Ontwerp uw eigen tuinverblijf in onze app! Laat uw verbeelding tot leven komen en ontvang direct een scherpe offerte!

Vlonderplanken

Met een vlonder creëert een mooi platform in de tuin. De vlonderplanken van Van Kooten Tuin & Buiten Leven zijn daar perfect geschikt voor! Met een ruime keuze uit verschillende materialen, afmetingen en kleuren is er voor ieder wat wils. Denk bijvoorbeeld aan een composiet vlonder met een antraciet kleur of een onbehandelde lariks/douglas vlonderplank. De mogelijkheden zijn eindeloos. Neem gerust contact met ons op of vraag een offerte aan als u specifieke vragen of wensen hebt.

22 van 22 producten
Sort Descending
  1. Inspiratie nodig? Kom langs in een van onze overdekte showrooms! Maak nu een afspraak ->

  2. Laagsteprijsgarantie, altijd de scherpste prijs!

22 van 22 producten
Sort Descending

Een vlonder maken in de tuin

Stap voor stap realiseert u met vlonderplanken of tuintegels een prachtige vloer voor in uw tuin. De planken zijn niet alleen uiterst functioneel, maar door de natuurlijke uitstraling van het materiaal kan het eenvoudig gecombineerd worden met gras, planten, of bestrating. Plaats ze bijvoorbeeld als vloer onder uw tuinhuis, maak er een pad van door uw tuin, of gebruik ze om een strak terras te realiseren. Het reliëf van de vlonders zorgt voor veel grip onder alle weersomstandigheden, zodat u veilig door de tuin of over het terras kunt lopen.

Ruime keuze aan vlonderplanken en dekdelen

Bij Van Kooten Tuin en Buiten Leven heeft u keuze uit verschillende materialen vlonderplanken en dekdelen, allen variërend in sterkte, kleur, en uitstraling. Zo bieden we Midden-Europees geïmpregneerd grenen, maar ook A-kwaliteit Lariks/Douglas. Voor nog meer duurzaamheid en authentieke uitstraling kunt u ook kiezen voor hardhouten vlonders. Allemaal met een PEFC® of FSC® keurmerk.

Uniek in ons assortiment zijn de vlonderplanken van composiet. Door de mix van hout (60%) en kunststof (40%) hebben deze vlonders een uitzonderlijke levensduur en blijft de kleur goed behouden dankzij de door-en-door kleuring. Hier komt het grote voordeel bij dat de composiet vlonders, net als onze collectie tuintegels, in verschillende kleuren leverbaar zijn. Zo stelt u ze eenvoudig af op de stijl van uw huis en tuin.

Zelf een vlonder maken: tips

Allereerst is het zaak om goed na te denken over de grootte van uw vlonder. Als u hierop een tafel met stoelen en bijvoorbeeld een ligbed wilt plaatsen, dan neemt dit al snel vier bij vijf meter ruimte in beslag. Maak een schets van de vlonder op ruitjespapier. Dit helpt u bij het berekenen van de benodigdheden.

Bespaar in elk geval niet op de fundering! Als u gaat beginnen – bij voorkeur met twee personen – dan is het verstandig om werk(hand)schoenen te dragen. Zorg ervoor dat alle benodigdheden en materialen, waaronder worteldoek, startklaar liggen. 

Wij leveren de vlonders met bijbehorende RVS schroeven en onderliggers voor een zeer stevig resultaat. Uiteraard kunt u gebruik maken van onze montageservice, neem contact met ons op als u daar meer informatie over wilt.

Voordelen van vlonderplanken

Vlonderplanken zijn brede planken die worden gebruikt voor de constructie van vlonderterrassen en buitenvloeren. Ze hebben verschillende functies:

  • Esthetisch: Ze creëren een vlak en aantrekkelijk oppervlak dat perfect is voor buitenruimtes zoals terrassen, balkons of loopbruggen.
  • Duurzaamheid: Vlonderplanken zijn meestal gemaakt van duurzame materialen zoals hout, composiet of kunststof, wat zorgt voor een langere levensduur, weerstand tegen weersinvloeden en slijtage.
  • Veiligheid: Hun ontwerp en oppervlak bieden grip en voorkomen uitglijden, waardoor ze veilig zijn voor gebruik buitenshuis, zelfs bij vochtig weer.
  • Bescherming van de ondervloer: Vlonderplanken dienen als bescherming voor de ondervloer en creëren een verhoogde laag die voorkomt dat vocht direct in contact komt met de onderliggende structuren, wat kan helpen bij het behoud van de onderliggende structuren.
Lees meer... Lees minder...
Kan ik u helpen?