Ontwerp uw eigen tuinverblijf in onze app! Laat uw verbeelding tot leven komen en ontvang direct een scherpe offerte!

Rietmatten

Ontdek de natuurlijke charme van rietmatten bij Van Kooten Tuin & Buiten Leven. Deze matten bieden niet alleen privacy en bescherming tegen de wind, maar voegen ook een rustieke uitstraling toe aan uw buitenruimte. Met een diversiteit aan afmetingen en diktes kunt u uw tuin eenvoudig omtoveren tot een knusse en sfeervolle omgeving. Heeft u specifieke vragen of wensen? Schroom dan niet om contact met ons op te nemen. Wij helpen u graag verder.

12 van 12 producten
Sort Descending
12 van 12 producten
Sort Descending

Rietmatten online bestellen

Geniet van de natuur op haar best, zonder kunstmatige producten of materialen. De tuin zal haar natuurlijke karakter nog meer laten zien als u kiest voor een natuurlijke tuinafscheiding van rietmatten. Deze installeert u eenvoudig tussen twee palen of houten tuinschermen, en voor meer stevigheid kunt u een balk aan de achterkant bevestigen, zodat de rietmatten beter bestand zijn tegen harde wind. Het pure karakter blijft behouden als u de constructie goed achter de rietmatten monteert, en deze dus niet zichtbaar is. Zo creëert u eenvoudig een wand van riet die niet onopgemerkt zal blijven.

Structuur van onze rietmatten

Laat u verrassen door de puur natuurlijke uitstraling van rietmatten! De dunne, organische structuur en de gouden kleur zijn een prachtige combinatie van eigenschappen die riet van nature bezit. Onze drie verschillende modellen rietmatten hebben ieder een eigen dikte en verbinding. Afhankelijk van de dikte zullen rietmatten veel wind tegenhouden, en kunnen ze dan ook zeer goed gebruikt worden om windschermen van te maken. Qua hoogte variëren de verschillende modellen van 100 cm tot 200 cm voor extra privacy. Omdat ze op rol per wee tot zes meter verkrijgbaar zijn, kunt u de rietmatten eenvoudig inkorten tot elke gewenste lengte. Het riet is een flexibel materiaal dat uw tuin op een natuurlijke manier afscheidt, met veel puurheid en karakter!

Voordelen van rietmatten

Rietmatten dienen verschillende doelen in de tuin:

  • Afscheiding en privacy: Rietmatten worden gebruikt als natuurlijke scheidingswanden om privacy te bieden en ongewenste inkijk te voorkomen. Ze kunnen worden opgesteld als een scherm of mat om specifieke gebieden in de tuin af te bakenen.
  • Wind- en zonbescherming: Door hun dichtheid fungeren rietmatten als een barrière tegen de wind. Ze verminderen windvlagen en bieden enige bescherming tegen direct zonlicht, waardoor ze schaduw creëren op warme dagen.
  • Decoratief: Rietmatten voegen een natuurlijke en rustieke uitstraling toe aan de buitenruimte. Ze kunnen worden gebruikt om een aantrekkelijk ogende grens te vormen tussen verschillende delen van de tuin.
  • Afscherming: Rietmatten verbergen minder esthetische delen van de tuin, zoals opslagruimtes, lelijke muren of andere elementen die moeten worden afgeschermd.
  • Geluidsdemping: Hoewel niet zo effectief als massieve materialen, kunnen rietmatten enige mate van geluid absorberen, waardoor ze een beperkte geluidsbarrière kunnen vormen.
  • Duurzaamheid en milieuvriendelijkheid: Rietmatten zijn een natuurlijk materiaal en zijn over het algemeen milieuvriendelijk. Het gebruik van natuurlijke materialen draagt bij aan een duurzame benadering van tuinieren.

Zorgvuldige plaatsing en regelmatig onderhoud zijn belangrijk om de levensduur van rietmatten te verlengen en ervoor te zorgen dat ze hun functies op lange termijn behouden.

Lees meer... Lees minder...
Kan ik u helpen?