieten. Het is echter wel prettig dat u in uw eigen stukje paradijs niet wordt gestoord door buren, schreeuwende kinderen of een lelijke autoweg. Onze tuinafscheidingen zijn ideaal om heerlijk beschut samen of alleen van uw tuin te kunnen genieten. Maar welke schutting past nu het best bij uw tuin?

Iedereen heeft andere wensen voor zijn of haar tuin. Een grote open tuin met een mooi gazon of een knusse tuin met mooie bomen. Ook welke schutting u kiest heeft invloed op het karakter van uw tuin. De vraag is nu: hoe vind ik de juiste schutting voor mijn tuin? Gaat u voor aluminium, composiet of eikenhout of houdt u meer van onze natuurlijke materialen zoals wilgentenen of rietmatten?

In deze blog helpen wij u bij het kiezen van de juiste schutting.

Materiaal van de schutting

Het is van belang om te bepalen van welk materiaal uw schutting moet zijn. Elke schutting heeft een eigen uitstraling en unieke eigenschappen. Wilt u uw tuin een natuurlijke uitstraling geven dan zijn natuurlijke of houten schuttingen zeer geschikt. Vindt u duurzaamheid erg belangrijk dan kunt u denken aan aluminium of hardhout. Hieronder hebben wij een overzicht gemaakt van onze verschillende soorten en hun voordelen.

Houten schuttingen

houten schutting

Bij Van Kooten hebben wij zeer mooie grenen en vuren schuttingen. Deze zijn voordelig en eenvoudig te plaatsen. Na verloop van tijd krijgt onbewerkt grenen een mooi verweerde uitstraling.

Bent u geïnteresseerd in een harder houtsoort dan kunt u denken aan eiken, Douglas of hardhout. Het voordeel van deze houtsoorten is dat ze zeer robuust zijn en daardoor erg duurzaam. Douglas omheiningen geven uw tuin een warm karakter. Terwijl eiken en hardhout naadloos het natuurlijke karakter van uw tuin accentueren.

Houten schuttingen kunnen ook met een scale aan diverse beitsen bewerkt worden zodat ze beter bestand zijn tegen invloeden van het weer. Ook blijven de oorspronkelijke kleur en kwaliteit van het hout hierdoor beter behouden.

U kunt natuurlijk ook kiezen voor een combinatie van hout en beton. Hierdoor wordt de levensduur van de schutting aanzienlijk verlengd.

Extra duurzame aluminium schuttingen

Als u aan een schutting denkt, denkt u waarschijnlijk niet zo snel aan een aluminium schutting, maar deze behoort zeker wel tot de mogelijkheden. Een aluminium schutting heeft als voordeel dat het een zeer duurzaam alternatief is voor een houten omheining. Daarnaast geven de Verasol aluminium schuttingen uw tuin een zeer stijlvolle uitstraling. Ze zijn nagenoeg onderhoudsvrij en daarom heeft u er geen omkijken naar. Terwijl het er wel voor zorgt dat u in alle rust en uit de wind van uw tuin kunt genieten.

Natuurlijke schuttingen

Natuurlijke schutting

Gaat u helemaal voor een natuurlijke look, dan zijn de natuurlijke schuttingen wat u zoekt. Van Kooten levert drie soorten soorten natuurlijke omheiningen: heidematten, wilgentenen, rietmatten of bamboe

Door gebruik te maken van deze materialen met een zeer natuurlijke uitstraling wordt uw schutting een met de natuur.

Heidematten

Door de dunne organische structuur van de heidematten zorgen heidematten voor een mooi en natuurlijk geheel. Om het natuurlijke plaatje helemaal af te maken kunt u er ook nog voor kiezen om de heidematten met klimplanten te laten begroeien.

Heidematten zijn verkrijgbaar in rollen 3 tot 5 meter en de hoogte varieert tussen de 1 à 2 meter.

Wilgentenen omheiningen

Ook wilgentenen geven uw tuin een authentieke en natuurlijke uitstraling. Tuinafscheidingen met  wilgentenen zijn in diverse vormen leverbaar. Zo kunt u kiezen voor een grof of fijn wilgentenen scherm. Onze natuurlijke tuinafscheidingen zijn ook als rol leverbaar. Door aan de achterkant van de wilgentenenschermen houten latten of ijzerdraad te bevestigen kun je eenvoudig deze omheining verstevigen zonder dat het pure en natuurlijke karakter verloren gaat. Deze omheiningen variëren tussen de 90 en 200 cm in hoogte en zijn eenvoudig met andere schuttingen te combineren.

Rietmatten omheiningen

Met rietmatten kunt u uw tuin op een eigenwijze en natuurlijke manier van privacy voorzien. Rietmatten plaatst u eenvoudig tussen twee houten palen of tuinschermen. Rietmatten zijn bijzonder goed bestand tegen harde wind. Door aan de achterkant van de rietmatten balken te plaatsen, kunt u de gehele constructie verstevigen.

De rietmatten hebben een mooie goudgele kleur die prachtig past bij het natuurlijke karakter van uw tuin. De rieten omheiningen worden geleverd op rollen van 2 tot 6 meter. De hoogte varieert van 1 tot 2 meter.

De meest natuurlijke schuttingen

trellisscherm

Naast onze natuurlijke schuttingen bieden wij ook trellisschermen en gaaspanelen. Wilt u een stukje tuin van de buitenwereld afschermen, maar wel het open karakter van uw tuin behouden dan zijn de tuinafscheidingen perfect. Daarnaast biedt een trellisscherm of gaaspaneel de uitgelezen mogelijkheid om een klimplant tegenaan te laten groeien. Zo kunt een een puur natuurlijke tuinafscheiding creëren.

Gaat u nu ook graag met onze schuttingen aan de slag? Neem dan contact met ons op.

Dit bericht werd geplaatst in Tuin & terras
Van Kooten Tuin en Buiten Leven
Van Kooten Tuin en Buiten Leven
Lees meer