Profiteer van de beste deals, online en in de showrooms!

Tuinhuizen met kapschuurdak

Tuinhuizen met kapschuurdak

Een tuinhuis met een kapschuurdak heeft een mooie karakteristieke vorm. Daarnaast leent dit model dak zich perfect voor het doortrekken van een overkapping zodat u naast een berging ook een fijne zithoek of overdekte stalling in de tuin maakt.

Lees meer... Lees minder...
7 van 7 producten
Sort Descending
  1. Tuindeco Mokka Blokhut 400x400 cm + luifel 500 cm 40 mm vuren blank
    Tuindeco Mokka Tuinhuis 400x400 cm + luifel 500 cm 40 mm vuren blank
    Kapschuurdak Vurenhout 40 mm
    5.669,00
  2. Garage kapschuur Nysse
    Garage/Kapschuur Nysse 600x600 cm
    2 auto's Onbehandeld Vurenhout
    7.069,00
  3. Tuindeco Kukka Blokhut 700x350 cm  40 mm vuren blank
    Tuindeco Kukka Tuinhuis 700x350 cm 40 mm vuren blank
    Kapschuurdak Vurenhout 40 mm
    Originele prijs 3.839,00 Onze prijs 3.595,00
  4. Interflex blokhut 6732 - 28 mm - blank
    Interflex 6732 Tuinhuis 667x320 cm 40 mm vuren blank
    Kapschuurdak Vurenhout 40 mm
    4.044,00
  5. Interflex blokhut 6732 - 28 mm - gecaot
    Interflex 6732 Tuinhuis 667x320 cm 40 mm vuren gecoat
    Kapschuurdak Vurenhout 40 mm
    5.819,00
  6. Interflex blokhut 6732 - 28 mm - gecaot
    Interflex 6732 Tuinhuis 667x320 cm 40 mm vuren gecoat
    Kapschuurdak Vurenhout 40 mm
    6.198,00
  7. Inspiratie nodig? Kom langs in een van onze overdekte showrooms! Maak nu een afspraak ->

  8. blokhut kukka - groen geimpregneerd
    Tuindeco Kukka Tuinhuis 700x350 cm 40 mm vuren groen geïmpregneerd
    Zadeldak Kapschuurdak Vurenhout 40 mm
    Originele prijs 5.559,00 Onze prijs 4.629,00
7 van 7 producten
Sort Descending

Wat kost een tuinhuis gemiddeld?

Een eenvoudig tuinhuis kost gemiddeld tussen de €2.000 en €3.000 euro. De kosten zijn afhankelijk van veel eigenschappen, zoals het model, formaat, materiaal en (maatwerk) opties. Bij Van Kooten vindt u metalen tuinhuisjes al vanaf 349 euro, maar ook grote tuinhuizen met meerdere verdiepingen van 41.975 euro. 

Hoe bouw je een tuinhuis?

U bouwt een tuinhuis zelf op aan de hand van een handleiding. Het zelf bouwen is goed te doen met enige kluservaring. U krijgt onze tuinhuis bouwpakketten thuis geleverd met de instructie. De bouwpakketten zijn grotendeels al op maat gezaagd waardoor u het pakket enkel in elkaar hoeft te schroeven. Sommige onderdelen zult u nog moeten zagen en afwerken, maar dat zijn geen ingewikkelde grote onderdelen. Het is ook mogelijk om af te wijken van de instructie. Denk aan het verplaatsen van een overkapping naar de andere kant van het tuinhuis, een deur die naar de andere kant open draait of een andere afwerking.

Wat kost het om een tuinhuis te laten monteren?

Voor het laten monteren van een tuinhuis gelden geen vaste kosten. De kosten van de montage van het tuinhuis zijn afhankelijk van de plaats waar het komt te staan, er is namelijk een goede fundering nodig. Ook het formaat van het tuinhuis, de complexiteit van het type tuinhuis en de maatwerkopties zijn factoren die de prijs van de montage door onze professionals bepalen.

Hoe lang gaat een tuinhuis mee?

Een tuinhuis gaat 25 tot 40 jaar mee. Behandelde en goed onderhouden houten tuinhuizen kunnen tot wel 25 jaar mee gaan. Metalen tuinhuizen gaan tot wel 40 jaar mee.

Hoe groot en hoog mag een tuinhuis zijn zonder vergunning?

Een tuinhuis zonder vergunning mag doorgaans tot 3 meter hoog zijn en afhankelijk van je perceel tussen 20 en 60 m² groot. Het hangt per gemeente af óf en wanneer je een vergunning nodig hebt voor het plaatsen van een tuinhuis. Controleer altijd bij jouw gemeente via het Omgevingsloket of jouw situatie afwijkt.

Hoe ver moet een tuinhuis van de erfgrens staan?

