Ontwerp uw eigen tuinverblijf in onze app! Laat uw verbeelding tot leven komen en ontvang direct een scherpe offerte!

Heidematten

Ontdek de natuurlijke charme van heidematten bij Van Kooten Tuin & Buiten Leven. Creëer een rustieke en authentieke sfeer in uw buitenruimte met deze duurzame matten. Heidematten bieden niet alleen privacy, maar voegen ook een vleugje natuurlijke schoonheid toe aan uw tuin of terras. Benieuwd naar de mogelijkheden? Vraag dan gerust een offerte aan of neem contact met ons op. Onze medewerkers helpen u graag met het beantwoorden van uw vragen.

2 van 2 producten
Sort Descending
2 van 2 producten
Sort Descending

Natuurlijk karakter met heidematten

Geniet van de natuur op haar best, zonder kunstmatige producten of materialen. De tuin zal haar natuurlijke karakter nog meer laten zien als u kiest voor een natuurlijke tuinafscheiding van heidematten. Deze installeert u eenvoudig tussen twee palen of houten tuinschermen, en voor meer stevigheid kunt u een balk aan de achterkant bevestigen, zodat de heidematten beter bestand zijn tegen harde wind. Het pure karakter blijft behouden als u de constructie goed achter de heidematten monteert, en deze dus niet zichtbaar is. Zo creëert u eenvoudig een wand van heide, die niet onopgemerkt zal blijven. Veel mensen kiezen ervoor een klimplant te laten groeien voor nog meer natuur!

Dunne, organische structuur van heidematten

Laat u verrassen door de puur natuurlijke uitstraling van heidematten! De dunne, organische structuur van het heide geeft door de compacte verbinding veel privacy. Ze zullen veel wind tegenhouden en kunnen dan ook zeer goed gebruikt worden om windschermen van te maken. Qua hoogte variëren de verschillende modellen van 100 cm tot 200 cm voor extra privacy. Omdat ze op rol per drie tot vijf meter verkrijgbaar zijn, kunt u de heidematten eenvoudig inkorten tot elke gewenste lengte. Het heide is een flexibel materiaal dat uw tuin op een natuurlijke manier afscheidt, met veel puurheid en karakter!

Voordelen van een heidemat

Een heidemat heeft verschillende functies en toepassingen in de tuin:

  • Privacy: Heidematten worden vaak gebruikt als natuurlijke afscheiding om privacy te bieden in de tuin. Ze kunnen langs hekken of op andere plekken worden geplaatst om inkijk van buitenaf te verminderen.
  • Windbescherming: Door hun dichtheid kunnen heidematten ook dienen als bescherming tegen wind. Ze verminderen de impact van windvlagen en creëren een meer beschutte omgeving.
  • Esthetisch: Heidematten voegen een natuurlijke uitstraling toe aan de tuin. Ze zijn decoratief en kunnen helpen bij het creëren van een meer natuurlijke en rustieke sfeer.
  • Afscherming: Heidematten kunnen bepaalde delen van de tuin afschermen, zoals het verbergen van onaantrekkelijke of minder wenselijke elementen zoals een opslagruimte of een lelijke muur.
  • Schaduw: Afhankelijk van de opstelling kunnen heidematten ook dienen als een lichte vorm van schaduw, wat gunstig kan zijn voor planten die gevoelig zijn voor te veel direct zonlicht.
  • Geluiddemping: Hoewel niet zo effectief als massieve structuren, kunnen heidematten ook enige geluiddemping bieden, wat enige hinder van omgevingsgeluiden kan verminderen.

Het is essentieel om heidematten op een correcte manier te installeren en te onderhouden om ervoor te zorgen dat ze hun functies goed vervullen gedurende een langere periode.

Lees meer... Lees minder...
Kan ik u helpen?