Ontwerp uw eigen tuinverblijf in onze app! Laat uw verbeelding tot leven komen en ontvang direct een scherpe offerte!

Beton onderplaten

Ontdek onze hoogwaardige betonnen onderplaten die de basis vormen voor stevige schuttingen bij Van Kooten Tuin & Buiten Leven. Deze onderplaten bieden stabiliteit en bescherming tegen vocht en bodemcontact, waardoor uw schutting langer meegaat. Beschikbaar in diverse afmetingen en stijlen, vormen ze de perfecte ondersteuning voor een duurzame en onderhoudsvrije tuinafscheiding. Onze experts helpen u graag bij het vinden van de juiste optie voor uw buitenruimte.

Betonnen onderplaten

Één van de grote voordelen van onze hout-beton schuttingsystemen is dat het hout op geen enkele manier in contact staat met de grond. Hiervoor is het ook speciaal ontwikkeld, want de grond kan hout al heel snel aantasten. De onderplaten van beton spelen bij de constructie een cruciale rol: Deze ondersteunen de houten tussenschermen en vormen een sterke verbinding tussen de verschillende betonpalen. Hier zijn geen bevestigingsmaterialen voor nodig; de betonplaten worden eenvoudig in de sleuf geplaatst. Zo ontstaat er een perfect frame om plankenschermen in te installeren.

Uiteenlopende stijlen betonplaten

De keuze uit betonplaten is divers en bestaat uit uiteenlopende stijlen. Wilt u een onopvallende onderlaag die puur functioneel is om de planken te ondersteunen, dan bieden we de 24 of 25 cm hoge onderplaten in grijs en antraciet. Deze kunt u op de gewenste diepte in de grond installeren. Als u hogere betonplaten wilt, kunt u kiezen voor bijvoorbeeld een rots of steenmotief. Hiervan bieden we verschillende producten aan die aan beide zijden een motief hebben en leverbaar zijn in grijs, antraciet, en zwart. Deze betonplaten zijn zeer sterk en voorkomen daarmee dat de onderlaag van uw schutting kwetsbaar blijft. Ideaal dus als u kinderen heeft die graag een potje voetballen, of als u veel planten bij de schutting heeft staan!

Voordelen van betonnen onderplaten

Een betonnen onderplaat, vaak gebruikt bij schuttingen, heeft verschillende functies:

  • Stabiliteit: Het biedt stabiliteit aan de gehele schutting door als fundament te dienen. Het voorkomt dat de schuttingpanelen gaan verzakken.
  • Bescherming tegen vocht: Het vermindert het contact van de schuttingpanelen met de grond, waardoor ze minder snel vocht absorberen en dus beter bestand zijn tegen rot.
  • Verlengt levensduur: Door te fungeren als barrière tussen de grond en de schuttingpanelen vermindert het de kans op vroegtijdige slijtage, wat de levensduur van de schutting verlengt.
  • Evenwichtige ondersteuning: Het zorgt voor een gelijkmatige ondersteuning van de schuttingpanelen, waardoor ze minder gevoelig zijn voor buigen of vervormen.
  • Esthetisch aspect: Het kan dienen als een decoratief element dat de algehele uitstraling van de schutting verbetert.

De betonnen onderplaat is een essentieel onderdeel van een solide en duurzame schuttingconstructie, omdat het een stevige fundering biedt en helpt bij het behoud van de kwaliteit van de schuttingmaterialen.

Lees meer... Lees minder...
Kan ik u helpen?