Veranda bouwen

Veranda Bouwen

 

Een veranda bouwen is redelijk eenvoudig. Een goede voorbereiding voor een geslaagde montage is wel vereist. Het kost wat tijd maar uiteindelijk is het resultaat goed. Bovendien heb je er heel lang plezier van. Kortom, de tijdsinvestering is het helemaal waard.

Deze pagina geeft je inzicht in het te volgen stappenplan voor het bouwen van een veranda. Naast de artikelen in het bouwpakket heb je ook gereedschap nodig voor een succesvolle montage.
Hieronder volgen de benodigdheden. LET OP: Het is niet verstandig om in je eentje een veranda te monteren. Doe dat minimaal met z'n tweeën. De staanders en liggers zijn bijvoorbeeld lang en zeer lastig alleen te monteren.

De benodigdheden voor het bouwen van een veranda

Veranda

De volgende gereedschappen heb je nodig om een veranda te bouwen:

  • Een boormachine;
  • Een ronde boor;
  • Een metaalboor (3 mm);
  • Een ijzerzaag;
  • Een kitspuit;
  • Een winkelhaak;
  • Een stanleymes;
  • Een hamer;
  • Een waterpas en
  • Een meetlint.


Deel I: De verandabouw

Stap 1: De montage van de goot
Allereerst moet de goot gemonteerd worden. Breng siliconenkit aan de uiteinden van de gootprofiel. Monteer vervolgens de gootkapjes vast met schroeven. Werk, als laatste, de gootkapjes netjes en waterdicht af met bijvoorbeeld schoonmaakmiddel zoals een beetje afwasmiddel en handzeep.

Stap 2: Bepaal de hoogte van het muurprofiel
Kijk hoe hoog je het muurprofiel wilt hebben. Markeer vervolgens de hoogte. Zorg vervolgens dat het muurprofiel waterpas ligt en boor gaten in de muur. Bevestig het muurprofiel dan met nagelpluggen en een hamer aan de muur. Als laatste moet je het muurprofiel afkitten.

Stap 3: Monteer de rubbers aan de liggers
Duw de rubber over de gehele lengte van de liggeropeningen en snijdt het 30 mm aan de muurzijde te lang af.

Stap 4: Verbindt de staanders met de goot
Schroef de goot vast aan de staanders. Gebruik hiervoor een boormachine en schroeven. Let op dat de goot goed op de staanders liggen (waterpas)

Stap 5: Verbindt de zijliggers
Monteer nu de zijliggers met het muurprofiel en de goot. Schuif de linkerzijligger in het muurprofiel. Schuif de in verstek gezaagde rechterkant in het muurprofiel. Je kan ze vervolgens verbinden door ze met schroeven en een boormachine vast te maken.Onderneem dezelfde stappen voor de rechter zijligger. Schuif dan wel de in verstek gezaagde linkerkant in het muurprofiel.

Stap 6: Plaats de tussenliggers
Plaats de tussenligger met het muurprofiel en de goot.Meet vervolgens met een meetlint de afstand tussen de opstaande rand van de tussen ligger en de opstaande rand van de zijligger. De juiste afstand is 99 cm. Verbindt ze met het muurprofiel en de goot door het gebruim van zeltapschroeven en een boormachine. Onderneem dezelfde stappen bij de andere tussenliggers.

Stap 7: Maak de waterafvoer
Maak met de ronde boor van 80 mm een gat in de goot (recht boven de alu paal) voor de waterafvoer. Plaats vervolgens de bladvanger in de opening van de waterafvoer.

Veranda


Deel II: De montage van de dakplaten

Stap 1: Zaag de dakplaten (alleen bij maatwerk)
Zaag de dakplaten naar het juiste formaat zodat ze precies tussen de liggers passen. Let op: 20 mm speling van de plaatbreedte.

Stap 2: Monteer de anti dust tape
Plak anti dust tape op de gootzijde van de dakplaten. Het anti dust tape voorkomt dat de platen binnenin vervuilen, maar zorgt er tegerlijkertijd voor dat eventuele condensvorming kan verdampen.

Stap 3: Monteer Aluminium tape
Monteer Alu tape aan de muurzijde van de dakplaten.

Stap 4: Monteer de dakplaten
Monteer de dakplaten nu op de liggers. Let er op dat zowel links als rechts van de beplating een speling is van één centimeter.

Stap 5: Monteer de dak rubbers
Monteer nu de dak rubbers in de tussenliggers en snijdt de rubbers op de goede lengte af. Vervolgens is het zaak deze dak rubbers vast te maken met plaatstoppers.Deze plaatjes maak je aan de gootkant vast.

Stap 6: Monteer de aluminium afdeklijsten (afhankelijk van type veranda)
Plaats de afdeklijsten over de dak rubbers. Dit zorgt voor een uitstekende borging van de dakplaten en voorkomt op langere termijn uitdroging / verkleuring van de dak rubbers.

Stap 7: Werk de zijkanten van de veranda af
Plaats de afdeklijsten over de dak rubbers. Dit zorgt voor een uitstekende borging van de dakplaten en voorkomt op langere termijn uitdroging / verkleuring van de dak rubbers.

 

VerandaBestel vandaag nog een veranda en start de bouw

Met deze handleiding heeft iedereen goede richtlijnen om een veranda te bouwen en kan het genieten van het Buitenleven echt beginnen. Maar vindt u het wel heel lastig dan kunt u ten allen tijden contact met ons opnemen voor gedegen advies. Onze monteurs zijn professioneel en in staat
om de veranda voor u in elkaar te zetten.

Veranda handleiding

Heeft u toch extra ondersteuning nodig? Bekijk dan de veranda handleiding via onderstaande link.
Ondersteund met afbeeldingen is dit goed om tijdens het bouwen erbij te houden.

Verasol veranda handleiding

Veranda handleiding

Heel veel succes!!

vergelijken