menu
menu

Barbecues

  1. Korting
    KOOPJE! Napoleon Rogue R425 SB barbecue
    Normale prijs 1.099,00 Speciale prijs 699,00
Bekijken als Rooster Lijst
16 van 16 artikelen
Van hoog naar laag sorteren
per pagina
Top

Barbecues

BBQ aanbieding

Van Kooten Tuin & Buiten Leven heeft zich al helemaal voorbereid op het heerlijke, zonnige Buiten Leven! In al onze showrooms is het assortiment flink uitgebreid met Napoleon Barbecues. In dit artikel willen wij tips & tricks prijsgeven voor het lekkerste barbecue gerecht.

Ruime keuze aan bbq aanbiedingen

Een barbecue is niet zomaar gekozen. Er zijn een hoop verschillende soorten barbecues. Kies je bijvoorbeeld voor een kolenbarbecue of zou je toch liever kiezen voor een gasbarbecue? Daar zijn de meningen over verdeeld. De een vindt dat je alleen barbecuet als je op kolen je vlees bereidt, terwijl de ander toch voorkeur heeft voor een gasbarbecue. Deze keuze ligt voor iedereen anders en iedere soort heeft zijn voor- en nadelen.

Voor- en nadelen van een kolenbarbecue

Er zijn veel voordelen, maar ook nadelen bij een gas- en kolenbarbecue. Ik zal een paar belangrijke punten noemen.

De temperatuur van de kolen is het grootste voordeel van een kolenbarbecue. De temperatuur wordt hoger wanneer de kolen eenmaal goed gloeien dan bij een gasbarbecue. Deze temperatuur is nodig om bijvoorbeeld je stukje biefstuk, tonijn of hamburger dat lekkere korstje te geven. Dit is alleen maar mogelijk bij een kolenbarbecue. Maar ook de ervaring op een kolenbarbecue vinden veel mensen leuker. De geur en het aansteken van kooltjes, het wachten tot de kooltjes warm zijn, maar ook het smeulende geluid van de kooltjes geeft dat heerlijke barbecue gevoel!

Echter geven kolen wel vervelende vlekken als je het op je kleding krijgt en ook het aansteken wordt soms als ergernis ervaren. Als je dan eenmaal je barbecue aangestoken hebt, is het ook nog een hele kunst om hem op temperatuur te krijgen. Een handige oplossing voor het snel en goed aansteken, is om gebruik te maken van een zogenaamde kolenstarter.

Als laatste blijf je over met de smeulende as van de kooltjes die ervoor zorgt dat je de bbq na gebruik altijd moet laten afkoelen voordat je de bbq schoon kan maken.

Barbecue accessoires

Er zijn tegenwoordig veel handige accessoires beschikbaar die het barbecueën een stuk makkelijker maker. Het juiste gereedschap zorgt ervoor dat je het eten fijn kan keren zonder je handen te branden, maar ook het gebruiken van bak en lekbakjes zorgen ervoor dat het geen vette boel wordt.

Denk bij een barbecue op kolen aan de briketten en houtskool en wellicht een kolenstarter om je bbq snel aan te steken. Maar denk ook aan aanmaakblokjes en een lange aansteker, zodat je niet met lucifers en papier hoeft te werken.

Niet alleen ter voorbereiding zijn accessoires nodig, maar ook na het barbecueën zijn een aantal accessoires handig. Een goede staalborstel of speciale bbq schoonmaakborstel met de juiste bbqschoonmaakmiddelen maken het schoonmaken een stuk makkelijker.

Barbecue bescherming

Wees vooral zuinig op je barbecue en bestel er een hoes bij! Uit onze ervaring is gebleken dat hierdoor de levensduur van de barbecue verdubbeld kan worden! Een hoes beschermt de bbq tegen alle weersinvloeden waardoor deze er niet alleen langer mooi uit zal zien, maar uiteindelijk ook langer meegaat. Zo hoeft de bbq ook niet noodzakelijk onder een overkapping te staan, maar kunt u deze overal neerzetten waar het u past omdat de hoes de bbq beschermt.

Bekijk nu het aanbod bbq aanbiedingen en bestel vandaag nog!