Ontwerp uw eigen tuinverblijf in onze app! Laat uw verbeelding tot leven komen en ontvang direct een scherpe offerte!

Veelgestelde vragen

Bestellen

V Op welke manieren kan ik bij Van Kooten Tuin & Buiten Leven bestellen?
A

U kunt op drie manieren bij ons bestellen: in onze webshop, telefonisch en in een van onze winkels. Ga naar contact voor alle gegevens.

Levering

V Als ik iets laat afleveren, komen er dan extra kosten bij?
A

Er komen geen extra kosten bij, mits duidelijk aangegeven bij het artikel of uw bestelling minimaal € 1250,- bedraagd. Wij bezorgen uw aankoop dan geheel gratis op het gewenste adres. Voor kleinere bestellingen en voor levering op de Waddeneilanden, rekenen wij bezorgkosten. Deze worden vooraf aan u bekendgemaakt.

Betaling

V Hoe kan ik mijn bestelling betalen?
A

In onze winkels kunt u gewoon contant en met pin betalen. Via de website betaalt u eenvoudig met iDeal tenzij bij uw bestelling anders wordt aangegeven. U kunt natuurlijk ook een bankbetaling uitvoeren of betalen bij aflevering (onder rembours).

Annulering

V Wat als ik me na aankoop bedenk?
A

Geen probleem, binnen 7 kalenderdagen mag u uw aankoop kosteloos aan ons retourneren. Zorg wel dat alle onderdelen van uw aankoop onbeschadigd en compleet zijn. Na montage of uitpakken van de bestelling vervalt deze mogelijkheid. Neem contact met ons op voor meer informatie over het retourneren van uw aankoop.

Garantie

V Zit er garantie op de Van Kooten producten?
A

Ja, wij bieden garantie op de meeste producten. De garantievoorwaarden zijn per product verschillend. Informeer hiernaar bij een van onze medewerkers.

Vergunningen

V Heb ik een bouwvergunning nodig voor bijvoorbeeld mijn blokhut of tuinhuis?
A

Elk bouwwerk(je) moet voldoen aan verschillende regels op het gebied van veiligheid, milieu, bestemmingsplan, omgevingsbeeld of andere regels. Tegenwoordig volstaat de aanvraag van een omgevingsvergunning. Deze vervangt ca. 25 oude vergunningen op het gebied van bouwen, wonen, monumenten, ruimte, natuur en milieu. Vraag ernaar op het gemeentehuis of kijk op Omgevingsloket online.

V Wat zijn de kosten voor aanvraag van een vergunning en hoe luidt de procedure?
A

Als blijkt dat u inderdaad een vergunning nodig heeft, dan kunt u deze op Omgevingsloket online aanvragen. De meeste aanvragen nemen maximaal acht weken in beslag, complexere aanvragen duren maximaal 26 weken. Beide procedures kunnen één keer met maximaal zes weken worden verlengd. De kosten hiervoor, doorgaans een percentage van de bouwsom, zijn voor uw rekening. Voor de hoogte hiervan kunt u bij uw gemeente navraag doen of kijken op www.bouwleges.nl.

V Welke overige vergunning heb ik nodig voor mijn bouwwerk?
A

De overheid kent drie catergorien vergunning: bouwvergunningvrij, licht-bouwvergunningplichtig of regulier bouwvergunningplichtig. Kijk op Omgevingsloket online in welke categorie uw bouwwerk valt.

Kosten

V Is het zelf bouwen van een Tuinhuis of blokhut niet goedkoper dan prefab?
A

Nee, meestal niet. Onze materialen worden groot ingekocht zodat u een veel scherpere prijs krijgt. Bovendien zijn onze producten klaar en helemaal compleet zodat u geen extra zaken apart hoeft aan te schaffen. Bovendien ben u met zelfbouw vaak ongemerkt erg lang bezig.

Opbouw

V Hoe plaats ik mijn blokhut of tuinhuis?
A

Elke plaatsing is anders. Neem voor een goede instructie contact met ons op, dan helpen we u goed op weg.

Voorbereidingen

V Wat is een geschikte locatie in de tuin?
A

- Houdt rekening met de zon. Op welk moment van de dag gaat u er gebruik van maken? - Houdt rekening met bomen. Zij geven zowel schaduw als vallende bladeren die uw regenafvoer kunnen verstoppen. - Zoek of creëer een egaal stuk grond - Houdt rekening met de aanleg van water en/of elektra - Het dak kan uitsteken. Bouw dus niet te dicht bij een muur, heg of anderszins.

Praktische tips

V Een aantal praktische tips per onderdeel
A

Ondervloer / fundering Plaats uw bouwwerk nooit direct op gewone grond. U heeft een stabiele, vlakke, waterpasse ondergrond nodig. Wat kunt u wel gebruiken: Betonnen vloerplaten, die meteen als vloer kunnen dienen. Graaf de oppervlakte ca. 8-10 cm uit, leg er kunststoffolie in en stort het beton erop. Het gebruik van een krimpnet is aan te bevelen. Een betegelde ondervloer, bijvoorbeeld grote betonnen tegels van 60x60 cm. Leg deze op een laag gestabiliseerd zand (10-20 cm) en sluit de tegels op met trottoirbanden. Wilt u een houten vloer, gebruik dan als ondergrond betonblokken gebruiken die er voor zorgen dat het bouwwerk iets boven de grond staat. Zo heeft u minder last van optrekkend vocht en heeft u een goed geventileerde vloer. Zet de blokken op wat gestabiliseerd zand of beton met daaronder een laag grind van 10-20 cm. ook rechte en vlakke bielzen van hardhout of beton zijn zeer geschikt. Zorg dat ze niet kunnen kantelen en goed stabiel in de grond liggen zijn. Zet bielzen aan de binnenzijde van de fundering met een piket vast in de grond zodat ze niet kunnen verschuiven. Fundering: Bedenk vooraf of en waar u water- en elektraleidingen wilt leggen. Tril de ondergrond zorgvuldig aan om te voorkomen dat de fundering later alsnog kan verzakken. Zorg dat de fundering iets kleiner is dan het bouwwerk. Zo heeft u minder of geen last van regenwater. Zorg dat het bouwwerk iets hoger staat dan het maaiveld om wateroverlast te voorkomen. Wandbalken Zet uw bouwwerk op fundamentsbalken (afwateringsprofielen) in plaats van rechtstreeks op de fundering. Zo spaart u uw houtwerk. Hout Geef hout de ruimte om te werken (krimpen en uitzetten). Overig Plaats dakgoten om het regenwater op te vangen of gecontroleerd af te voeren. Opspattend regenwater voorkomt u door rond uw bouwwerk grint te leggen.

Kan ik u helpen?