Maatwerk veranda

Elke veranda is naar wens in vrijwel elke maat te leveren. Daarbij kunt u uw veranda naar wens uitbreiden en uitbouwen, zoals u op de afbeelding hierboven ziet. Ook is het mogelijk een veranda door ons naar uw wensen te ontwerpen en die daarna op maat te laten maken. Van Kooten heeft zo al verschillende unieke veranda's afgeleverd. Wenst u informatie over een maatwerk product? Mail ons vrijblijvend!

   

Uw wensen

Uw bestanden

U kunt hier eventueel uw tekening uploaden
Een schets is al prima!

Uw gegevens

Zonnedoeken

Voor veel mensen is een plek in de schaduw onmisbaar wanneer de zomerzon fel schijnt in de tuin. Men kiest dan bijvoorbeeld voor een parasol of knikarmscherm om zich te beschermen tegen de brandende zon. Maar als u een veranda of tuinkamer hebt, is een zonnedoek een erg sfeervol alternatief. Een Verasol zonnedoek wordt met gemak geplaatst onder de Greenline en Profiline veranda. Dankzij de rails waarin de zonnedoeken apart van elkaar verschoven kunnen worden, creëert u in een handomdraai een fraaie bescherming tegen de zon. Door de crème kleur van het materiaal past het vrijwel bij elke tuin en houdt het daarnaast het zonlicht goed tegen.

Een zonnedoek zorgt voor goede bescherming tegen de zon              

Geniet van de schaduw in een authentieke tuin. De sfeervolle uitstraling en aantrekkelijke prijs/kwaliteit verhouding heeft dit zonnedoek tot een groot succes gemaakt. Doordat ze onder de overkapping worden geplaatst zijn ze goed beschermd tegen regen en worden ze niet snel vuil. Mocht u ze alsnog willen wassen, dan zijn de zonnedoeken eenvoudig van de rails te schuiven en kunt u ze ook gemakkelijk opbergen in het winterseizoen.

Bij van Kooten Tuin & Buitenleven zijn er voor de volgende verandamaten zonnedoeken beschikbaar, te weten:

  • Pakket 1 = maximale overkappingmaat 500cm x 400cm
  • Pakket 2 = maximale overkappingmaat 700cm x 400cm

Bij het zonnedoekpakket krijgt u een montagehandleiding meegeleverd zodat u ze eenvoudig zelf kunt installeren. 
Wij leveren ze graag als optie bij uw bestelling van een veranda of tuinkamer maar u kunt ze ook los bestellen. 

Onderdakzonwering

De zon is in de winter en lente heerlijk, maar in de zomer schijnt hij soms wel erg fel. Uw huis kan te snel opwarmen en ook buiten zitten lijkt dan geen optie meer. Veel mensen kiezen voor een parasol of een apart knikarmscherm, maar bij een veranda of tuinkamer is onderdakzonwering de ideale toevoeging. Door de geringe installatiehoogte valt de onderdakzonwering niet op en kunt u er nog met gemak onder staan, en omdat het onder het dak wordt geplaatst blijft de zonwering vrij van wind en regen. Anders dan bijvoorbeeld een parasol gaat de onderdakzonwering dus lang mee en hoeft het niet schoongemaakt te worden.

Genieten van de warmte met onderdakzonwering 

Onderdakzonwering wordt als optie aangeboden bij onze veranda’s en tuinkamers, maar kan ook los besteld worden voor uw bestaande veranda. De elektrische aandrijving, die wordt bestuurd door middel van een schakelaar of optionele afstandsbediening, voorkomt dat u in de warmte moet zitten. Er is keuze uit vele kleuren en dessins waardoor u de onderdakzonwering kunt kiezen die past bij uw huis en tuin. 
Dankzij dit product kunt u de zon elke dag verwelkomen zonder last te hebben van de hitte, en geniet u nog meer van het buitenleven. 

 

Veranda spie

Een veranda biedt veel bescherming tegen regen, zon, en wind. Maar voor nog meer comfort kunt u extra opties installeren zoals veranda spie. Deze wordt net als bij een tuinkamer onder de overkapping tegen het huis geplaatst, en vormt dus een driehoekige verbinding tussen het afdak en het huis. Door deze verbinding komt er nog minder regen en wind naar binnen en blijven uw tuinmeubelen droog. Maar het product draagt ook bij aan de stevigheid van uw veranda. Het sluit naadloos aan als u hem als verandaoptie bij Van Kooten Tuin & Buiten Leven bestelt. De veranda spie kan echter ook los worden aangeschaft. 

De veranda spie biedt heel veel voordelen

Deze verandaoptie biedt eigenlijk alleen maar voordelen. Door de uitvoering in helder polycarbonaat of glas gaat er geen licht verloren en blijft u ook binnenshuis genieten van de zon. Het biedt nét even dat extra comfort en bescherming voor als u in de tuin zit, zodat u nog langer kan genieten van het buitenleven, welk seizoen het ook is. 

