Ontwerp uw eigen tuinverblijf in onze app! Laat uw verbeelding tot leven komen en ontvang direct een scherpe offerte!

Douglas hout

Ontdek de natuurlijke schoonheid en duurzaamheid van ons lariks/douglas hout bij Van Kooten Tuin & Buiten Leven. Ons assortiment biedt hoogwaardige materialen voor uw buitenruimte, van prachtige schuttingen tot robuuste tuinconstructies. Met de warme uitstraling en stevigheid van lariks/douglas creëert u een tijdloze, natuurlijke sfeer in uw tuin. Vraag gerust een offerte aan of kom langs in een van onze overdekte showrooms.

58 van 309 producten
Pagina
Sort Descending
 1. Inspiratie nodig? Kom langs in een van onze overdekte showrooms! Maak nu een afspraak ->

 2. Laagsteprijsgarantie, altijd de scherpste prijs!

 3. Douglas geschaafde plank 1,8x16x400 cm - onbehandeld
  Douglas geschaafde plank 1,8x16x400 cm - onbehandeld
  Onbehandeld Douglashout
  Regular Price 14,95 Special Price 11,99
 4. Midden-Europees vuren geschaafde paal 6,7 x 6,7 x 270 cm, groen geïmpregneerd
  Midden-Europees vuren geschaafde paal 6,7x6,7x270 cm groen geïmpregneerd
  Geïmpregneerd Vurenhout
  12,40
 5. Douglas geschaafde regel 4,5x9,5x400 cm - onbehandeld
  Douglas geschaafde regel 4,5x9,5x400 cm - onbehandeld
  Onbehandeld Douglashout
  Regular Price 19,99 Special Price 12,99
58 van 309 producten
Pagina
Sort Descending

Vele voordelen van lariks/douglas hout

Van de uitgestrekte naaldbossen uit Scandinavië naar de natuur van uw tuin. Hout is een prachtig materiaal om de constructie van uw dromen te realiseren. De natuurlijke eigenschappen van vooral lariks/douglas hout, maakt het een erg geliefde houtsoort onder houtkenners.

Creëer die schuur of tuinhuis zoals u hem precies wilt, en ook nog eens bijdraagt aan verantwoord bosbeheer met hout uit PEFC® en FSC®-gecertificeerde bossen. Ons lariks/douglas constructiehout heeft een warme uitstraling en is mooi van kleur en structuur, maar staat ook bekend als één van de meest duurzame houtsoorten in Europa. Deze combinatie maakt tuinhout van Lariks/Douglas erg geliefd voor veel verschillende constructies en toepassingen. 

Bewerken van lariks/douglas hout

Haal meer natuur in uw tuin met lariks/douglas tuinhout. Net als hardhout kan deze naaldhoutsoort met de tijd wat vergrijzen, en krijgt het een mooie, verweerde uitstraling. De authentieke uitstraling die het hout daarmee krijgt wordt ook nog eens versterkt door de grote nerf en robuuste structuur. Het kernhout varieert in kleur van geelbruin, roze kleurig tot roodachtig bruin. Bij Van Kooten Tuin en Buiten Leven heeft u keuze uit verschillende planken, van onbehandelde blokhutprofielen tot geïmpregneerde balken. Wij adviseren u graag over de keuze en behandeling van het hout. Aarzelt u niet om contact met ons op te nemen als u vragen heeft.

Lariks/douglashout: zwaar en watervast!

Met lariks/douglashout kiest u voor een vrij zware en watervaste naaldhoutsoort. U heeft keuze uit het fijn geschaafde hout of het ongeschaafde hout. Door het geschaafde hout eerst tot circa 18-20% te drogen blijft het maatvaster. U kunt verder speciale houtconstructieschroeven en houten pennen als optie erbij nemen om uw constructie een nog meer natuurlijke uitstraling te geven.

Wilt u de kleurverandering van het constructiehout beperken, dan kunt u kiezen voor onze transparante Koopmans beits. Of kies voor een kleur zoals het typische Scandinavische wijnrood. Het lariks/douglashout geeft u oneindig veel mogelijkheden om uw project te realiseren. Kies voor puur natuur!

Lees meer... Lees minder...
Kan ik u helpen?