Ontwerp uw eigen tuinverblijf in onze app! Laat uw verbeelding tot leven komen en ontvang direct een scherpe offerte!

Damwanden

Van Kooten Tuin & Buiten Leven helpt u graag met het creëren van een stevige constructie. Daarm bieden wij u deze grenen damwanden. Onze planken hebben een goede dikte met een stevige messing en groef, waardoor het een solide constructie creëert voor uw buitenruimte. Heeft u specifieke vragen of wensen? Vraag dan gerust een offerte aan of kom langs in een van onze overdekte showrooms. Onze medewerkers helpen u graag met het realiseren van uw wensen.

2 van 2 producten
Sort Descending
 1. Damwand lengte 300 cm
  Damwand lengte 300 cm
  Geïmpregneerd Grenenhout
  22,95
 2. Damwand lengte 300 cm - 12 stuks in 1 koop - SALE01600
  Damwand lengte 300 cm - 12 stuks in 1 koop - SALE01600
  Geïmpregneerd Grenenhout
  Regular Price 299,00 Special Price 199,00
2 van 2 producten
Sort Descending

Stevige constructie met een damwand

Een stevige constructie is zeer belangrijk wanneer u een waterkering of grondkering wilt installeren in uw tuin. Bijvoorbeeld bij het aanbrengen van een vijver of bij bewust aangebrachte hoogteverschillen. Een grenen damwand is hiervoor de juiste oplossing. De 4cm dikke planken en stevige messing en groef verbinding maakt het een zeer robuuste plank die goed gebruikt kan worden voor alle vormen van water- en grondkering. De geïmpregneerde damwand is van A-kwaliteit, kernvrij en bewerkt voor zoveel mogelijk stevigheid. Het FSC-keurmerk garandeert daarnaast dat het hout geen afbreuk heeft gedaan aan het milieu en dat het verantwoord bosbeheer stimuleert.

Rot voorkomen met een damwand

Omdat de planken van deze wand diep in de grond worden geplaatst, zijn ze onderhevig aan veel vocht, waardoor rot kan ontstaan. Daarom is het in veel gevallen belangrijk om de grenen damwand goed te beschermen met een beits. We hebben een grote collectie beitsen, van dekkend tot transparant. Mocht een deel van de damwand zichtbaar zijn in de tuin, dan kunt u deze dus met gemak de uitstraling geven die u wilt. Zo vormt het hout niet alleen een zeer stevige, duurzame constructie in de grond, maar staat het ook garant voor een mooie uitstraling in de tuin. De ideale oplossing dus wanneer u een grondkering of waterkering wilt installeren!

Voordelen van een damwand

Een damwand is een verticaal geplaatste plank die wordt gebruikt in verschillende constructies, zoals waterkeringen, beschoeiingen, en funderingen. Het hoofddoel ervan is om grond, water of andere materialen te weerhouden om een specifiek gebied binnen te dringen. In waterbouwkundige toepassingen helpt een damwand bij het creëren van een barrière om water tegen te houden of te geleiden, terwijl het in bouwconstructies kan worden gebruikt als onderdeel van een fundering om grond vast te houden en stabiliteit te bieden. Het biedt structurele ondersteuning en voorkomt erosie van aarde of water doordringing.

Lees meer... Lees minder...
Kan ik u helpen?