Ontwerp uw eigen tuinverblijf in onze app! Laat uw verbeelding tot leven komen en ontvang direct een scherpe offerte!

Red Class Wood

Ontdek de prachtige wereld van Red Class Wood bij Van Kooten Tuin & Buiten Leven. Dit hoogwaardige hout biedt duurzaamheid en een natuurlijke charme voor uw buitenprojecten. Van schuttingen tot terrassen, dit hout staat bekend om zijn kwaliteit en esthetiek, waardoor uw buitenruimte een tijdloze uitstraling krijgt. Benieuwd naar alle mogelijkheden? Vraag gerust een offerte aan of kom langs in een van onze overdekte showrooms. Wij helpen u graag verder.

56 van 56 producten
Sort Descending
 1. Inspiratie nodig? Kom langs in een van onze overdekte showrooms! Maak nu een afspraak ->

 2. Laagsteprijsgarantie, altijd de scherpste prijs!

 3. Red Class Wood dakbeschot
  Red Class Wood dakbeschot 1,8x19,5x300 cm
  Onbehandeld Red Class Wood
  Regular Price 12,00 Special Price 9,95
 4. Red Class Wood dakbeschot
  Red Class Wood dakbeschot 1,8x19,5x400 cm
  Onbehandeld Red Class Wood
  Regular Price 16,00 Special Price 13,99
 5. Red Class Wood dakbeschot
  Red Class Wood dakbeschot 1,8x19,5x500 cm
  Onbehandeld Red Class Wood
  Regular Price 20,00 Special Price 16,99
 6. Red Class Wood pergolapaal
  Red Class Wood pergolapaal geschaafd 12x12x300 cm
  12x12 cm Onbehandeld Red Class Wood
  54,95
 7. Red Class Wood pergolapaal
  Red Class Wood pergolapaal geschaafd 14x14x300 cm
  14x14 cm Onbehandeld Red Class Wood
  62,95
 8. Red Class Wood pergolapaal
  Red Class Wood pergolapaal geschaafd 12x12x400 cm
  12x12 cm Onbehandeld Red Class Wood
  70,95
 9. Red Class Wood pergolapaal
  Red Class Wood pergolapaal geschaafd 14x14x400 cm
  14x14 cm Onbehandeld Red Class Wood
  83,95
 10. Red Class Wood pergolapaal
  Red Class Wood pergolapaal geschaafd 12x12x500 cm
  12x12 cm Onbehandeld Red Class Wood
  89,95
 11. Red Class Wood pergolapaal
  Red Class Wood pergolapaal geschaafd 14x14x500 cm
  14x14 cm Onbehandeld Red Class Wood
  102,00
 12. Red Class Wood paal
  Red Class Wood paal geschaafd 20x20x300 cm
  20x20 cm Onbehandeld Red Class Wood
  148,00
 13. Red Class Wood liggers meerdere formaten - 12 stuks in 1 koop - SALE01748
  Red Class Wood liggers meerdere formaten - 12 stuks in 1 koop - SALE01748
  Onbehandeld Red Class Wood
  Regular Price 249,00 Special Price 150,00
 14. Red Class Wood paal
  Red Class Wood paal geschaafd 20x20x400 cm
  20x20 cm Onbehandeld Red Class Wood
  199,00
 15. Red Class Wood paal
  Red Class Wood paal geschaafd 20x20x500 cm
  20x20 cm Onbehandeld Red Class Wood
  246,00
56 van 56 producten
Sort Descending

Stelt u zich eens voor: een houtsoort die dezelfde uitstraling heeft als lariks/douglas hout, maar een stuk duurzamer en goedkoper is. Van Kooten Tuin & Buiten Leven introduceert Red Class Wood, een gloednieuwe naaldhoutsoort die alle goede kwaliteiten van eerder genoemde houtsoorten combineert en daar nog een schepje bovenop doet! Bent u al nieuwsgierig geraakt? Lees dan snel verder!

Wat is Red Class Wood?

Red Class Wood is een houtsoort die een kwalitatief hoogwaardig alternatief vormt voor lariks/douglas hout. Het naaldhout dat voor Red Class Wood gebruikt wordt ondergaat een speciale behandeling, waardoor het niet alleen duurzamer wordt, maar ook een warme kleur krijgt die op lariks/douglas hout lijkt. Deze behandeling gebeurt op ecologische wijze, dus zonder chemische middelen.

