Ontwerp uw eigen tuinverblijf in onze app! Laat uw verbeelding tot leven komen en ontvang direct een scherpe offerte!

Bamboeschermen

Ontdek de duurzame schoonheid van bamboeschermen bij Van Kooten Tuin & Buiten Leven. Deze schermen bieden niet alleen privacy, maar voegen ook een vleugje natuurlijke elegantie toe aan uw buitenruimte. Met de robuuste kwaliteit van bamboe zijn deze schermen een milieubewuste keuze voor een prachtige tuinafscheiding. Heeft u specifieke vragen? Neem dan gerust contact met ons op. Wij helpen u graag bij het realiseren van uw wensen.

2 van 2 producten
Sort Descending
2 van 2 producten
Sort Descending

Natuurlijk karakter bamboeschermen

De tuin zal haar natuurlijke karakter nog meer laten zien als u kiest voor een natuurlijke tuinafscheiding van bamboeschermen. Deze installeert u eenvoudig tussen twee palen of houten tuinschermen en voor meer stevigheid kunt u een balk aan de achterkant bevestigen, zo zullen de bamboeschermen beter bestand zijn tegen harde wind. Het pure karakter blijft behouden als u de constructie goed achter de bamboeschermen monteert, en deze dus niet zichtbaar is. Zo creëert u eenvoudig een schutting van bamboe die niet onopgemerkt zal blijven.

Inzetten van bamboeschermen

Laat u verrassen door de puur natuurlijke uitstraling van bamboe! De ranke bamboestokken wisselen elkaar in structuur en kleur willekeurig af en bieden door de nauwe verbinding veel privacy. Ze zullen veel wind tegenhouden en kunnen dan ook zeer goed gebruikt worden om windschermen van te maken. U kunt gaan voor het gelakte, lichtbruine bamboe, of voor het populaire zwarte bamboe (Phyllostachys nigra). Omdat ze op rol per 180 cm verkrijgbaar zijn, kunt u de bamboeschermen eenvoudig inkorten tot elke gewenste lengte. Het is een flexibel materiaal dat uw tuin op een natuurlijke manier afscheidt, met veel puurheid en karakter!

Voordelen van een bamboescherm

Een bamboescherm heeft verschillende functies en toepassingen in de tuin:

  • Privacy: Bamboeschermen worden vaak gebruikt om privacy te bieden in de tuin. Ze kunnen dienen als natuurlijke afscheidingen tussen ruimtes, zoals tussen buren of om bepaalde gebieden af te schermen van het zicht.
  • Windbescherming: Door hun dichtheid kunnen bamboeschermen ook dienen als bescherming tegen wind. Ze verminderen de impact van sterke windvlagen en kunnen daardoor een meer beschutte omgeving creëren.
  • Esthetisch: Bamboe voegt een natuurlijke en rustieke uitstraling toe aan de tuin. Het scherm kan een decoratief element zijn dat de algehele uitstraling van de buitenruimte verbetert.
  • Afscherming: Bamboeschermen kunnen bepaalde delen van de tuin afschermen, zoals het verbergen van lelijke of minder aantrekkelijke elementen zoals een composthoop, een opslagruimte of een lelijke muur.
  • Schaduw: Afhankelijk van de opstelling kunnen bamboeschermen ook dienen als een lichte vorm van schaduw, wat gunstig kan zijn voor planten die gevoelig zijn voor te veel direct zonlicht.
  • Geluiddemping: Hoewel niet zo effectief als massieve structuren, kunnen bamboeschermen ook een zekere mate van geluiddemping bieden, waardoor ze enige hinder van omgevingsgeluiden verminderen.

Het is belangrijk om te zorgen voor een goede installatie en onderhoud van het bamboescherm om ervoor te zorgen dat het zijn functies goed vervult gedurende een langere periode.

Lees meer... Lees minder...
Kan ik u helpen?