Een tuinhuis mag direct tegen de erfgrens staan. Daarbij gelden voorwaarden:

  • Het tuinhuis is niet hoger dan 3 meter

  • Het tuinhuis staat in het achtererfgebied (achtertuin)

  • Er bevindt zich géén raam, balkon of deur aan de kant van de erfgrens

  • Het tuinhuis is een bijgebouw, geen zelfstandige werk- of woonruimte

Daarnaast kunnen zaken als gemeentelijke bestemmingsplannen invloed hebben. Raadpleeg altijd Omgevingsloket-check om te achterhalen of je tuinhuisje op de gewenste plek in de tuin mag staan.

Welke fundering heb ik nodig voor een tuinhuis?

De benodigde fundering voor uw tuinhuis is afhankelijk van het type tuinhuis. In grote lijnen zijn er 5 verschillende funderingsmogelijkheden:

  1. Bestrating - Geschikt voor lichte tuinhuisjes zonder eigen vloer.

  2. Houten funderingsbalken - Voor houten tuinhuizen met een vloer. De funderingsbalken plaatst u op bestrating, palen of betonbanden.

  3. Schroeffundering - Ook wel grondschroeven genoemd. Wordt geplaatst door in de grond te draaien door middel van schroefdraad in de palen.

  4. Betonpoeren - Of betonpalen. Ideaal voor zwaardere tuinhuizen. Worden geplaatst onder de staanders (draagpunten) en eventueel op gestort met beton.

  5. Gestorte betonplaat - Geschikt voor tuinkantoren en grote zware tuinhuizen. Wordt geplaatst door de grond uit te graven, bekisting te plaatsen en beton te storten.

Voor een blokhut stapelsysteem (wanden zijn gemaakt van planken op elkaar gestapeld worden) adviseren wij een vlakke en verharde ondergrond. Dus, een tegelvloer of een betonplaat.

Staanders (ook wel de pilaren) van een luifel aan het tuinhuis worden op een verstelbare vloerbeugel geplaatst. Om nog meer bestand te zijn tegen weersinvloeden, zoals wind die onder de luifel kan slaan, kunnen staanders ook op een betonpoer gemonteerd worden. De betonpoeren worden ingegraven en netjes in de bestrating weggewerkt.

Wist u dat de fundering een grote bijdrage heeft in de verlenging van de levensduur van uw tuinhuis? Zorg daarom voor een fundering die bij uw tuinhuis en de ondergrond in de tuin past. Weet u niet zeker welke fundering het beste past bij uw situatie? Neem contact op met onze professionals voor persoonlijk advies.

Wat is het beste materiaal voor een tuinhuis?

Het beste materiaal voor een tuinhuis is afhankelijk van wat u belangrijk vindt: uitstraling of onderhoudsgemak. Hout is doorgaans warmer en gaat meer op in de tuin, maar vergt regelmatig onderhoud. Metaal of staal is gemakkelijker in onderhoud, maar heeft doorgaans een modernere uitstraling waardoor hij meer opvalt in de tuin.

Tuinhuis kapschuurdak

Het kapschuurdak geeft het gevoel van een overkapping aan uw tuinhuis. Een kapschuurdak bestaat uit twee tegen elkaar geplaatste hellende dakschilden die elkaar in de nok raken. Een van de twee dakschilden is wat langer dan de ander, waardoor het eruitziet als een kapschuur of overkapping. Dit daktype zien we vooral terug bij tuinhuisjes die zijn bedoeld voor het loungen in de tuin en het borrelen met vrienden. Dan zit u gezellig overdekt en open in de tuin. Een kapschuurdak ziet er knus uit en geeft meteen veel sfeer aan het tuinhuis, zowel van binnen als van buiten.

Extra ruimte in een tuinhuis met kapschuurdak

Een voordeel van een kapschuurdak is dat er extra ruimte in het tuinhuis ontstaat. U kunt ervoor kiezen deze ruimte open te laten voor een ruimtelijk gevoel en een prachtig interieur, maar u kunt er ook voor kiezen om er bijvoorbeeld lampen of een heater in te plaatsen voor die extra gezellige, late nachten. Hoe kleiner de hoek waarin de dakschilden tegen elkaar worden geplaatst, hoe hoger de nok en hoe meer extra ruimte er ontstaat.

Dakbedekking en afwatering van een kapschuurdak

Dankzij de nok die de dakschilden creëeren loopt het water netjes naar de zijkanten van het tuinhuis. Dankzij de afwatering langs de twee zijden van het kapschuurdak zijn er veel verschillende soorten dakbedekking mogelijk. Enkele veelgebruikte opties zijn dakpannen en dakshingles.

Om het regenwater dat aan de zijkanten van het tuinhuis terecht komt netjes af te voeren is het aan te raden om aan beide zijden een dakgoot te plaatsen. Dit voorkomt dat er grote plassen regenwater naast het tuinhuis ontstaan dat opspat en het tuinhuis vervuilt. Bovendien kan een grote hoeveelheid water op tuintegels er na verloop van tijd voor zorgen dat de tegels verzakken.

Tuinhuizen met verschillende daktypes

Naast tuinhuisjes met kapschuur dak vindt u in ons assortiment ook exemplaren met andere daktypen, waaronder tuinhuisjes met:

Lees meer... Lees minder...
Stel gerust uw vraag!