Lariks/douglashout zijn prachtige houtsoorten die uw tuinverblijf een prachtige robuuste look geven en vele jaren meegaan. Maar er kleven ook enkele nadelen aan: door het uitzetten en krimpen van het hout komen er uiteindelijk onherroepelijk scheuren in. En wanneer dit hout niet geïmpregneerd wordt, zal het relatief snel van kleur veranderen en vergrijzen. Bovendien worden deze houtsoorten gekenmerkt door harsvorming. Dit staat niet alleen lelijk, maar is ook lastig van uw kleding te krijgen als u per ongeluk tegen uw tuinverblijf leunt.

Red Class Wood heeft dezelfde look en feel als deze houtsoorten, maar gaat deze nadelen uit de weg. Doordat het hout met hitte behandeld is, is het vormvast en zijn krimp en uitzetting sterk afgenomen. Zo wordt de kans op scheuren veel kleiner. Dit proces vermindert ook het vergrijzingstempo: Red Class Wood vergrijst tot wel vier keer langzamer dan lariks/douglas hout! Zo kunt u extra lang genieten van de warme rode kleuren van deze nieuwe houtsoort. Bovendien heeft dit hout minder last van harsvorming, en ligt de prijs lager dan lariks/douglas hout. Red Class Wood biedt dus volop voordelen!

Waar kunt u Red Class Wood voor gebruiken?

Red Class Wood zal uw tuin een prachtige warme uitstraling geven, ongeacht waar u het voor gebruikt. Het hout is ideaal te gebruiken voor uw robuuste veranda, een sjieke pergola of gezellige tuinhuis. Ook het creëren van een Red Class Wood-schutting of –vlonder behoort tot de mogelijkheden. Van Kooten Tuin & Buiten Leven heeft een veelvoud aan verschillende Red Class Wood-producten. Zo kunt u bij ons onder meer terecht voor geschaafde planken, timmerhout, liggers, dakbeschotten en blokhutprofielen.

Tijdens de productie wordt het Red Class Wood uitermate goed in de gaten gehouden en gefilterd op knoestvastheid. Dit houdt in dat het hout vrijwel geen knoesten kent die er eventueel uit kunnen vallen. Door dit selectieproces bent u verzekerd van stevige, robuuste houtdelen. Doordat de delen op maat worden geschaafd, heeft u niet alleen hout dat er mooier en egaler uitziet, maar ook gladder aanvoelt. Zo hoeft u zich geen zorgen te maken over splinters en heeft uw tuinverblijf de strakke look waar u naar verlangt.

De voordelen van Red Class Wood op een rijtje

Het hout dat wordt gebruikt voor Red Class Wood wordt gekapt in duurzame bossen en is niet voor niets een PEFC/FSC goedgekeurd houtproduct. Zo bent u verzekerd van een eerlijk product en kunt u met een goed gevoel beginnen aan de bouw van uw overkapping, tuinhuis of vlonder!

Red Class Wood is niet alleen goed voor het milieu, maar ook voor uw portemonnee! Zoals al eerder is aangegeven, is het een stuk goedkoper dan lariks/douglas hout. Daarnaast gaat het ook nog vele jaren langer mee! De ontwikkelaar van deze houtsoort, Tuindeco, heeft zoveel vertrouwen in de duurzaamheid van hun product, dat er een garantie van tien jaar is afgegeven, mits het onbewerkt en bovengronds wordt gebruikt. Een unicum in de houtbranche, en het toont direct hoeveel vertrouwen Tuindeco in zijn product heeft!

Bent u geïnteresseerd in dit warme en robuuste houtproduct, en wilt u zien hoe prachtig het Red Class Wood er in de praktijk uitziet? Kom dan langs bij een van onze showrooms. Onze verkoopadviseurs bij Van Kooten Tuin & Buiten Leven zijn volledig op de hoogte van deze innovatie naaldhoutsoort en kunnen u optimaal adviseren over de beste toepassing van Red Class Wood in uw tuin.

Lees meer... Lees minder...
Kan ik u helpen?