 

 

Veranda wanden

Soms wilt u buiten zitten maar laat het weer het niet toe. Bijvoorbeeld als het hard waait en het maar niet stopt met regenen. Een veranda, hoe groot die ook is, biedt dan niet altijd voldoende bescherming. Dit is eenvoudig op te lossen door veranda wanden te installeren. Op die manier blijft u beter beschermd tegen regen en wind, zodat u langer kunt genieten van het buiten leven. Als u bij Van Kooten Tuin en Buiten Leven een veranda bestelt, dan leveren wij er graag zijwanden bij die perfect passen.Maar ook los bieden we deze zijwanden aan, zodat u ze zelf kunt installeren op uw eigen terrasoverkapping.

Verschillende veranda wanden                      

Hierin heeft u veel keuze: aluminium, composiet, glas, het behoort allemaal tot de mogelijkheden. Wilt u bijvoorbeeld veel privacy en een wand die tegen een stootje kan, dan zijn de aluminium rabatdelen een stijlvolle oplossing. Een alternatief zijn de composiet wanden die een natuurlijke uitstraling hebben. En is veel licht en openheid juist belangrijk voor u, dan bieden we diverse soorten polycarbonaat en glazen zijwanden aan. In combinatie met een spiekozijnen sluiten deze uw veranda zeer goed af. Welk materiaal u ook kiest, met zijwanden kunt u langer genieten van uw tuin en de frisse buitenlucht!

Een goede investering

Kortom, veranda wanden zijn uitstekende producten om, ook bij slechter weer, goed buiten te kunnen vertoeven. Op die manier is uw veranda geen seizoensproduct maar (bijna) heel het jaar te gebruiken. Zodoende heeft u echt waar voor de investering. 

Schoren

Wilt u meer stevigheid voor uw veranda én een nostalgische uitstraling! Dan bent u met schoren op de goede weg. Het zijn schuine, (aluminium) profielen die tussen de hoeken van uw terrasoverkapping worden geplaatst. Op die manier zorgen ze voor een sterkere constructie die extra zekerheid geeft wanneer uw veranda onverwachts een klap moet opvangen of een sterke storm moet tegenhouden. Door de authentieke uitstraling van schoren maakt u uw terrasoverkapping met deze eenvoudige toevoeging een stuk mooier!  Schoren zijn een goede investering en kunnen bijdragen aan een langere levensduur van uw veranda. 

Schoren en andere opties

Neem bijvoorbeeld een witte Profiline veranda met drie staanders. In een tuin met veel planten, oude bestrating en vintage accessoires, staat het prachtig om schoren bij uw veranda te installeren. U zal verbaasd zijn over de authentieke uitstraling die dit uw tuin geeft. En ze maken uw terrasoverkapping ook nog eens meer robuust! Wij leveren graag de opties om uw veranda echt compleet te maken. Wilt u bijvoorbeeld nog meer stevigheid, dan kunt u paalfundering overwegen. En ook luxe-opties als LED-verlichting en terrasverwarming behoren tot de mogelijkheden. 

 

Fundering veranda

Het is belangrijk dat de fundering veranda goed in elkaar zit. Zeker als het slecht weer is, is stevigheid belangrijk. Ook als u kinderen hebt of als uw huis dicht bij een weg staat, is het fijn om uw terrasoverkapping extra stevig aan de grond vast te zetten. Een paalfundering kan belangrijk zijn voor een robuuste verankering van uw veranda. Onze fundatieproducten zijn daar een geschikte oplossing voor. Ze kunnen worden gemonteerd als optie wanneer u een veranda bestelt, maar worden ook afzonderlijk geleverd. Dan kunt u zorgeloos genieten van alle voordelen die een terrasoverkapping biedt.

Poeren zijn zeer nuttig voor de fundering veranda

De fundatiepoeren zijn een mooi voorbeeld van functionele fundatieproducten. Naast het feit dat deze massief betonnen poeren diep in de grond worden bevestigd, kunnen ze dankzij de geïntegreerde waterpijp het overvloedige hemelwater dat van de veranda komt lozen, zonder dat u het ziet. Fundatieproducten dragen dus niet alleen bij aan de stevigheid van uw veranda maar voorkomen ook dat u last heeft van regenwater in het zicht. Veel mensen kiezen daarom voor fundatieproducten. 

 

Gootlijsten

Gootlijsten zijn ideale producten om de bovenkant van de veranda mooier te maken omdat de goot daardoor niet meer zichtbaar is. 
Er zijn drie verschillende soorten gootlijsten te weten: Een vlakke gootlijst, een klassieke gootlijst en een ronde gootlijst. Als u zichzelf afvraagt welke van de drie bij u past dan kunt u het beste kijken naar de vormgeving van uw huis en tuin. Als u bijvoorbeeld een wat ouder huis heeft past daar waarschijnlijk een klassieke gootlijst het mooist bij. 

Gootlijsten van aluminium


De gootlijsten van van Kooten Tuin & Buitenleven zijn van aluminium gemaakt. De voordelen van dit materiaal zijn:

  •  De lange levensduur
  •  Het kan niet rotten
  •  De bestendigheid van UV - straling en vocht 
  •  Eenvoudig schoon te maken
  •  Zand en stof blijven niet vastplakken 
vergelijken